• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

The Temple Tree Resort & Spa

Šri Lanka / Pietų Provincija / Indurwa
1251 €
  • Data: 2024-10-08 - 2024-10-14 (5 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:10
    Grįž: CMB 10:05 -> WAW 19:40
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 27 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Šri Lanka / Pietų Provincija / Bentota

Trumpas aprašymas:
Nedidelis, jaukus, aukšto lygio viešbutis, skirtas išrankiausiems svečiams, vertinantiems ramią vietą, komfortą ir romantišką atmosferą. Iš visų prabangiai įrengtų kambarių atsiveria Indijos vandenyno vaizdai. Netoli populiaraus Bentotos kurorto su restoranais ir barais, taip pat žavinga pietvakarių pakrantės aplinka yra palanki romantiškiems pasivaikščiojimams vandenyno pakrante. Svečiai gali naudotis elegantišku SPA, kuriame naudojami novatoriški metodai kūno ir dvasios būklei pagerinti.

Vieta:
INDURUVA vietivėje, prie vietinio kelio, apie 5 km nuo Bentota, artimiausios parduotuvės ir restoranai apie 300 m nuo viešbučio; apie 112 km nuo Kolombo oro uosto; autobusų stotelė apie 300 m nuo viešbučio, geležinkelio stotis apie 300 m nuo viešbučio.

Paplūdimys:
Induruwa, viešas, smėlio (auksinio smėlio),nuolaidu įėjimas į jūrą, šalia viešbučio, paplūdimio paslaugos neteikiamos.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, prabangus, elegantiškas ir stilingas, pastatytas 2008 m., 50 kambarių, 2 pastatai, 2 aukštai, vestibiulis, 24h registratūra, pagrindinis restoranas - à la carte, padavėjo paslaugos, vietinė ir tarptautinė virtuvė, vegetariški patiekalai, fojė baras; keitykla; sodas, nemokamas bevielis internetas; už papildomą mokestį: kambarių aptarnavimas, automobilių ir dviračių nuoma; yra lygių skirtumų (įvažos); priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard, American Express.

Kambarys:
Superior:
2 asm, (galima pristatyti 1 papildomą lovą), apie 35 m², individualiai reguliuojamas oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia, dušas, wc; plaukų džiovintuvas), bevielis internetas, televizorius, telefonas, kavos/arbatos rinkinys; už papildomą mokestį: seifas, mini baras (mokama pagal suvartojimą); balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į vandenyną;
Deluxe:
2 asm, (galima pristatyti 1 papildomą lovą), apie 60 m²,  vonios kambarys su vaizdu į vandenyną (vonia, dušas, wc, plaukų džiovintuvas), įrengimas kaip superior kambaryje; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į baseiną ir tiesioginis vaizdas į vandenyną;
Executive suite:
2 asm, (galima pristatyti 1 papildomą lovą), apie 90 m², vonios kambarys (vonia, dušas, wc; plaukų džiovintuvas), bevielis internetas, įrengimas kaip superior kambaryje;papildomai nemokamas seifas ir mini baras; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į vandenyną
 
Sportas ir pramogos:
baseinas, kvadrato formos, gėlas vanduo, apie 90 m², gylis 1,4 m, vandens masažas, skėčiai, gultai ir rankšluosčiai prie baseino nemokamai; už papildomą mokestį: SPA centras – kūno procedūros, masažai.

Viskas įskaičiuota:
pusryčiai (7.30-10.00), pietūs (12.30-15.00), vakarienė (19.30-22.00) pagrindiniame restorane - à la carte; užkandžiai, kava ir arbata pagrindiniame restorane (11.00-11.30 ir 16.00-16.30); vietiniai gaivieji ir alkoholiniai gėrimai, vietinis alus, patiekiamas taurėse bare (10.00-23.00 val.); būtina nešioti „viskas įskaičiuota“ apyrankes.


ref:9726

Kitos kelionės datos

Occidental Eden Beruwala

Šri Lanka / Vakarų Provincija / Beruwala
1257 €
  • Data: 2024-10-03 - 2024-10-11 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:35
    Grįž: CMB 10:05 -> WAW 19:30
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 27 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Šri Lanka/ Vakarų Provincija

Trumpas aprašymas:
Eden yra mažas egzotiškas rojus su žaliu, prižiūrimu sodu, palmėmis ir gėlėmis. Sodas pasiekia smėlėtą atviruką primenantį paplūdimį, o visame viešbutyje girdimas jūros ošimas. Gražus baseinas su maža sala su palmėmis puikiai integruotas į sodo žalumą. Puikus peizažas sakramentiniam „taip“ ištarti – profesionaliai organizuotos vestuvių ceremonijos yra viena iš žinomo ir populiaraus „Barceló“ tinklo viešbučio ypatybių. Šiuolaikinės formos, pastatas labai gerai prižiūrimas ir švarus, fojė ir restoranai įrengti paprastu, elegantišku kolonijiniu stiliumi ir šiltomis spalvomis. Svečiai vertina skanią ir įvairią virtuvę, visada linksmą ir paslaugų personalą. Verta pasinaudoti viešbučio SPA, kuriame siūlomos senovinės Ajurvedos ir įvairių masažo technikų procedūros.

Vieta:
apie 3 km nuo BERUWALA centro, apie 200 m iki parduotuvių, apie 4 km nuo Bentotos, apie 20 km nuo Ričmondo pilies, apie 75 km nuo Sri Jayawardanapura Kotte, autobusų stotelė apie 270 m nuo viešbučio, apie 108 km nuo Kolombo oro uosto.

Paplūdimys:
Moragalla – viešas paplūdimys, tiesiai pire viešbučio, smėlio, platus, nuolaidus nusileidimas prie jūros, nėra paplūdimio paslaugų

Viešbutis:
Penkios žvaigždutės, pastatytas 1995 metais, pilnai renovuotas 2021 ir 2022 m,  iš viso 158 įvairaus tipo kambariai, 1 pasagos formos pastatas, 3 aukštai, 2 liftai, erdvi ir elegantiška fojė, 24h registratūra, restoranas „Garden of Eden“ prie baseino – švediškas stalas, Indijos, Šri Lankos ir tarptautinės virtuvės patiekalai, vegetariški patiekalai, maitinimo kėdutės ir vaikiškas meniu; Sporto baras – kaljanas, cigarai, užkandžiai; Splash Bar – swim-up tipo; Chameleon Café – kavinė; suvenyrų parduotuvė, konferencijų salė 300 žmonių,  terasa su vaizdu į baseiną, sodas, nemokamas bevielis internetas, už papildomą mokestį: kirpykla, skalbykla, vaikų auklė, priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard, American Express ir Diners Club

Kambarys:
Superior:

2 asm, (galima 1 papildoma lova), apie 32-38 m², individualiai reguliuojamas oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas, chalatas, šlepetės), bevielis internetas, palydovinė televizija, virdulys, seifas, mini baras (mokama pagal suvartojimą); nemokama vaikiška lovelė vaikams iki 2 metų pagal užsakymą prieš atvykstant; balkonas (stalas ir kėdės); vaizdas į jūrą už papildomą mokestį;
Deluxe:
2 asm, (galima 1 papildoma lova), pirmame aukšte, apie 49 m²,įrengimas kaip superior kambario; keli laiptai kambaryje – nerekomenduojama žmonėms su judėjimo apribojimais; terasa su vaizdu į sodą ir/arba baseiną (stalas ir kėdės);

Sportas ir pramogos:
baseinas, gėlas vanduo, apie 300 m², gylis apytiksl. 0,4-1,5 m, sūkurinė vonia,  skėčiai, gultai, čiužiniai ir rankšluosčiai prie baseino nemokami; sporto salė, biliardas, stalo tenisas, stalo futbolas, žaidimų aikštelė ir žaidimų kambarys vaikams, animacija suaugusiems ir vaikams, gyva muzika, skvošas, tinklinis, vandens aerobika, už papildomą mokestį: žaidimų kambarys: PlayStation, apie 400 m nuo viešbučio vandens sportas: burlenčių sportas, vandens slidės, vandens motociklai (pasiūlymas išorėje); SPA & AYURVEDA centras (mokamas): sauna, garinė pirtis, masažai, refleksologija, aromaterapija, ajurvedinės ir kosmetinės procedūros.

Viskas įskaičiuota (už priemoką):
švediško stalo pusryčiai (7.00-10.00), švediško stalo pietūs (12.30-14.30), švediško stalo vakarienė (19.00-22.00) pagrindiniame restorane; užkandžiai (11.00-17.00) Splash bare;pasirinkti vietiniai gaivieji ir vietiniai alkoholiniai gėrimai tam skirtame bare (10.00-23.00); būtina nešioti „viskas įskaičiuota“ apyrankes.


ref:231

Kitos kelionės datos

Jetwing Colombo Seven

Šri Lanka / Vakarų Provincija / Colombo
1272 €
  • Data: 2024-10-03 - 2024-10-09 (5 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:35
    Grįž: CMB 10:05 -> WAW 19:30
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 27 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Šri Lanka/ Vakarų provincija

Trumpas aprašymas:
Atraskite penkių žvaigždučių rojų Kolombo širdyje, atsipalaiduokite, tyrinėkite ir mėgaukitės prabangiomis atostogomis Šri Lankoje! Įprastai miesto, netoli centro įsikūrusiame viešbutyje dera nepaprasta elegancija su šiltu svetingumu ir siūloma daugybė patogumų, įskaitant stilingai įrengtus kambarius su vaizdu į išskirtinį Cinamono sodų rajoną. Puikiai tiks tiek atostogaujant, tiek keliaujantiems verslo reikalais – čia yra puikiai įrengta konferencijų salė, SPA centras, bekraštis baseinas su kvapą gniaužiančiu vaizdu į miestą ir baras ant stogo, vienas aukščiausių Kolombe. Tai puiki vieta palaimingam poilsiui atokiau nuo šurmulio ir tuo pat metu vos keli žingsniai nuo vietinių lankytinų vietų ir ilgas pėsčiomis nuo gražaus auksinio smėlio paplūdimio Galle Face.

Vieta:
pietvakarinėje Šri Lankos dalyje, apie 2 km nuo COLOMBO centro, parduotuvės, restoranai ir barai šalia viešbučio, apie 1,5 km nuo Viharamahadevi, apie 2 km nuo Seema Malaka šventyklos, apie 8 km nuo Šri Lankos sostinės - Sri Jayawardanapura Kotte, autobusų stotelė apie 150 m nuo viešbučio, apie 37 km nuo Kolombo oro uosto.

Paplūdimys:
Galle Face – viešas paplūdimys, apie 4 km nuo viešbučio, smėlio, nuolaidus, skėčiai ir gultai mokami.

Apie viešbutį:
Penkios žvaigždutės, reguliariai atnaujinamas, 98 kambariai, 1 pastatas, 13 aukštų, liftas, fojė, 24 valandas per parą dirbanti registratūra, bagažo saugykla, valiutos keitykla, konferencijų centras iki 150 žmonių, nemokamas bevielis internetas, priimamos kredito kortelės: Visa, Mastercard.

Sportas ir pramogos:
sporto salė, SPA (mokamas)

Baseinas:
infinity baseinas ant stogo, gėlas vanduo, nemokami skėčiai ir gultai prie baseino.

Mokamos paslaugos:
kambarių aptarnavimas (24 val.), gydytojas, lyginimo paslauga, skalbykla, automobilių stovėjimo aikštelė, automobilių nuoma (išorinis pasiūlymas).

Kambariai:
Deluxe:

2 asm, (galima 1 papildoma lova), apie 31 m², individualiai valdomas oro kondicionierius, stiklinis vonios kambarys (dušas, tualetas, plaukų džiovintuvas, chalatai, šlepetės), bevielis internetas, palydovinė televizija, telefonas, kavos/arbatos rinkinys, už mokestį: seifas, mini baras (mokama pagal suvartojimą), vaizdas į apylinkes.
Studio:
2 asm, (galima 1 papildoma lova), apie 44 m², įrengimas kaip deluxe kambaryje, papildomai: vonia vonioje, įrengta virtuvėlė.

Restoranai:
restoranas 57 su terasa – a la carte, tarptautinė virtuvė; Ward7 stogo restoranas/baras – iš valgiaraščio pasirenkama Viduržemio jūros regiono šalių virtuvė


ref:10926

Kitos kelionės datos

Citrus Waskaduwa

Šri Lanka / Vakarų Provincija / Waskaduwa
1299 €
  • Data: 2024-09-26 - 2024-10-04 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:10
    Grįž: CMB 10:05 -> WAW 19:30
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 27 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Šri Lanka/ Vakarų Provincija

Trumpas aprašymas:
Elegantiškas ir modernus viešbutis, įsikūręs prie pat nuostabaus smėlėto Waskaduwa paplūdimio, su vaizdu į turkio spalvos Indijos vandenyną. Vaizdinga vieta – tai svajonės išsipildymas saulėtoms atostogoms, kupinoms ramybės ir nuostabių vaizdų. Kambariai yra kruopščiai suprojektuoti ir šiuolaikiškai dekoruoti europietiškais baldais. Klasikiniai skoniai restorane ir originalūs gėrimai viešbučio baruose džiugina gomurį, o unikalios procedūros viešbučio SPA – tikras rojus kūnui ir sielai!

Vieta:
vakarinėje provincijoje, WASKADUWA miestelyje, parduotuvės ir restoranai šalia viešbučio, apie 5 km nuo Kalutaros centro, apie 43 km nuo Šri Lankos sostinės - Sri Jajawardenepura Kotte; apie 78,5 km nuo Kolombo oro uosto.

Paplūdimys:
Waskaduwa, viešas, smėlėtas, nuolaidus paplūdimys, visai šalia viešbučio, paplūdimio paslaugos neteikiamos.

Viešbutis:
nėra oficialios kategorijos, modernus, pastatytas 2014 m., renovuotas 2021 m., 150 kambarių, 3 aukštai, 3 liftai, erdvus fojė, visą parą dirbanti registratūra, restoranas „Lemon Sun“ - švediškas stalas ir à la carte patiekalai, tarptautinė ir vietinė virtuvė, aukštos kėdutės vaikams ir vegetarams yra patiekalų, kavinė, 3 barai, iš jų 1 prie baseino; valiutos keitimo punktas, automobilių stovėjimo aikštelė; konferencijų centras 100 žmonių, sodas, nemokamas bevielis internetas; už papildomą mokestį kambarių aptarnavimas, vaikų priežiūra, budintis gydytojas, skalbimo paslaugos, automobilių nuoma; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Superior:

2 asm, (galima 1 papildoma lova suaugusiam arba 2 vaikams), apie 43 m², modernus, kondicionierius, vonios kambarys (dušas, tualetas; plaukų džiovintuvas, kosmetikos rinkinys), bevielis internetas, palydovinė televizija, telefonas, seifas, mini baras (mokama pagal suvartojimą); balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į jūrą;
Suite:
2 asm, (galima 1 papildoma lova), apie 67 m², įrengimas kaip superior kambaryje, papildomai: vonioje sūkurinė vonia; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į jūrą;

Sportas ir pramogos:
baseinas, laisvos formos, gėlas vanduo, nemokami skėčiai, gultai, čiužiniai ir rankšluosčiai prie baseino; papildomi mokesčiai: biliardas; „Citron Senses Spa Waskaduwa“ (mokama): platus veido ir kūno procedūrų pasirinkimas.

Viskas įskaičiuota (už priemoką):
švediško stalo pusryčiai (7.00-10.00), švediško stalo pietūs (12.30-14.00), švediško stalo arba à la carte vakarienė (19.30-22.00) restorane Lemon Sun; kava, arbata, vietiniai gaivieji ir alkoholiniai gėrimai nurodytuose baruose (10.00-23.00); būtina nešioti „viskas įskaičiuota“ apyrankes; viskas įskaičiuota įeina į kainą, datomis: 2024.01.04-2024.03.28


ref:6156

Kitos kelionės datos

Mermaid Hotel & Club

Šri Lanka / Vakarų Provincija / Kalutara
1326 €
  • Data: 2024-10-10 - 2024-10-18 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:10
    Grįž: CMB 10:05 -> WAW 19:30
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 27 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ***+

Regionas: Šri Lanka / Vakarų Provincija/  Mahawaskaduwa

Trumpas aprašymas:
Puikus pasiūlymas klubo formulės mėgėjams. Viešbutyje veikia atskirame korpuse esantis Mermaid klubas, kuriame vyksta sportiniai užsiėmimai ir pramoginės programos, netrikdant kitų tingaus poilsio. Labai prižiūrėtas, nepretenzingas, estetiškas dekoras. Puikiai veikia, jame yra daug nuolatinių svečių, kurie džiaugiasi puikia atmosfera ir aptarnavimo lygiu.

Vieta:
vakarinėje provincijoje, nedideliame žvejų kaimelyje, apie 4 km nuo KALUTARA centro, artimiausios parduotuvės ir restoranai apie 650 m iki viešbučio, apie 44 km nuo Šri Lankos sostinės - Sri Jajawardenepura Kotte; apie 80 km nuo Kolombo oro uosto.

Paplūdimys:
Waksaduwa, viešas, smėlėtas, platus, visai šalia viešbučio, nėra paplūdimio paslaugų.

Viešbutis:
trijų žvaigždučių, vietinio stiliaus, pilnai renovuotas 2016 m., 81 kambarys, 2 pastatai, 2 aukštai, fojė, visą parą dirbanti registratūra, restoranas – švediškas ir a la carte maitinimas, vietinė virtuvė, teminiai vakarai, 3 barai; 2 parduotuvės: juvelyras ir butikai, valiutos keitimo punktas; sodas, nemokamas bevielis internetas; už papildomą mokestį: gydytojo iškvietimas, skalbykla; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard, American Express.

Kambarys:
Superior:
2 asm, (galima pastatyti 1 papildomą lovą suaugusiam arba 2 vaikams), apie 40 m², kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas, kosmetikos rinkinys), bevielis internetas, palydovinė televizija, seifas, kavos/arbatos rinkinys; už papildomą mokestį: mini baras (mokama pagal suvartojimą); balkonas arba terasa (stalas ir kėdės)
Superior su vaizdu į jūrą:
2 asm,(galima pastatyti 1 papildomą lovą suaugusiam arba 2 vaikams), apie 33 m², įrengimas kaip superior kambaryje, papildomai: DVD grotuvas, telefonas, chalatai ir šlepetės vonioje; balkonas arba terasa (stalas ir kėdės), vaizdas į jūrą;
 
Sportas ir pramogos:
2 baseinai, gėlo vandens, įprastos formos, gultai, skėčiai ir rankšluosčiai prie baseinų nemokamai; stalo tenisas, badmintonas, vandensvydis, joga; fitneso centras; gyva muzika, žaidimų aikštelė vaikams, žaidimų kambarys, animacija vaikams ir suaugusiems; už papildomą mokestį: teniso kortas su prožektoriais, skvošas, biliardo stalas, smiginis, SPA centras: sūkurinė vonia, garinė pirtis, sauna, masažai, atsipalaidavimo ir priežiūros procedūros.

Viskas įskaičiuota:
švediško stalo pusryčiai (7.30-9.30), švediško stalo pietūs (12.30-14.30), švediško stalo vakarienė (19.30-21.30) restorane; užkandžiai nurodytame bare (10.30-12.00, 15.30-17.30); vietiniai gaivieji ir vietiniai alkoholiniai gėrimai nurodytame bare (10.00-24.00).


ref:1407

Kitos kelionės datos

The Blue Water

Šri Lanka / Vakarų Provincija / Wadduwa
1334 €
  • Data: 2024-10-23 - 2024-10-29 (5 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:10
    Grįž: CMB 09:55 -> WAW 19:10
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 27 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Šri Lanka / Vakarų Provincija/ Wadduwa

Trumpas aprašymas:
Mėlynas vanduo, atitinkantis viešbučio pavadinimą, dominuoja modernioje, minimalistinėje šios išskirtinai elegantiškos vietos architektūroje, kurią sukūrė architektas Geoffrey Bawa. Didelis neįprastos formos baseinas, tvenkiniai, kaskados, fontanai ir upeliai puikiai dera su kolonijine viešbučio pastatų architektūra su atvirais kiemais ir kolonų koridoriais. Akį džiugina išpuoselėta veja ir aukštos kokoso palmės sode, kuris tęsiasi iki egzotiško smėlio paplūdimio. Puikus peizažas romantiškam pasimatymui, puiki vieta poilsiui su draugais. Stilingi, nepriekaištingai švarūs kambariai aprūpinti visais patogumais. Svečiai vertina puikią ir įvairią virtuvę su vietiniais ir išskirtiniais pasaulio virtuvės patiekalais.

Vieta:
apie 1 km nuo nedidelio WADDUWA miestelio su keletu vietinių barų, restoranų ir parduotuvių; apie 62 km nuo Kolombo oro uosto; už viešbučio eina geležinkelio linija - svečiams nepatogi; autobusų stotelė apie 2 km nuo viešbučio.

Paplūdimys:
viešas, smėlėtas, nuolaidus įėjimas į jūrą, visai šalia viešbučio, paplūdimio paslaugos neteikiamos.

Viešbutis:
penkių žvaigždučių, elegantiškas ir gerai prižiūrimas, pastatytas 2000 m., reguliariai renovuojamas, 2 pastatai, 100 kambarių, 2 aukštai, 1 liftas, erdvi salė, visą parą dirbanti registratūra, pagrindinis restoranas su terasa - Admirolo kambarys, švediškas stalas, vietinė ir tarptautinė virtuvė , Kavinė - The Seven Seas, Nautilus - žuvis ir jūros gėrybės, maitinimo kėdutės vaikams restoranuose, vegetariški patiekalai, 3 barai: Porthole, Clipper prie baseino ir Sea Board Deck; pinigų keitykla, TV kambarys, drabužių butikas, suvenyrų parduotuvė, juvelyras; konferencijų salė 250 žmonių, terasa su vaizdu į sodą ir vandenyną, sodas, nemokamas bevielis internetas; už papildomą mokestį: kambarių aptarnavimas, skalbykla, automobilių nuoma, budintis gydytojas; pritaikytas žmonėms su negalia; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard, American Express.

Kambarys:
Deluxe:
2 asm, (galima pastatyti 1 papildomą lovą suaugusiam arba 2 vaikams), apie 40 m², elegantiškas, modernus, individualiai valdomas oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, kavos/arbatos rinkinys, seifas; už papildomą mokestį: mini baras (mokama pagal suvartojimą); nemokama vaikiška lovelė vaikams iki 2 metų pagal užsakymą prieš atvykstant; balkonas arba terasa (stalas ir kėdės), vaizdas į baseiną ir jūrą;
Club suite:
2 asm,apie 65 m²,miegamasis ir svetainė, įrengimas kaip deluxe kambaryje, papildomai sūkurinė vonia;
 
Sportas ir pramogos:
baseinas, gėlas vanduo, apie 700 m², gylis  iki 2 m, atskira sekcija vaikams, gultai, čiužiniai ir rankšluosčiai prie baseino nemokamai; stalo tenisas, badmintonas, vandensvydis, fitnesas, joga; naktinis klubas (veikia savaitgaliais), proginė animacija suaugusiems, kulinarijos šou; už papildomą mokestį: teniso kortas su prožektoriais, skvošas, biliardo stalas.

SPA:
modernus, originaliai suprojektuotas ir nuostabiai integruotas į aplinką, didelis masažų pasirinkimas tradicinėmis relaksacijos technikomis, Ajurvedos, Tailando ir Balio masažai, refleksologija, procedūros naudojant natūralius aliejus ir gydomąsias žolelių savybes, gėlių vonios, sauna; SPA naudojimas už papildomą mokestį.

Viskas įskaičiuota:
švediško stalo pusryčiai (7.30-10.00), švediško stalo pietūs (12.30-14.30), švediško stalo vakarienė (19.30-22.00) pagrindiniame restorane; užkandžiai (10.00-18.30); gaivieji ir vietiniai alkoholiniai gėrimai nurodytuose baruose (11.00-23.00); būtina nešioti „viskas įskaičiuota“ apyrankes.

 


ref:1248

Kitos kelionės datos

Jie Jie Beach by Jetwing

Šri Lanka / Vakarų Provincija / Panadura
1349 €
  • Data: 2024-10-23 - 2024-10-31 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:10
    Grįž: CMB 09:55 -> WAW 19:10
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 27 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Šri Lanka / Vakarų Provincija/ Panadura

Trumpas aprašymas:
Tikra egzotika po ranka! Į vandenyną palinkusios kokoso palmės ir fantastiškas smėlio paplūdimys – puiki vieta meditacijai ir poilsiui, o vakare – peizažas romantiškai vakarienei saulėlydžio metu. Svečiai gali naudotis dideliu baseinu su vaizdu į vandenyną, restorane, kuriame galėsite paragauti aštrių Šri Lankos virtuvės patiekalų, ir keletą barų. Viešbučio privalumas – modernūs minimalistinio stiliaus kambariai bei profesionalus ir visada paslaugus aptarnavimas.

Vieta:
vakarinėje provincijoje, apie 1 km nuo PANADURA centro, artimiausi restoranai apie 200 m nuo viešbučio, prekybos centras apie 950 m nuo viešbučio, apie 26 km nuo Šri Lankos sostinės - Sri Jajawardenepura Kotte; apie 80 km nuo Kolombo oro uosto.

Paplūdimys:
Panadura, viešas, smėlėtas, nuolaidus įėjimas į jūrą, prie pat viešbučio, skėčiai ir gultai mokami.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, pastatytas 2016 m., 180 kambarių, 1 pastatas, 3 aukštai, liftai, erdvus ir elegantiškas fojė, visą parą veikianti registratūra, pagrindinis restoranas – švediškas stalas ir à la carte patiekalai, vietinė ir tarptautinė virtuvė, restoranas Golden Silk – à la carte, Kinų virtuvė, kavinė, 2 barai, įskaitant barus prie baseino; parduotuvės: juvelyras ir butikai; 6 konferencijų salės iki 550 žmonių, sodas, automobilių stovėjimo aikštelė; nemokamas bevielis internetas; už papildomą mokestįi: gydytojo iškvietimas, skalbykla; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Deluxe:
2 asm, apie 32 m², kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas, chalatai), bevielis internetas, palydovinė televizija, telefonas, kavos/arbatos rinkinys, seifas, mini baras (mokama pagal suvartojimą); balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į jūrą;
Junior Suite:
2 asm, (galima pastatyti 1 papildomą lovą), apie 55 m², įrengimas kaip deluxe kambaryje, balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į sodą
 
Sportas ir pramogos:
baseinas, gėlo vandens, laisvos formos, atskira sekcija vaikams, skėčiai ir gultai prie baseino nemokamai; sveikatingumo centras: nemokamai: treniruoklių salė, už papildomą mokestį: priežiūros procedūros, masažai.

Viskas įskaičiuota:
švediško stalo pusryčiai (7.00-10.00), švediško stalo pietūs (12.30-15.00) ir švediško stalo vakarienė (19.00-22.30) nurodytame restorane; užkandžiai nurodytomis valandomis nurodytame bare/restorane; pasirinkti vietiniai gaivieji ir alkoholiniai gėrimai nurodytomis valandomis nurodytame bare/restorane; būtina nešioti „viskas įskaičiuota“ apyrankes.


ref:6174

Kitos kelionės datos

Cejlońskie Safari

Šri Lanka / Pažintinė kelionė /
1632 €
  • Data: 2024-05-14 - 2024-05-23 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:00 -> CMB 08:35
    Grįž: CMB 03:15 -> WAW 12:15
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Pinnawala • Kandy • Peradeniya • Nanu Oya • Nuwara Eliya • Horton Plains nacionalinis parkas • Ela • Yala nacionalinis parkas • Galle • Kalutara

Egzotiška sala žavi savo žaliomis džiunglėmis, intriguoja šimtais gyvūnų rūšių, religija ir kultūra bei žavi gyventojų širdingumu. Programoje laiko lieka viskam: artimiems susitikimams su nuostabiais gyvūnais (nuo milžiniškų voverių – vieno iš Šri Lankos simbolių, iki dramblių), apsilankymui dviejuose nacionaliniuose parkuose, vaizdingas pasivažinėjimas traukiniu, kolonijinių miestų aplankymas ir apsilankymas tikroje Ceilono arbatos plantacija. Kelionė baigiasi poilsiu viename garsiausių Šri Lankos paplūdimių. Maršrutas: apie 700 km.

KELIONĖS PLANAS:
1 DIENA.

Dalyvių susitikimas oro uoste. Skrydis į Šri Lanką.
2 DIENA. PINNAWALA – KANDY
Atvykimas į Šri Lanką. Pervežimas į PINNAWALA, kur yra pirmieji pasaulyje dramblių našlaičių namai. Galimybė stebėti jų maudymosi šalia esančioje Ma Oya upėje ir maitinimosi ritualą. Pervežimas į KANDY, paskutinę senovės Ceilono sostinę, kultūros, menų ir amatų lobyną. Apsilankymas šventykloje, kurioje saugoma budistų relikvija – Budos dantis. Tada apsilankymas vietiniame turguje. Pervežimas į viešbutį. Apgyvendinimas, vakarienė, nakvynė.
3 DIENA. PERADENIYA – NANU OYA – NUWARA ELIYA
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Pervežimas į PERADENIYA, iš kur prasidės kelionė traukiniu į NANU OYA. Maršrutas veda per nuostabius džiunglių ir kalnų kraštovaizdžius. Pakeliui traukinys pravažiuoja tarp laukų išsibarsčiusius kaimus. Tai unikali galimybė pažinti kasdienį, sunkų Šri Lankos provincijos gyvenimą. Atvykę į Nanu Oya, autobusu nuvažiuosite į NUWARA ELIYA – miestelį, esantį vaizdingai tarp kalnų, vadinamą Mažąja Anglija dėl vis dar juntamos kolonijinės įtakos ir šiek tiek vėsesnio mikroklimato. Pasivaikščiojimas po gražias apylinkes ir žavingą kolonijinio britiško stiliaus miestelį. Apgyvendinimas viešbutyje, vakarienė, nakvynė.
4. DIENA. N.P. HORTON PLAINS – ELLA
Pusryčiai.  Ankstyvas išsiregistravimas ir išvykimas link HORTON PLAIN NACIONALINIO PARKO. Ekskursija pėsčiomis turistiniu taku (apie 3-4 val.). Maršrutas veda per daugybę upelių, kertančių žole apaugusias lygumas ir džiungles, pilnas garsų. Parke galima sutikti tokius gyvūnus kaip muntjakai, sambarai, žeberklai, leopardai ir Šri Lankos simbolį – milžiniškas voveres. Prie upelių gyvena daugybė varliagyvių ir roplių rūšių. Važiuosite link kalnų kaimelio ELLA, apsupto arbatos laukų. Pakeliui aplankysite vieną iš arbatos plantacijų. Elloje lankantis motoriniais rikšomis, vadinamaisiais Tuk-tukai, pagrindine susisiekimo priemonė Šri Lankoje. Maršrute, be kita ko Devynių arkų tiltas – itin vaizdingas geležinkelio viadukas, esantis pačioje džiunglių širdyje. Pervežimas į viešbutį. Apgyvendinimas, vakarienė, nakvynė.
5 DIENA. ELLA
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Lengvas žygis į Little Adams Peak (1141 m virš jūros lygio), iš kur atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į kalnus, apaugusius tankiu mišku. Laisvas laikas. Važiuosite link Yala pietrytiniame salos gale. Pakeliui sustosite prie Ravanos krioklio, pavadinto vieno pirmųjų Šri Lankos karalių vardu. Atvykimas į Jalą ir registracija viešbutyje. Laisvas laikas. Vakarienė, nakvynė.
6 DIENA. N.P. YALA-GALLE-KALUTARA
Anksti ryte kelionė džipais į YALA NACIONALINĮ PARKĄ, kurios metu galima sutikti daugybę saloje gyvenančių gyvūnų. Parke galite rasti flamingų, kormoranų, laukinių dramblių, daugybę vandens buivolių, krokodilų, povų ir leopardų bandų. Grįžimas į viešbutį pusryčiams. Išsiregistravimas. Važiuosite link GALLE, į UNESCO sąrašą įtraukto miesto forto. Pasivaikščiojimas po švyturį ir uostą, kurio istorija siekia kolonijinius laikus. Apsilankymas įspūdingame europiečių pastatytame forte. Laisvas laikas. Pervežimas į KALUTARA kaimą pietvakarinėje Šri Lankos pakrantėje. Apgyvendinimas viešbutyje prie paplūdimio. Vakarienė, nakvynė.
7-8 DIENA. POILSIS
Pusryčiai. Laisvas laikas saulės vonioms. Vakarienė, nakvynė.
9 DIENA.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Laisvas laikas. Vakare pervežimas į oro uostą. Išvykimas į Lenkiją.
10 DIENA.
Atvykimas į Lenkiją.

Į KELIONĖS  KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
7 naktys viešbučiuose***/****: 1 Kandy rajone, 1 Nuwara Eliya rajone, 1 Ella rajone, 1 Yala nacionalinio parko teritorijoje, 3 Kalutaroje; dviviečiai kambariai (galima 1 papildoma lova) su vonios kambariais • maitinimas: 7 pusryčiai, 7 vakarienės • skrydis • pervežimas autobusu • kelionės vadovo priežiūra 

PAPILDOMAI:
Privalomi mokesčiai vietoje: įėjimo bilietai ir vietiniai gidai: apie 165 USD; arbatpinigiai: apie 5 USD/dienai/asmeniui
Vykstant į Šri Lanką būtina yra viza
3 dieną, jei traukinys būtų atšauktas, važiuosite vaizdingu maršrutu į Nuwara Eliya autobusu.
Pasiimdami su savimi JAV dolerius atminkite, kad keitykloje priimami nepažeisti, nežymėti banknotai, išleisti po 2001 m.
Priemoka už viskas įskaičiuota viešnagės Kalutaroje (3 naktys) metu: 600 PLN/asm.


ref:8876

Kitos kelionės datos

Herbaciane Tygrysy

Šri Lanka / Pažintinė kelionė /
1678 €
  • Data: 2024-05-28 - 2024-06-09 (10 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:00 -> CMB 08:35
    Grįž: CMB 03:15 -> WAW 12:15
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Pinnawala • Dambulla • Anuradhapura • Polonnaruwa • Minneriya nacionalinis parkas • Sigiriya • Kandy • Matale • Nuwara Eliya • Kitulgala • Panadura/Waikkal

Unikalios uolų šventyklos, 3 senovės Ceilono sostinės: kelionės maršrute įdomiausios magiškos salos vietos, kuriose Tolimųjų Rytų tradicija persipina su modernumu. Į turtingą ir įvairią programą taip pat įtrauktas safaris nacionaliniame parke, apsilankymas dramblių našlaičių namuose ir vaizdingi egzotiškų arbatos plantacijų – nacionalinio Ceilono lobio – vaizdai. Egzotiška sala žavi vešlia augmenija, vešliomis žaliomis džiunglėmis, kriokliais ir nuostabiais paplūdimiais. Po savaitės intensyvių ekskursijų, kupinų puikių įspūdžių, verta čia pabūti dar keletą dienų viešbutyje prie vandenyno. Bendras maršrutas Šri Lankoje: apie 900 km.

KELIONĖS PLANAS:
1 DIENA.

Dalyvių susitikimas oro uoste Varšuvoje. Skrydis į Šri Lanką.
2 DIENA. PINNAWALA – DAMBULLA
Atvykimas į Šri Lanką. Pervežimas į PINNAWALA kaimą. Tai pirmieji pasaulyje dramblių veisimo ir našlaičių namai, kurie atkreipė pasaulio dėmesį į mažėjančios šių gražių gyvūnų populiacijos problemą. Galimybė stebėti maudymosi šalia esančioje Ma Oya upėje ir maitinimosi ritualą. Pervežimas į DAMBULLA kaimą. Apsilankymas uolų šventyklų komplekse, įtrauktame į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tai vienos gražiausių šventyklų Šri Lankoje. Daugiau nei 2000 m² plote yra 150 XVIII amžiaus sienų paveikslų ir vienas didžiausių pasaulyje Budos atvaizdų, iškaltų uoloje. Pervežimas į viešbutį Sigiriya/Anuradhapura rajone. Nakvynė viešbutyje, vakarienė, nakvynė.
3 DIENA. ANURADHAPURA
Pusryčiai. Pervežimas į ANURADHAPURA – buvusią Ceilono sostinę, kurioje klestėjimo laikais gyveno virš 2 mln. gyventojų. Miestas išgarsėjo ne tik dėl savo dydžio, bet visų pirma dėl savo didingos architektūros. Iki šiol lankytojus džiugina Anuradhapuros šventyklos. Lankytinos vietos: šventas Šri Maha Bodhi medis, kilęs iš medžio, po kuriuo Buda meditavo pasiekęs nušvitimą, šaknų. Tai seniausias dokumentais užfiksuotas medis pasaulyje, jam daugiau nei 2200 metų. Tada programoje – įspūdingi II a. pr. Kr. bronzinių rūmų griuvėsiai, monumentali Ruwanweliseya stupa ir IV mūsų eros amžiaus Budos statula, kuri yra vienas švenčiausių medituojančio Budos atvaizdų Ceilone. Paskutinis kelionės taškas – Isurumuniya uolos šventykla, pastatyta III amžiuje prieš Kristų su garsiais uolų raižiniais. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.
4. DIENA. POLONNARUVA – P.N. MINNERIJA
Pusryčiai. Pervežimas į POLONNARUWA, Ceilono sostinę, pastatytą viduramžiais. Visa archeologinio parko teritorija yra įtraukta į UNESCO sąrašą. Aplankysite didingus buvusios sostinės griuvėsius: karališkuosius rūmus, pirtis, induistų šventyklas ir Atadage šventyklą, t.y. Danties šventyklą. Pervežimas į vieną didžiausių ir įdomiausių Šri Lankos nacionalinių parkų – MINNERIYA, kuriame yra didžiulės pelkės, kuriose gyvena įvairių rūšių gyvūnai: laukiniai drambliai, egzotiški paukščiai (daugiau nei 160 rūšių), ropliai ir gražūs drugeliai. Popietinis safaris parke – puikus nuotykis šalia gamtos, kur laukinė gamta po ranka. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.
5 DIENA. SIGIRIYA-MATALE-KANDY
Pusryčiai. Pervežimas į vieną įdomiausių programos taškų – SIGIRIYA uolų tvirtovės griuvėsius. Įspūdingo grožio tvirtovė, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, yra ant didžiulės uolos ir, nepaisant bėgančiam laikui, vis dar žavi savo veidrodine siena, vandens sodais ir daugiau nei 1500 metų senumo freskomis. Trumpas kopimas į fortą. Pervežimas į KANDY su sustojimu MATALE: apsilankymas Prieskonių sode. Kandis yra paskutinė senovės Ceilono sostinė, kultūros, meno ir amatų lobynas. Apsilankymas šventykloje, kurioje saugoma budizmo relikvija – Budos dantis – ir apsilankymas vietiniame turguje. Vakare tradicinių šokių šou. Įsiregistravimas į viešbutį Kandyje, vakarienė ir nakvynė.
6 DIENA. KANDY - NUWARA ELIYA
Pusryčiai. Kandžio lankymas motorinėmis rikšomis, vadinamaisiais Tuk-tukai, taiyra pagrindinė transporto priemonė Šri Lankoje. Apsilankymas Karališkajame botanikos sode, kuriame daugiau nei 60 hektarų plote auga Šri Lankos, Azijos ir kitų egzotiškų šalių floros atstovai. Pervežimas į NUWARA ELIYA – lankomiausią Šri Lankos kalnų kurortą. Maršrutas veda tarp šimtų terasose išsidėsčiusių arbatos plantacijų – pagrindinės salos eksporto prekės. Pasivaikščiojimas po gražias apylinkes ir žavingą kolonijinio britiško stiliaus miestelį. Apsilankymas vienoje iš arbatos plantacijų. Nakvynė viešbutyje Nuwara Eliya rajone, vakarienė, nakvynė.
7 DIENA. PANADURA/WAIKKAL
Pusryčiai. Išvykimas link Kitulgali, kur buvo filmuojamas Oskaru apdovanotas filmas „Tiltas Kwai upėje“. Panoraminis važiavimas per Kolombą. Atvykimas į PANADURA arba WAIKKAL rajoną. Nakvynė viešbutyje, vakarienė, nakvynė.
8-11 DIENA. POILSIS
Pusryčiai. Laisvas laikas poilsiui. Vakarienė, nakvynė.
12. DIENA.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Pervežimas į oro uostą. Išvykimas į Lenkiją.
13. DIENA.
Atvykimas į Lenkiją.

Į KELIONĖS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
10 nakvynių ***/**** viešbučiuose: 3 Sigiriya/Anuradhapura rajone, 1 Kandy rajone, 1 Nuwara Eliya rajone, 5 Panadura arba Waikkal; dviviečiai kambariai (galima 1 papildoma lova) su vonios kambariais • maitinimas: 10 pusryčių, 10 vakarienių • skrydis • pervežimas autobusu • pasivažinėjimas rikša Kandyje • kelionės vadovo priežiūra

PAPILDOMAI:
Privalomi mokesčiai vietoje: įėjimo bilietai ir vietiniai gidai: apie 240 USD; arbatpinigiai: apie 5 USD/dienai/asmeniui
Vykstant į Šri Lanką būtinos vizos
Pasiimdami su savimi JAV dolerius atminkite, kad keičiant pinigus priimami nepažeisti, nežymėti banknotai, išleisti po 2001 m.
Priemoka už „viskas įskaičiuota“ viešnagei Panaduroje/Waikkale (5 naktys): 2023 m. vasaros sezonu: 1000 PLN/asm.


ref:6175

Kitos kelionės datos

Jetwing Ayurveda Pavilions

Šri Lanka / Vakarų Provincija / Negombo
1719 €
  • Data: 2024-05-12 - 2024-05-20 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:10 -> CMB 08:10
    Grįž: CMB 10:05 -> WAW 19:40
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pilnas maitinimas
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 29 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Šri Lanka/ Vakarų Provincija

Trumpas aprašymas:
Mėgaukitės ramiomis atostogomis tik suaugusiems skirtame Ajurvedos viešbutyje. Įsikūręs netoli paplūdimio ir vešlaus sodo, jis taip pat vilioja kaimiška architektūra, kuri puikiai dera su natūralia aplinka. Yra baseinas, jogos ir muzikos terapijos užsiėmimai. Sėkmingas atostogas papildo draugiškas ir paslaugus personalas, kuris padarys viską, kad jūsų viešnagė būtų nepamirštama, taip pat restoranas, kuriame patiekiami tik vegetariški ir veganiški patiekalai.

Vieta:
apie 6 km iki NEGOMBO centro, barų ir restoranų prie viešbučio, apie 700 m iki parduotuvės, apie 46 km nuo Šri Lankos sostinės - Sri Jajawardenepura Kotte; apie 12,5 km nuo Kolombo oro uosto; geležinkelio stotis apie 1,5 km nuo viešbučio.

Paplūdimys:
Negombo, viešas, smėlėtas, nuolaidus paplūdimys, apie 100 m nuo viešbučio, kitoje kelio pusėje, skėčiai ir gultai mokami.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, renovuotas 2017 m., 36 kambariai, pagrindinis pastatas ir keli šoniniai pastatai, iki 2 aukštų, fojė, visą parą dirbanti registratūra, restoranas Koththamalli by Rohan - á la carte, Šri Lankos virtuvė, maisto gaminimas šou, restorane patiekiami tik vegetariški valgiai ir veganiški patiekalai; seifas registratūroje; sodas, terasa, nemokamas bevielis internetas bendrose patalpose; už papildomą mokestį: kambarių aptarnavimas, skalbimo, lyginimo paslaugos; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard, American Express; viešbutis priima tik vyresnius nei 18 metų svečius.

Kambarys:
Classic:

2 asm, apie 29 m², kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc; plaukų džiovintuvas, Link Natural kosmetikos rinkinys), telefonas; už papildomą mokestį: seifas, mini baras (mokama pagal suvartojimą); balkonas arba privatus sodas (stalas ir kėdės), vaizdas į apylinkes
Queen pavilion:
2 asm, (galima 1 papildoma lova), apie 58 m², įrengimas kaip classic kambaryje, papildomai: palydovinė televizija, kavos/arbatos rinkinys; terasa su privačiu sodu (stalas ir kėdės);
King pavilion:
2 asm, (galima 1 papildoma lova), apie 75 m², įrengimas kaip classic kambaryje, papildomai: kavos/arbatos rinkinys; terasa su privačiu sodu (stalas ir kėdės);

Sportas ir pramogos:
baseinas, gėlas vanduo, gultai prie baseino nemokamai; SPA centras (nemokamas): 7 dienų individualus Ajurvedos sveikatos priežiūros paketas: privati ​​reabilitacijos konsultacija, individualiai parinktos Ajurvedos procedūros (2,15 val/d.) SPA centre arba kambaryje, jogos užsiėmimas (1 val./d.), mankšta prie baseino du kartus per savaitę (1 val./užsiėmimas), sąmoningumo treniruotės (1 val./užsiėmimas), grupinės muzikos terapijos užsiėmimas (1 val.).


ref:10346

Kitos kelionės datos

Herbaciane tygrysy na Malediwach

Šri Lanka / Pažintinė kelionė /
2784 €
  • Data: 2024-08-07 - 2024-08-18 (10 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 15:00 -> CMB 08:35
    Grįž: MLE 23:00 -> WAW 12:15
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pagal programą
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Pinnawala • Dambulla • Anuradhapura • Polonnaruwa • Minneriya • Sigiriya • Kandy • Matale • Nuwara Eliya • Kitulgala • Colombo • Maldyvai

Unikalios uolų šventyklos, 3 senovės Ceilono sostinės: kelionės maršrute įdomiausios magiškos salos vietos, kuriose Tolimųjų Rytų tradicija persipina su modernumu. Į turtingą ir įvairią programą taip pat įtrauktas safaris nacionaliniame parke, apsilankymas dramblių našlaičių namuose ir vaizdingi egzotiškų arbatos plantacijų vaizdai. Egzotiška sala žavi vešlia augmenija, vešliomis žaliomis džiunglėmis, kriokliais ir nuostabiais paplūdimiais. Po savaitės intensyvių ekskursijų, kupinų puikių įspūdžių, dar kelios dienos poilsio viešbutyje  Maldyvuose. Bendras maršrutas Šri Lankoje: apie 900 km.

KELIONĖS PLANAS:
1 DIENA.
Dalyvių susitikimas oro uoste Varšuvoje. Skrydis į Šri Lanką.
2 DIENA. PINNAWALA
Atvykimas į Šri Lanką. Pervežimas į PINNAWALA kaimą. Tai pirmieji pasaulyje dramblių veisimo ir našlaičių namai, kurie atkreipė pasaulio dėmesį į mažėjančios šių gražių gyvūnų populiacijos problemą. Galimybė stebėti maudymosi šalia esančioje Ma Oya upėje ir maitinimosi ritualą. Pervežimas į DAMBULLA kaimą. Apsilankymas senovinių uolų šventyklų komplekse, įtrauktame į UNESCO sąrašą. Tai vienos gražiausių šventyklų Šri Lankoje. Daugiau nei 2000 m² plote yra 150 XVIII amžiaus sienų paveikslų ir vienas didžiausių pasaulyje Budos atvaizdų, iškaltų uoloje. Pervežimas į viešbutį Sigiriya rajone. Nakvynė viešbutyje, vakarienė ir nakvynė.
3 DIENA. ANURADHAPURA
Pusryčiai. Pervežimas į ANURADHAPURA – senovės Ceilono sostinę, kurios klestėjimo laikais gyveno virš 2 mln. žmonių. Miestas išgarsėjo ne tik dėl savo dydžiu, bet visų pirma dėl savo didingos architektūros. Iki šiol lankytojus džiugina Anuradhapuros šventyklos. Lankytinos vietos: šventas Šri Maha Bodhi medis, kilęs iš medžio, po kuriuo Buda meditavo pasiekęs nušvitimą, šaknų. Tai seniausias dokumentais užfiksuotas medis pasaulyje, jam daugiau nei 2200 metų. Tada programoje – įspūdingi II a. pr. Kr. bronzinių rūmų griuvėsiai, monumentali Ruwanweliseya stupa ir IV mūsų eros amžiaus Budos statula, kuri yra vienas švenčiausių medituojančio Budos atvaizdų Ceilone. Paskutinis kelionės taškas – Isurumuniya uolos šventykla, pastatyta III amžiuje prieš Kristų su garsiais uolų raižiniais. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.
4. DIENA. POLONNARUVA – MINNERIJA
Pusryčiai. Pervežimas į POLONNARUWA, Ceilono sostinę, pastatytą viduramžiais. Visa archeologinio parko teritorija yra įtraukta į UNESCO sąrašą. Aplankysite didingus buvusios sostinės griuvėsius: karališkuosius rūmus, publiką, pirtis, induistų šventyklas ir Atadage šventyklą, t.y. Danties šventyklą. Pervežimas į vieną didžiausių ir įdomiausių Šri Lankos nacionalinių parkų – MINNERIYA, kuriame yra didžiulės pelkės, kuriose gyvena įvairių rūšių gyvūnai: laukiniai drambliai, egzotiški paukščiai (daugiau nei 160 rūšių), ropliai ir gražūs drugeliai. Popietinis safaris parke – puikus nuotykis šalia gamtos, kur laukinė gamta po ranka. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.
5 DIENA. SIGIRIYA – MATALE
Pusryčiai. Pervežimas į vieną įdomiausių programos taškų: SIGIRIYA uolų tvirtovės griuvėsius. Įspūdingo grožio tvirtovė,įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, yra ant didžiulės uolos ir, nepaisant bėgančio laikui, vis dar žavi savo veidrodine siena, vandens sodais ir daugiau nei 1500 metų senumo freskomis. Trumpas kopimas į fortą. Pervežimas į KANDY su sustojimu MATALE: apsilankymas Prieskonių sode. Kandis yra paskutinė senovės Ceilono sostinė, kultūros, meno ir amatų lobynas. Apsilankymas šventykloje, kurioje saugoma budizmo relikvija – Budos dantis ir apsilankymas vietiniame turguje. Vakare tradicinių šokių šou. Įsiregistravimas į viešbutį Kandyje, vakarienė ir nakvynė.
6 DIENA. KANDY - NUWARA ELIYA
Pusryčiai. Kandžio lankymas motorinėmis rikšomis, vadinamaisiais tuk tuk, kurie yra pagrindinė transporto priemonė Šri Lankoje. Apsilankymas Karališkajame botanikos sode, kuriame daugiau nei 60 hektarų plote auga Šri Lankos, Azijos ir kitų egzotiškų šalių floros atstovai. Pervežimas į NUWARA ELIYA – lankomiausią Šri Lankos kalnų kurortą. Maršrutas veda tarp šimtų terasose išsidėsčiusių arbatos plantacijų – pagrindinės salos eksporto prekės. Pasivaikščiojimas po nuostabią kaimo vietovę ir žavingą britų kolonijinio stiliaus miestelį. Apsilankymas vienoje iš arbatos plantacijų. Nakvynė viešbutyje Nuwara Eliya rajone, vakarienė ir nakvynė.
7 DIENA. KITULGALI – KOLOMBUKAS
Pusryčiai. Išvykimas link KITULGALI, kur buvo filmuojamas Oskaru apdovanotas filmas „Tiltas Kwai upėje“. Panoraminis važiavimas per Kolombą. Pervežimas į oro uostą. Skrydis į MALDYVUS. Maldyvuose pasitinka angliškai kalbantis atstovas. Pervežimas į viešbutį greitaeigiu kateriu arba lengvuoju lėktuvu. Nakvynė, vakarienė ir nakvynė.
8-11 DIENA. POILSIS MALDYVUOSE
Pusryčiai. Laisvas laikas poilsiui. Apgyvendinimas.
12 DIENA.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Pervežimas į Malės oro uostą. Išvykimas į Lenkiją.
13. DIENA.
Atvykimas į Lenkiją.

Į KELIONĖS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
10 nakvynių viešbučiuose *** pagal programą: 5 Šri Lankoje, 5 Maldyvuose, dviviečiai kambariai (galima 1 papildoma lova) su vonios kambariais • maitinimas pagal programą • skrydis: Lenkija-Kolombas-Malė-Lenkija • pervežimas autobusu, Maldyvuose pervežimas greitaeigiu kateriu arba lengvuoju lėktuvu (priklausomai nuo viešbučio) • gido priežiūra kelionės metu

PAPILDOMAI:
Privalomi mokesčiai vietoje: įėjimo bilietai ir vietiniai gidai: apie 240 USD; arbatpinigiai: apie 5 USD/dienai/asmeniui
Vykstant į Šri lanka būtina yra viza
Pasiimdami su savimi JAV dolerius atminkite, kad keičiant pinigu priimami nepažeisti, nežymėti banknotai, išleisti po 2001 m.
Leidžiamas bagažas skrendant Colombo-Male: pagrindinis bagažas - 30 kg, rankinis bagažas - 7 kg.


ref:5471

Kitos kelionės datos

Apie kryptį

Šri Lanka – tikras Indijos vandenyno perlas, savo grožiu ir egzotika prilygstantis rojui. Šalis garsi puikiu klimatu, palmėmis apaugusiais atogrąžų balto smėlio paplūdimiais, aukštais kalnais, didinga kultūra, uolose prisiglaudusiais budistų vienuolynais, kurie turistus traukia savo nepakartojamomis freskomis ir Budos skulptūromis. Šalis turtinga giliomis, unikaliomis tradicijomis, istorija ir kultūra, atogrąžų miškuose veši nuostabi tropinė egzotinė augmenija ir gausi gyvūnija. Sala garsėja ir Rytų medicinos - Ajurvedos - centru, kur mokytis ir gydytis suvažiuojama iš įvairių pasaulio kampelių. Pagrindinis šios holistinės medicinos tikslas - padėti žmogui rasti kūno, proto ir sielos harmoniją. Kelionė į Šri Lanką atvers vartus į tikrą rojų, iš kurio nebenorėsite sugrįžti.

Naudinga informacija

  • Oficialus pavadinimas: Šri Lankos Demokratinė Socialistinė Respublika
     
  • Plotas: 65 610 km²
     
  • Gyventojų skaičius:  21,3 mln.
     
  • Sostinė: Kolombas. Kiti miestai: Kandis, Galė, Maratuva, Džafna
     
  • Kalba: sinhalų, tamilų, anglų kalba dažniausiai vartojama vyriausybėje ir ja kalba tiktai apie 10% piliečių.
     
  • Pagrindinės religijos: budistų, hinduistų ir kt.
     
  • Privalomų skiepų nėra, rekomenduotinus skiepus rasite čia
     
  • Piniginis vienetas: Šri Lankos rupija
     
  • Laikas: laiko juosta GMT/UTC +5:30 val.
     
  • Skrydis iš Varšuvos į Šri Lanką trunka 10 val.


Šri lankos vizos

Lietuvos piliečiams vykstant į Šri Lanką būtina įsigyti vizą. Ją galima gauti dviem būdais:

  1.  Iš anksto elektroninėje sistemoje užpildžius anketą www.eta.gov.lk . Kaina 35 USD. 
     
  2. Nuvykus į Šri Lanką (on arrival). Kaina 40 USD.


Klimatas Šri Lankoje

Šri Lankoje nėra metų laikų, čia nuolat šviečia saulė ir būna šilta. Pietvakarinėje salos dalyje lietingasis sezonas būna gegužės—rugpjūčio mėnesiais, sausasis — nuo gruodžio iki kovo mėnesio. Šiaurės rytuose lietingasis sezonas būna spalio—sausio mėnesiais, o nuo gegužės iki rugsėjo — sausasis periodas. Šalyje vyrauja atogrąžų klimatas, kuriam būdingi sausasis ir drėgnasis sezonai. Metų laikai čia nėra ryškūs: nuolat šviečia saulė ir būna šilta. Net musoninių liūčių laikotarpiu dieną dažniausiai šviečia saulė, o lyja po pietų arba vakare.

Vidutinė oro temperatūra siekia 27 °C. Ji krenta, kylant į kalnus (Nuvara Elijos kurorte 1884 m aukštyje vidutinė temperatūra siekia 16 °C). Pats karščiausias laikotarpis — kovo ir balandžio mėnesiai: tada temperatūra pakyla net iki 38—40 °C; vėsiausia būna nuo lapkričio iki sausio. Kalnuotose vietovėse vidutinė metų temperatūra siekia 15—20 °C, lygumose 26—30 °C. Čia vyrauja atogrąžų klimatas. Sostinėje temperatūra būna apie 26—28 °C. Visus metus vandens temperatūra siekia 27 °C.

Šventės

Šri Lankos šventės susijusios su keturiomis pagrindinėmis salos religijomis — budizmu, induizmu, islamu ir krikščionybe. Kiekvienas šeštadienis ir sekmadienis yra nedarbo dienos. Daugelio švenčių datos nėra fiksuotos, jas nulemia Mėnulio kalendorius. Išskirtinė šrilankiečių šventė yra Poya Day — Mėnulio pilnaties diena, per ją nedirbama. Šią dieną lankomos šventyklos, atliekamos įvairios apeigos. Induistai ir budistai Naujuosius metus švenčia balandžio mėnesį, katalikai — sausio 1 d.

Šventės
Sausio 1 d. – Naujieji metai.
Sausio 10 d. – Adha festivalis.
Sausio 14 d. – Tamil Thai Pongal diena.
Vasario 4 d. – Nepriklausomybės diena.
Balandžio 13–14 d. – tamilų ir sinhalų Naujieji metai.
Gegužės 1 d. – Darbo diena.
Rugsėjo 21–25d. – Būgnų festivalis.
Spalio 22–24d. – Ramadano pabaiga.
Gruodžio 25d. – Kalėdos.
Gruodžio 31d. – Hadji festivalio diena (Hadji Festival Day).

Šri Lankos lankytinos vietos

Kelionės į Šri Lanką metu siūloma aplankyti daugybę unikalių vietovių: Sigiriją, Kolombą, Kandį, Polonaruvą, Dambulą, Peradeniją, Pinnawelą, Nuvara Eliją ir kt.

  • Kolombas - salos sostinė, kurioje vis dar galima išvysti Senųjų laikų grožį, daugybę budistų ir induistų šventyklų.
     
  • Senoji salos sostinė Sigirija žavi savo tvirtove ir rūmais, įsikūrusiais ant raudonos uolos monolito. Sigirijos tvirtovė - vienas salos stebuklų. Čia prieglobstį rado budistų vienuoliai, jiems tai šventa vieta.
     
  • Polonaruva – taip pat buvusi sostinė, su turtingu kultūriniu palikimu.
     
  • Kandis - amatų, nacionalinių menų centras, čia labiau nei sostinėje Kolombe jaučiama tradicijų dvasia. Miesto centre, ant ežero kranto, yra ir garsioji ,,Šventojo danties“ - Budos danties - šventykla. Joje dabar saugoma neįkainojama biblioteka, kurioje galima aptikti dar ant palmės lapų rašytų rankraščių. Siūloma aplankyti ir kitas miesto įžymybes: senamiestis, nacionalinis meno ir rankdarbių centras, brangakmenių muziejus ir kt.
     
  • Dambulas - tai įspūdingas 2000 metų senumo budistų šventyklos kompleksas su uoloje iškaltomis Budos, jo mokinių ir induistų dievų statulomis, čia puikuojasi daug įdomių freskų, vaizduojančių Budos gyvenimą ir Šri Lankos istoriją. Dambule yra ir didžiausias Azijos botanikos sodas, kuriame galima įsigyti tradicinių prieskonių.
     
  • Peradenija garsi savo Karališkuoju botanikos sodu, užimančiu 67 ha plotą, kuriame auga per 4000 įvairiausių augalų.
     
  • Pinnawela garsi dramblių prieglauda, kurioje galima susipažinti su šiais nuostabiais gyvūnais, sudalyvauti dramblių maudynėse.
     
  • Nuvara Elija - Šri Lankos “Mažoji Anglija“, tokį pavadinimą gavusi dėl vietovės kraštovaizdžio panašumo į Angliją. Viešintiems saloje turistams taip pat siūloma užsukti į arbatos plantaciją ir gamyklą, susipažinti su arbatos gamybos procesu bei paskanauti tikrosios Ceilono arbatos, išbandyti tikrą Ajurvedinį masažą, paragauti vietinės virtuvės patiekalų, apsilankyti vietinėse šventėse ir ceremonijose, nuvykti į Yala nacionalinį parką, vėžliukų fermą, mėnulio akmens kasyklas, šilko fabriką, tropikų lietaus mišką, panardyti nuostabiuose ir turtinguose salos vandenyse, pailsėti viename iš puikiųjų salos paplūdimių, pasilepinti kaitria saule bei maudynėmis šiltame Indijos vandenyne.
     

Populiariausios lauktuvės iš Šri Lankos

Medžio drožiniai, rankų darbo audiniai, batika, odos dirbiniai, ritualinės kaukės, sidabro ir aukso dirbiniai, papuošalai iš brangiųjų akmenų (safyrų, rubinų, topazų ir kt.), arbata, keramika, prieskoniai.