• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Parikia (Parikia), Paros sostinė - gražus miestas su baltai dažytais namais bei įspūdingais neoklasikiniais dvarais. Puikiai išsaugota XIII a. Venecijos pilis išdidžiai stovi ant gyvenvietės centre esančios kalvos, iš kur atsiveria nuostabus Parikia miesto vaizdas. Sostinėje taip pat galite pasigrožėti svarbiu bažnytiniu paminklu, tai VI a. bažnyčia Panayia Ekatontapyliani, taip pat vadinama Katapoliani. Nepraleiskite progos apsilankyti Krikštykloje (IV a. pr. Kr.) - vienoje iš geriausiai išlikusių stačiatikių Krikštyklų Rytuose bei Bizantijos muziejuje.
 
Susipažinkite su miesteliais!

  • Léfkes yra Paros salos aukščiausias taškas iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į salą. Lefkes miestelis įkurtas kalnuose ir yra apsuptas turtingu žaliu kraštovaizdžiu. Jame yra  labai gerai išsaugotų neoklasikinių pastatų, gražių aikščių ir siaurų marmurinių gatvelių.
     
  • Márpissa -  įkurtas XV a., tai tradicinis miestelis, turintis savitą viduramžių stiliaus tematiką. Jis įsikūręs ant kalvos, keli kilometrai nuo garsių paplūdimių - Loyarás ir Písso Livadi. Jūs taip pat galite aplankyti įspūdingą vienuolyną  Ayios Antonios (XVII a.) ant Kefalos kalno ir mėgautis nuostabiu vaizdu į jūrą. Petaloudes yra svaiginančio grožio vieta, netoli Psychopiana kaimo. Šioje vietoje gausu augmenijos ,tekančio vandens su aukštais  platano, laurų, laukinių alyvmedžių, ir saldžiųjų ceratonijų medžiais.


Ką verta žinoti apie paplūdimius?

  • Saulėti paplūdimiai, kaip Chrissi Akti, Santa Maria ir Poúnda, kviečia saulę mylinčius lankytojus, kurie nori mėgautis krištolo skaidrumo jūra, saule  ar net savo mėgstamu vandens sportu! Ant jūros dugno ties Alykí paplūdimio, į pietvakarius, galite tyrinėti senovės miesto griuvėsius!
     
  • Nepraleiskite galimybės aplink salos pakrantes apiplaukti  baidare ar kanoja! Mėgaukitės neįprastu kraštovaizdžiu su įspūdingomis baltomis uolienomis prie Kolymbíthres paplūdimio. Kalóyeros paplūdimys, apsuptas raudonų ir žalių molio uolienų,  siūlo išties efektyvių  SPA malonumų -  nemokamai! Uždenkite savo kūną moliu ir leiskite jam išdžiūti saulėje, po kurio laiko nusiplaukite jūroje.


Kokias salas galima aplankyti apsistojus Paros saloje?

Paros sala yra sujungta keltais su Piraeus, Rafína, Lávrio ir Kyklades salomis.
 
Apsipirkinėjimas

Dauguma parduotuvių yra Parikia mieste,  čia jūs galite gauti viską  : pigių suvenyrų  ir  antikvarinių papuošalų, juvelyrinių dirbinių, marmuro, vietinio vyno, siuvinių.