• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Kefalonija - didžiausia sala Jonijos jūroje, jos plotas 906,5 km², gyvena apie 45 tūkst. žmonių. Kefalonijoje  Viduržemio jūros klimatas, todėl vasara yra karšta ir sausa. Salos vandenys taip pat išlaiko vidutiniškai 20 ° C, todėl jos jūros idealiai tinka vaikams ir vandens sporto gerbėjams. Sala labiausiai žinoma dėl egzotiškų paplūdimių, įskaitant Myrtos, Antisamos, Lourdas ir Skala, čia jų net 36! Taip pat, saloje yra daug gražių vietų, galima pamatyti vaizdingus kaimus, viduramžių pilis bei vienuolynus. Svarbiausi turistus pritraukiantys gamtos objektai Kefalonijoje yra Melisanio ir Drogaračio urvai. Aino kalno viršūnė nusėta ,,Abies cephalonica‘‘ medžių, čia yra nacionalinis parkas.

Kefalonija taip pat žinoma dėl ,,logerhedų‘‘ vėžlių populiacijos, kuri deda kiaušinius Kaminijos paplūdymyje prižiūrint Jūros vėžlių apsaugos bendruomenei. Vieni iš gražiausių paplūdimių kaimelių yra Argostoli, Sami ir Assos. Fiscardo laikomas kosmopolitiškiausia vieta, čia įsikūręs uostas, kuris kiekvieną vasarą pritraukia gausybę jachtų su turistais. Saloje nemažai viešbučių, kavinių, restoranų, barų, yra keli nardymo centrai, automobilių nuomos punktai, gausu įvairių prekių parduotuvių. Kefalonijos sala puikiai tinka šeimos ir romantiškoms atostogoms dviese.

Ką verta aplankyti Kefalonijos saloje?

  • Argostoli yra Kefalonijos sostinė nuo 1757m. Tai modernus miestas, kuris išlaiko savo tradicinį pobūdį. Mieste daug neoklasikinio stiliaus pastatų, bažnyčių bei gausi kultūrinė veikla. Argostoli sala apsupta kalnų ir žaliuojančių miškų. Prie įėjimo į sostinę stovi 650m ilgio akmenų tiltas, vadinamas de Bosset. Netoli tilto pastatyta nemaža piramidė, dedikuota Charles de Bosset, kuris ir nutiesė tiltą. Paplūdimiai nusėti palmėmis ir spalvotais akmenukais. Centrinė miesto aikštė vadinama Plateia Valianou - tai didelė aikštė, kurioje yra restoranų, kavinių ir barų. Vakare aikštėje daugybė vietinių gyventojų, kurie draugiškai ir šiltai priima turistus. Lithostroto gatvė yra pagrindinė sostinės gatvė, kuri alsuoja nuo įvairiausių rūšių parduotuvių. Mieste galima pasigrožėti nuostabia Saint Spyridon bažnyčia, įdomiu laikrodžio bokštu Campana aikštėje. Netoli aikštės gausu restoranų, taip pat viena iš gražiausių miesto vietų – vešlus botanikos sodas. Kiekvienas nuvykęs į  Argostoli, turi aplankyti archeologijos muziejuje, kuriame yra įdomių archeologinių radinių iš Mikėnų, helenizmo ir romėnų laikotarpių. Yra turtinga monetų, kalavijų, skulptūrų ir keramikos dirbinių kolekcija. Taip pat verta apsilankyti Korgialenios Istorijos muziejuje bei Folkloro muziejuje, kuris įsikūręs pirmame Korgialenian bibliotekos aukšte, XIX -ojo amžiaus name. Muziejus atskleidžia įdomią nuotraukų kolekciją iš Kefalonijos istorijos. Bibliotekoje apie 50.000 knygų ir senųjų rankraščių, tarp kurių yra ir labai retų. Netoliese yra Kefalos teatras, vienas iš geriausių teatrų Graikijoje. Iš Argostoli salos galima matyti Sankt Theodore Švyturį. Apie 3 km nuo Agrostoli yra Katavothres, vieta, kurią būtina aplankyti pasitaikius progai, nes ten vyksta vienas iš labiausiai  pasaulį stebinančių geologinių reiškinių, dėl kurių dar ir dabar daug diskutuojama. Čia jūros vanduo skuba per keletą uolų įtrūkimų ant kranto ir dingsta po žeme. Dabar šioje vietoje pasatyti keli malūnai. Yra daroma prielaida, kad šioje vietoje yra smegduobė, kuri yra žemiau jūros lygio.
     
  • Skala yra gražus kurortas,37 km į pietryčius nuo Argostoli, 12 km nuo Kefalonia sostinės. Gyventojai daugiausiai užsiima žvejyba ir žemės ūkiu. Skala buvo pastatytas po žemės drebėjimo 1953, kuris sunaikino senovinį kaimą. Senosios Skala griuvėsiai vis dar išlikę šiandien. Skala išsiskiria savo gamtos grožiu ir nepaliestu žaliu kraštovaizdžiu, žydru įlankos vandeniu. Paplūdimys apsuptas gražių pušų miškų ir uolų.
     
  • Elounda yra rytinėje Kretos dalyje, į šiaurę nuo Agios Nikolaos ir į pietus nuo pajūrio kurorto Plaka. Elounda kažkada buvo vaizdingas žvejų kaimelis gražioje Mirabello įlankoje. Gyventojai gyveno iš žemės ūkio, žvejybos, druskos gavybos. Elounda yra ideali tiems, kurie nori pajūrio atostogų tokioje vietoje, kuri nėra nei per daug triukšminga, nei pernelyg izoliuota. Eloundoje rasite mažų, gražių paplūdimių, galėsite apsilankyti Spinalonga saloje, pėsčiomis palei Kolokytha pusiasalį. Elounda nėra tiems, kurie ieško triukšmingo naktinio gyvenimo, bet ir ne tiems, kurie mėgsta izoliuotus paplūdimius.
     
  • Lassi kaip kurortas įsikūrė dėl savo nuostabių auksinio smėlio paplūdimių. Du pagrindiniai paplūdimiai Makris Yialos (gr. "ilgas smėlio paplūdimys) ir Platis Yialos (platus smėlio paplūdimys). Paplūdimio švelnus krantas ir švarus vanduo puiki ir saugi vieta vaikams.
     
  • Fiscardo kaimas yra 50 km į šiaurę nuo Argostoli, Kefalonijos sostinės. Krantai nusėti privačiomis jachtomis ir mažais žvejybiniais laiveliais. Šis vaizdingas žvejybinis kaimas yra pripažintas tradicimiu ir išsaugotu kaimeliu, nes jis yra vienas iš kelių kaimų, kurie liko nepaliesti pagrindinio, 1953 m vykusio žemės drebėjimo. Šiandien ši turistinė vietovė žinoma dėl kosmopolitinės ir šiltos atmosferos. Prie žymiausios pakrantės kelio gausu parduotuvių, barų ir tavernų, vasarą gausu pramogų. Tradiciniai veneciečių pastatai ir namai sudaro natūralią įlanką, suteikiančia kaimui unikalaus žavumo ir atspindi turtingą Kefalonijos paveldą. Netoli kaimo daug gražių, pabarstytų žvirgždu paplūdimių bei stulbinančių užutekių su ramiu ir skaidriu vandeniu. Žymiausios vietos: Palaeolithic griuvėsiai, Bizantinės bažnyčios bei Jūros ir aplinkosaugos muziejus.
     
  • Katelios yra pajūrio kaimas su smėlio ir žvirgždo paplūdimiu, 32 km nuo salos sostinės Argostoli. Katelios garsėja šviežios žuvies tavernomis ir jei jums patinka žvejoti, jūs galite sugauti savo žuvį! Ši kaimo vietovė gamtos mėgėjų rojus, todėl, jei jums patinka vaikščioti, atrasti retų augalų ir paukščių, tada passiimkite patogius batus ir sekite vietinius pėsčiuosius. Jūros ir aplinkosaugos muziejus: Šis muziejus buvo įkurtas savanorių pagalba iš viso pasaulio ir kartu bendradarbiaujant su Jonijos tyrimų centru. Pagrindinis muziejuas tikslas yra paskatinti žmonių jautrumą jūrinei aplinkai ir skatinti veiksmus dėl aplinkos apsaugos. Čia eksponuojamos jūros gyvūnų, tokių kaip ruoniai, banginiai, vėžliai, įvairūs bestuburiai, nuotraukas. Muziejuje taip pat įkurta radijo stotis, kuri  informuoja žmones apie aplinkosaugos problemas.
     
  • Assos yra mažas ir žavingas kaimas įsikūręs 36 km į šiaurę nuo Argostoli, Kefalonijos sostinės. Tai viena iš žaviausių vietų saloje. Dominuoja XVI a. venecijiečių pilys, Assos kaimas įsikūręs mažame pusiasalyje ir atspindi gražią ir šiltą atmosferą. Tradicinė architektūra, gražus kraštovaizdis ir akmenukais nubarstyti paplūdimiai sukomponuoja Assos kaimelio gamtos grožį. Po kaimelį galima pasivaikščioti siauromis alėjomis, kurios atskleidžia spalvingą namų grožį, mažyčius ir raizgytus takelius ir senų bažnyčių didingumą. Pakrantėje mažos smuklės, nuo kurių gali stebėti vaizdą į marias. Žymiausias lankytinas objektas yra Assos pilis.
     
  • Norint apsilankyti Assos pilyje reikia pereiti ilgą kelią tarp alyvuogių miško. Pilis buvo pastatyta XVI amžiuje tam, kad apsaugotų kaimą nuo piratų išpuolių. Įtvirtinimai apima beveik visą kaimą, nors šiandien likę jau nebedaug pilies liekanų. Gražiausi pilies akcentai likę iki dabar yra arka ir Venecijos liūtas virš vartų. Assos Pilis turėjo keturis stojamuosius vartus, bet iki šiandien liko tik du. Per griuvėsius dar galima pastebėti įdomias struktūras, tokias kaip Agios Markos mažą bažnytėlę ir vuriausiojo Venecijos komisaro namą. Leidžiantis kalnu žemyn yra medinė, gražaiai išraižyta koplyčia skirta pranašui Elijo. Iš pilies strateginės vietos atsiveria nuostabūs vaizdai į marias. Iki 1956 m., Assos pilyje buvo laikomi politiniai kaliniai, kurie ten gyveno ir augino vynuogynus.
     
  • Agia Efimia, tai kaimas su vaizdingomis pakrantėmis, įsikūręs 32 ​​km į šiaurės rytus nuo Argostoli, Kefalonijos sostinės. Kaimas įsikūręs įlankoje, šalia gražaus uosto, kuriame gausu laivų ir verda žvejų gyvenimas. Šiandien, Agia Efimia gyvena apie 450 gyventojų, dauguma jų užsiima žemės ūkiu ir žvejyba. Iš nuostabių smuklių ir restoranų išsidėsčiusių ant kranto matosi kerintys vaizdai į pasakišką įlanką. Gražūs paplūdimiai, asfaltuotos gatvės ir traukianti akį architektūra sukuria unikalią atmosferą gyvenvietėse. Agia Efimia kaime dar yra Venecijos pastatų ir senų tvirtovių palaikų. Galima aplankyti bažnyčią ir netoliese esančius netradicinius kaimus. Norint apžiūrėti savo gamtinę vertę išsaugojus paplūdimius ir įlankas galima tai padaryti plaukiant valtimi. Kaime yra nardymo centras. Žymiausia vieta: Panagia Themata vienuolynas.
     
  • Karavados - tipiškas mažas graikų kaimas su siaurosmis gatvelėmis iš abiejų pusių pagrindinio kelio. Jis pasižymi vaizdinga bažnyčią, patraukliu senovinių ir modernių pastatų deriniu, spalvingais sodai, pora mažų užeigų ir maža nedidele parduotuve / baru, kur vietiniai susirenka gerti kavą ir pabendrauti.
     
  • Panagia Themata vienuolynas: įsikūręs ant Agia Dinati kalno šlaito. Panagia Themata vienuolynas yra vienas iš seniausių paminklų Kefalonijoje, datuojamas 1096 m. Yra daug prielaidų, kaip vienuolynas gavo savo pavadinimą, kai kurie žmonės mano, kad ten buvo sena gyvenvietė pavadinta Themata. Vienuolynas yra apie 9 km nuo Agia Efimia, aukštai kalnuose, apsuptas didelio pušyno. Panagia Themata vienuolyne švenčiama du kartus per metus, tai - rugpjūčio 15d. ir pirmą antradienį po Velykų. Pastaroji yra didžiulė šventė su litanijomis bei šventais Panagia simboliais, vietinių grupių šokiais bei panigiri pušų miške.
     
  • Sami yra gražus pakrantės kaimas, įsikūręs 24 km į rytus nuo Argostoli, Kefalonijos sostinės. Kaime gyvena apie 1 tūkst.  gyventojų, iš jų dauguma užsiima žemės ūkiu ir žuvininkyste. Sami yra antras pagal dydį uostas Kefalonijoje po Argostoli. Iš jo kasdien laivais keliaujama į Patra , Ithaca ir Italiją. Modernus kaimas yra įsikūręs netoli senovės Samių, vieno iš svarbiausių archeologinių atradimų Kefalonijoje. Sami yra ideali vieta vasaros atostogms Graikijoje. Puikios krantinės, plačios asfaltuotos gatvės ir Venecijos pastatai padidina kaimo žavesį ir atspindi salos turtingą paveldą. Pagrindiniame pakrantės kelyje gausu parduotuvių ir gražių kavinių su vaizdu į uostą. Yra restoranas, nemažai apgyvendinimo vietų įvairiems skoniams ir pagal asmeninį biudžetą. Sami supa svajingas kraštovaizdis, žaliuojančios puošniausios kalvos ir kerinti grožiu įlanka. Turistai čia atvyksta su savo privačiomis jachtomis, pasimėgauti unikalaus nardymo galimybėmis ir paplaukioti žaliame vandenyje. Šiame kaime yra įdomių vienuolynų, kuriuose vyksta renginiai; urvų, tokių kaip: Melissani ir Dragati; požeminių ežerų; senovės Akropolis. Vasarą, Sami savivaldybė organizuoja įdomių kultūrinių renginių ir vietos šventes, koncertus bei spektaklius.
     
  • Melisanio urvas: viena iš svarbiausių vietų, būtinų aplankyti atvykus į Graikiją. Tai urvas, kurio viduje yra ežeras, o aplink jį medžiai ir miškai. Pats urvas yra B formos, su dviejomis salėmis, atskirtomis žeme. Ežero gylis 20-30m, aukštis 36m, plotis 40m ir 3,5 m ilgio. Vidurdienį, kai saulė pradeda spindėti tiesiai virš galvos, ežero vanduo tampa turkio spalvos ir sukuria magišką iliuziją, urvas atrodo lyg būtų apšviestas mėlyna spalva. Pagal mitą, urvas taip pavadintas po nimfos Melissanthi savižudybės, nes jos meilė Dievui Pan nebuvo abipusė. Per kasinėjimus atliktus 1951m. ir vėliau 1962m. rasta daug artefaktų, iš helenizmo laikotarpio pradžios. Urve yra padarytas specialus balkonas turistams, kad jie galėtų pasimėgauti magiškais vaizdais. Dieną viena kamera būna apšviesta saulės, o antroje visada tamsu, čia daug stalaktitų, padengtų dumbliais ir samanomis.
     
  • Drogaračio urvas: urvas buvo atrastas prieš 300 m. ir visuomenei atidarytas 1963 m. Jis buvo atrastas, kai stiprus žemės drebėjimas sukėlė griūtį, kuri parodė olos įėjimą. Drogačio urvas yra įspūdingas, kuriame gausu stalaktitų ir stalagmitų. Šiam urvui yra apie 150 mln. metų ir yra retas geologinis fenomenas. Urvas apie 60m gylio ir turi pastovią temperatūrą 18ΊC, urvo drėgnumas siekia 90 %. Nors po žemės drebėjimo buvo padaryta daug žalos, stalaktitai vis dar kabo nuo stogo ir sudaro nuostabias, lyg kabančių lašų formas. Urvas susideda iš dviejų dalių. Dalis, prieinama turistams, sudaro ilgą koridorių, kuris veda į Karališkuosius Balkonas, kur stalaktitai gražiai atspindi šviesą. Iš ten, lankytojai gali pamatyti Išaukštinimo kamera, kuri turi puikią akustiką. Ši kamera yra didžiausia salė oloje, kartais naudojama organizuoti kultūrinius renginius ir gali talpinti iki 500 žmonių. Norint pereiti iš vienos pusės į kitą, reikia kirsti spalvotus stulpelius ir ežerėlį. Drogaračio urvas yra natūralus meno šedevras.
     
  • Argilion vienuolynas. Šis, vietiniams gyventojams labai svarbus religinis pastatas įsikūręs ant kalvos, virš Sami įlankos. Vienuolynas buvo įkurtas XVIII amžiuje, jį įkūrė du piemenys, Jokūbas ir Symeon, vėliau jie tapo vienuoliais ir pirmieji apsigyveno vienuolyne. Taip pat, žinomas kaip Tėvas Kosmas Etolos, Ortodoksinis vienuolis ir svarbus graikų Švietimo stotas, pasiliko šiame vienuolyne po vizito į Kefaloniją. Šiame vienuolyne yra didelis panigiri, rugpjūčio 15d, o Kosmas Etolos atminimas pagerbiamas kiekvienais metais, rugpjūčio 24 d. Iš vienuolyno matosi neįtikėtini mėlynieji ir žalieji paplūdimiai.
     
  • Kourkoumata yra vienas iš gražiausių, vaizdingiausių  ir įspūdingiausių kaimų Kefalonijoje. Gerai žinomas tarp turistų, Kourkoumelata išsiskiria savo puikiu vaizdu į begalinę jūrą ir jos unikalų išplanavimą. Tai idiliškas kaimas, visiškai buvo sunaikintas žemės drebėjimo 1953m, bet buvo atstatytas pagal tų laikų neoklasikinės architektūros tendencijas. Kourkoumelata yra laikoma elegantiškiausia gyvenviete Kefalonijoje. Be didingų ir spalvingų architektūros kūrinių galima grožėtis sodais. Šie puikūs kūriniai puošia visą kaimą ir sukuria šiltą bei jaukią atmosferą. Kaime yra daug gražių vietų turistams, kur galima pamatyti varpinę, bažnyčią, gėlių plantacijas bei jaukią kaimo aikštę. Taip pat kaimo centre įsikūręs kultūros centras, vasarą vyksta renginiai.
     
  • Lixouri kaimas įsikūręs 30 km į vakarus nuo Argostoli. Lixouri gyvena apie 3tūkst. gyventojų, dauguma jų užsiima žemės ūkiu ir turizmu. Miestas yra išsidėstęs apie mėlynąją įlanką, iš čia matosi Argostoli. Į kaimą dažnai kursuoja keltai. Daug restoranų ir barų. Pagrindinė kaimo aikštė Plateia Petritsi apsupta senamadiškomis kavinukėmis. Kaime ištisus metus organizuojami vietininiai festivaliai. Jis yra gerai žinomas dėl kultūrinių tradicijų bei seniausios filharmonijos mokyklos visoje Graikijoje. Pasivaikščiojimas aplink kaimą atskleidžia senas bažnyčias su gražiomis freskomis, neoklasikinį pastatų stilių, galima apsilankyti  archeologiniame muziejuje, Kipoureon vienuolyne – tai puiki vieta pabūti vienam, ramybėje. Taip pat labai įdomi vieta yra Iakovatios biblioteka ir muziejus. Kaime yra burlenčių sporto mėgėjų centras.
     
  • Spartia yra mažas kaimas Livatho regione, už kelių kilometrų į pietryčius nuo oro uosto. Saulėtas įlankoje esanti Spartia apsaugota nuo vyraujančių šiaurės vakarų vėjų. Čia yra kelios parduotuvėlės, barai ir tavernos. Čia galite gražėtis gėlėtais šlaitais, nuožulniais paplūdimiais, uolomis. Čia stovi Saint George pilies liekanos. Gyvenvietės centre yra maža aikštė su keliomis tavernomis ir parduotuvėmis. Kraštovaizdį puošia vynuogynai, vaismedžių ir alyvmedžių gausa. Nedidelis paplūdimys  yra ideali vieta ramiam poilsiui. Sąlygos čia yra idealios buriavimui ir banglentėms.
     
  • Lakovatios biblioteka ir muziejus. Biblioteka ir muziejus įkurti senoviniame dvare, kuris priklausė Lakovatios šeimai. Bibliotekoje yra 20tūkst. kmygų. Penktadalis šių knygų yra XVI-XIXa, 7000 šių knygų iš pradžių priklausė Lakovatios šeimai. 5000 knygų  priklausė teologijos profesoriui Alivizatos. Knyga, vadinama ,,Complete Works Hipokratas‘‘,1595m paskelbta vertingiausia knyga šioje bibliotekoje. Biblioteka - muziejus užima vieną pastato aukštą. Čia taip pat demonstruojami Lakovatios šeimai priklausantys bažnyčios rūbai, antikvariniai baldai, Metropolitan miegamojo komplektas, Prelatic drabužiai, vyskupo kryžiai ir Psalmyne dokumentų kolekcija. Čia galima rasti tris evangelijas iš Biblijos, X , XIV ir XV amžių. Biblioteką supa gražus sodas, muziejus yra unikalus savo architektūra.
     
  • Peratata yra mažas ir vaizdingas kaimas įsikūręs 8 km į pietryčius nuo Argostoli. Jis pastatytas ant Ainos kalvos, kurią supa žaliuojantiys šlaitai. Ant kalno stovi ir XVI a. pilis Saint George. Šiame kaime galima mėgautis taikia atmosfera ir stebėti tradicinį kaimo gyvenimo būdą. Kaime daug tradicinių tavernų, kur patiekiamas skanus maistas. Pasivaikščiojimas po kaimą atskleidžia senąją architektūrą ir mūrinių namų grožį. Kaimo keliai veda palei įvairius paminklus, kurie atspindi turtingą istoriją ir tradicijas. Peratata yra keletas lankytinų vietų, pavyzdžiui, Agios Andreas vienuolynas ir Bizantijos muziejus, Saint George ir Mikėnų kapai.
     
  • Saint George pilis nutolusi apie 7 km į pietryčius nuo Argostoli. Ji daugiakampio formos ir užima 16tūkst. m² ploto. Pilis buvo pastatyta XII a. bizantiečių , tačiau vėliau dar daugiau darbo įdėjo a venecijiečiai, kurie ir davė piliai dabartinę formą. Šiandien iš pilies likę tik keli pastatai. Saint George pilyje buvo rezidencijos, visuomeniniai pastatai, sandėliai su maistu ir ginklais, bažnyčios, ligoninės, kalėjimai, vandens rezervuarai. Ši pilis buvo laikoma Kefalonijos sostine iki 1757 m.
     
  • Svoronata yra nedidelis gražus kaimas pietinėje Kefalonijos, tik 9 km nuo Argostoli, taip pat Svoronata arčiausias kaimas nuo Kefalonijos oro uosto. Kaime įdomi architektūra, Svoronata yra arti gražių paplūdimių, įskaitant Ai-Helis, Avithos, Ammes, Platis Gialos ir Makris Gialos. Visi šie paplūdimiai krištolo skaidrumo vandens ir su minkštu smėliuku. Kaime gerai išvystytas turizmas, nuostabus kraštovaizdis, norintiems pasilinksminti yra smuklių.


Bendra Informacija

  • Šalis: Graikija
  • Regionas: Jonijos salos
  • Sostinė: Argostoli
  • Kalba: graikų
  • Valiuta: euras
  • Geriausias metas vykti į Kefaloniją: pavasarį, kai švelnus oras (18-20°C), kasdien vidutiniškai 8 valandos saulės.
  • Šventės: rugpjūčio 15 d. – Didžiausia religinė šventė; rugpjūčio trečiąji savaitgalį – šventė ,,Robola“ vynas; rugpjūčio pabaigoje – tarptautinis muzikos festivalis.