• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Atlanto vandenyne esanti La Gomera sala priklauso Kanarų salynui. Be to, tai vienintelė vieta šiame salyne, kur vis dar fiksuojamas seisminis aktyvumas. Pagrindinis salos miestas San Sebastian de la Gomera. Turistai čia vertina ne miesto teikiamas pramogas, o būtent gamtą. Ji čia yra nuostabi. Dauguma lankytojų čia atvyksta iš labai populiarios Tenerifės, nes ji nuo La Gomeros yra nutolusi tik 30 kilometrų atstumu.

La Gomera lankytinos vietos

  • Playa de Santiago ramus žvejų kaimelis La Gomeroje, žaliausioje Kanarų saloje. Tai puiki vieta norintiems tyrinėti visžalius laurų miškus ir kalnus, dėl kurių sala yra žinoma. Sala turi savo restoranų prie vandens, pora kavinių-barų. Čia galite pailsėti ramiame akmenukų paplūdimyje.
     
  • Nacionalinis Garajonay parkas. Pačiame Gomero salos centre esantis Nacionalinis Garajonay parkas užima apie 40 kvadratinių kilometrų žemės plotą. Tai įspūdinga vieta, į kurią plūsta viso pasaulio turistai. Tik atvykę į jį suprasite kuo jis toks ypatingas. Parkas yra pagrindinė lankytina vieta šioje saloje. Daugiau kaip 70 proc. visos teritorijos plote auga subtropiniai augalai ir medžiai. Per visą Nacionalinį Garajonay parką, kuris priklauso UNESCO Pasaulio paveldo sąrašui, yra nutiesti takeliai ir keliai.
     
  • San Sebastian de la Gomera ne tik pagrindinis Gomero salos miestas, bet ir jos sostinė. Ji žymi tuo, kad Kristupas Kolumbas prieš savo pirmąją kelionę laivu čia meldėsi ir prašė apsaugoti jį ir jo įgulos narius. Šios kelionės metu buvo atrasta Amerika. Tai buvo vienas iš svarbiausių žmonijos įvykių. Mieste į dangų stiebiasi Torre del Konde gotikinis bokštas, o siauromis gatvelėmis prieisite Vingren de Asunsion bažnyčią, kuri yra pagrindinis lankytinas objektas salos sostinėje. Jaukiose kavinėse patiekiami labai skanūs patiekalai iš šviežių jūros gėrybių.
     
  • Asuncion bažnyčia yra didžiausia katalikų šventovė Gomera saloje. Ji pastatyta San Sebastian de la Gomera sostinėje. Dėka nuostabios architektūros ir daugelio amžių istorijos ji yra gausiai lankoma turistų. Šiuo metu ji yra labai vertingas architektūros paminklas, kuris įtrauktas į Kanarų salų kultūros paveldo sąrašą. Tai ypatingos atmosferos šventovė, į kurią įžengus nesinori išeiti.
     
  • Kolumbo šulinys – nedidelis, bet labai svarbus istorinis lankytinas objektas. Jį rasite eidami link netoliese esančio pagrindinio salos uosto. Ši vieta apipinta daugybe pasakojimų ir legendų, tačiau pasak vienos ir labiausiai pasakojamos legendos būtent iš šio šulinio Kristoforas Kolumbas sėmė vandenį savo garsiajai kelionei, kurios metu atrado Ameriką. Ant šulinio yra lentelė, kurioje parašyta „Šiuo vandeniu pakrikštijo Ameriką“.
     
  • Torre del Conde bokštas yra Gomera salos pasididžiavimas, nes būtent jis yra svarbiausias lankytinas objektas Kanarų salose. Tai ryškus atminimas apie ispanų karinę architektūrą, kuri buvo kuriama 15 amžiuje. Torre del Conde bokštas buvo skirtas apsiginti nuo priešų, o šiuo metu įėjus į jo vidų rasite įkurtą nedidelį muziejų, kuriame galima sužinoti šio architektūrinio paminklo istoriją.


Ką veikti La Gomeroje?

Visą dieną klaidžioti vaiduokliškame lauramedžių ir kerpių miške. Salą vagoja nesuskaičiuojami takeliai, persipynę vienas su kitu. Jie kyla aukštyn stačiais, tankiu mišku apaugusiais lavos šlaitais ir leidžiasi žemyn, kol pasiekia plikas, pilkas ir tuščias lygumas, meniškais ornamentais sustingusios lavos gabalus, tada vėl įsuka į mišką ir užkyla viršūnėn. Debesyje paskendusiame miške nuo lauramedžių šakų, stiebų ir net mėsingų kaktusų spyglių žemyn nukarusios tankios kerpės ir samanos. Šioje saloje mažai lyja, tačiau ji nuolat tvyro debesyje, tad žemė ir augalai daugiausia drėgmės gauna iš oro. Net pušys čia ypatingos - ilgaspyglių kanarinių pušų spygliai siekia iki 15 cm ilgio ir iš akutės išdygsta sujungti po tris. Tokie pušynai tarsi kilimu užkloję aukštesnius kalno šlaitus. Sakoma, kad ilgaspyglės pušys melžia debesis, nes debesiui pasiekus miškingą šlaitą, jų spygliai sugeria vandenį. Lašiukai plonais grioveliais spyglio vidinėje pusėje nulaša žemyn ir sudrėkina žemę. Kadangi saloje lietaus tikimybė labai nedidelė ir paprastai jo sulaukiama vos 20 dienų per metus, ilgaspyglių pušų miškai patys pasirūpina sau vandens iš pro šalį slenkančių debesų.

Žaisti golfą vaizdingoje golfo aikštelėje, kurią iš trijų pusių supa Atlanto vandenynas. Tecina golfo laukų ir viešbučio kompleksas užima nemažą pietinės Gomeros dalį, o už mėlynos Atlanto juostos matyti Tenerifės sala su aukščiausia Ispanijoje Teidės viršukalne. Lavos laukuose veši sodriai žalia ir stropiai apkarpyta veja, o ten, kur baigiasi aikštė, žemyn į putojančias bangas leidžiasi stačios juodos uolos. Ant tokios įsikūręs ir Tecinos golfo viešbutis – mažų namelių kaimas. Viešbučio teritoriją ribojančius aukšto kranto linkius vainikuoja siauras promenadas. Nuo jo į visas puses plyti beribis vandenynas su horizontą puošiančiomis salomis. Aukščiausią ir žemiausią golfo aikštelės tašką skiria 175 m aukščio skirtumas, o nuo kiekvienos duobutės atsiveria pasakiški Atlanto vaizdai!

Pasivaikščiuoti siaurais kalnų keliukais. Gomeros skersmuo – tik 27 km, tačiau nusigauti iš vienos jos pusės į kitą automobiliu dažnai prireikia ir gero pusdienio. Tarsi burbulas virš vandens plūduriuojančios salos šlaitai itin statūs, kalnų serpantinai juos vagoja plačiais zigzagais. Norint užvažiuoti viršun, atstumas pailgėja kelis kartus, nes tiek, kiek automobilis pasistumia pirmyn, už posūkio dažniausiai tenka grįžti atgal šlaitu vos keliais metrais aukščiau, ir taip visą kelią. Garajonay nacionaliniame parke kasdien budi gaisrininkų būreliai, nes pušys dėl sausros dažnai užsidega. Pasiklausyti švilpiamosios “El silbo” kalbos, kuri čia iki šiol gyva. Dar pasitaiko žmonių, sugebančių sušvilpauti ištisus sakinius ir net pasakojimus. Kadaise švilpaudami kasdien kalbėdavosi kalnų slėnių ir raukšlėtų lavos prarajų atskirti kaimynai, tačiau Franko laikais toks bendravimo būdas buvo uždraustas – mat laikytas per daug pavojingu: diktatūros priešininkai galėjo lengvai perduoti vieni kitiems žinias ir surengti sąmokslą, nes gomeriečių švilpavimo be jų pačių niekas nesuprato. Nuo seno švilpavę salos gyventojai, atrodo, itin gabūs ir kitos rūšies kalboms: ispanai sako, kad ir ispaniškai jie kalba taisyklingiausiai ir gražiausiai iš visų šalies piliečių.

Kaip atvykti į mažąsias Kanarų salas?

Kanarų gyventojai ir turistai tarp salų dažniausiai keliauja Fred.Olsen.Express greitaisiais keltais ir Binter Canarias oro bendrovės lėktuvais. Į Gomerą: keltai kursuoja iš Tenerifės (Puerto de los Christianos), kelionė trunka 40 min. Lėktuvu į Gomerą galima atvykti iš Tenerifės šiaurinio oro uosto (Tenerife Norte), skrydis trunka 30 min., arba iš Gran Kanarijos (tiesiogiai arba su persėdimu Tenerifėje, priklausomai nuo savaitės dienos). Kur apsistoti? Dauguma turistų nuomojasi “Casas Rurales” (kaimo turizmo namus) – butus arba apartamentus visai savaitei. Juos galima susirasti ir rezervuotis internetu ne tik mažosiose, bet ir visose kitose Kanarų salose bei apskritai visoje Ispanijoje. Keliaujant keliems asmenims drauge tai ir pigiausia viešbučio alternatyva. Kainos paprastai nurodomos visai savaitei, mažiausiai – trims dienoms, nes trumpesniam laikotarpiui tokių namų nenuomoja. Galima gyventi ir viešbučiuose bei svečių namuose – salose jų netrūksta. Įvairių tipų apgyvendinimo paslaugas galima užsisakyti internetu www.ecoturismocanarias.com arba www.clubrural.com. Šiuose tinklapiuose rasite ir daugiau informacijos apie salas. Kaimo turizmo namai vidutiniškai kainuoja 20 eurų vienam asmeniui parai. Nedidelį automobilį parai bet kurioje saloje išsinuomosite už 30-35 eur.