Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Peloponesas - Graikijos pusiasalis, didelė ir istorinė sritis, esanti tarp Jonijos ir Egėjo jūrų. Dominuoja kalvotas kraštovaizdis (aukščiausia viršūnėTajgeta  2 407 m virš jūros lygio). Šioje vietoje yra istorinių vietų: Achaia, Arkadija, Argolis, Elis, Messinia ir Lakonija.

Kalnų kraštovaizdis, puikūs paplūdimiai, šilta žydra jūra, daug istorinių pėdsakų, žavingi kaimai su įdomiu folkloro palikimu, tai tik keletas priežasčių kodėl verta vykti į Peloponesą. Tai vieta, kur turizmo sezonas trunka visus metus - pavasarį ir rudenį vyrauja idealios sąlygos tyrinėjimui, žygiams ir alpinizmui. Rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjo pradžioje vėjas sukuria idealias sąlygas burlenčių, banglenčių, buriavimo ir parasparnių sportui. Sezono metu kelis kartus per dieną važiuoja autobusai iš Atėnų.

Ką verta aplankyti Peloponese?

  • Kato Achaia - žavingas miestelis įsikūręs šiaurinėje pakrantėje, tarp Patra ir Lakopetra, šiek tiek atokiau nuo jūros. Smėlio ir žvirgždo oaplūdimys yra siauras, bet ilgas su gerai išvystyta paplūdimio infrastruktūra.
     
  • Kyllini - yra kelių kilometrų smėlėta pakrantė, puikiai tinkanti ilsėtis kartu su šeima. Kyllini mieste yra daug aukštos klasės viešbučių su dideliais baseinais.
     
  • Skafidia kurortas įsikūręs vakarinėje pusiasalio pakrantėje. Miestas žinomas dėl savo plataus smėlio paplūdimio ir prabangių viešbučių.
     
  • Tolo kurortas įsikūręs rytinėje kaimynystėje Nafplionu Peloponeso. Įspūdingai gražus, platus, smėlio paplūdimys, vaizdingos, mažytės salos šiek tiek toliau nuo kranto ir žydra jūra. Mieste yra žavingas uostas su tokiu skaidriu vandeniu, tarsi laivai plaukiotų ore.
     
  • Methoni - ramus miestas įsikūręs pietinėje Mesinos pusėje, kuri turi platų bei ramų paplūdimį prie žydros, šiltos jūros. Yra keletas nedidelių viešbučių ir stovyklaviečių.
     
  • Lakopetra - miestas šalia Patra, turintis siaurą smėlio ir žvirgždo paplūdimį, gerai įrengtus viešbučius. Yra didžiulis tiltas jungiantis Patra ir Antirio.
     
  • Katakolonas – tai nedidelis Graikijos pajūrio miestas, esantis vakarinėje Peloponeso pusiasalio pakrantėje, šalia Jonijos jūros. Čia galima pasigrožėti vaizdingais paplūdimiais, pavaikščioti uostamiesčio gatvelėmis, skaniai pavalgyti jūros gėrybių pas svetingus vietinius. Katakolonas gali pasigirti ypač dailia pakrante, nusėta jaukių kavinių, esančių visai ant jūros kranto, kuriame plūduriuoja jachtos ir žvejų laiveliai.
     
  • Thermisia miestelis įsikūręs prie jūros, 10 km nuo Ermioni.Čia galite rasti kelis nuostabius paplūdimius su krištolo skaidrumo vandeniu. Pakrantės tavernos siūlo šviežias jūros gėrybes ir gėrimus. Thermisia gyventojai vis dar saugo savo žemės ūkio tradicijas, todėl čia daug vaizdingų sodų, kuriuose auginami citrusiniai vaisiai, alyvmedžiai ir abrikosai. Thermissia turi geras ekologines sąlygas migruojantiems paukščiams, tai jų kelionės sustojimo vieta. 12-ąjį amžių čia primena Thermissia pilies palaikai su gražia panorama.
     
  • Kalamata - didelis miestas įsikūręs pietinėje Peloponeso Persijos įlankos Meseńskiej pakrantėje. Miestas garsėja originaliu šokio stiliumi, šilkiniais šalikais bei ,,Pastele‘‘, pagaminta iš medaus, figų ir sezamo sėklų. Išvertus pavadinimą ,,Kala mat‘‘ reiškia - "gražios akys". Vienoje iš vietinių bažnyčių yra freskų, vaizduojančių ,,Mergelę Kala Mati‘‘.  Miestas turi ilgą istoriją, jis buvo įsteigtas venecijiečių, vėlesni valdovai paliko įdomų palikimą – senovinius rūmus bei kitus pastatus. Vasaros sezono metu reguliariai plaukia keltai į Kretą. Kalamata turi du ilgus, smėlio ir žvirgždo paplūdimius, į rytus nuo uosto geriausiai paruoštas paplūdimys turistams, toje vietoje daug restoranų ir viešbučių. Paplūdimys, esantis į uosto vakarus, tęsiasi už miesto ir yra idealus norintiems ramybės.
     
  • Niforeika - miestelis šiaurės vakarų Graikijoje, Peloponese, netoli Patros įlankos. Jūs galite Automobilių nuoma Niforeikoje galima per Greece.com automobilių nuoma sistemą. Restoranai šalia Niforeikoje: Mavros Gatos, ARTEMIS, Yummy Restoranas, Sidnėjus ir Alexandra manimi.


Aktyvus poilsis

Peloponeso kurorte yra puikiai sutvarkyta sportui reikalinga infrastruktūra. Čia turistai gali jodinėti žirgais, žaisti paplūdimio tinklinį, užsiiminėti parasparnių sportu, kopinėti į netoliese esančias kalvas. Tai vieta, kur turizmo sezonas trunka visus metus - pavasarį ir rudenį vyrauja idealios sąlygos tyrinėjimui, žygiams ir alpinizmui. Rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjo pradžioje vėjas sukuria idealias sąlygas burlenčių, banglenčių, buriavimo ir parasparnių sportui. Norintiems paslidinėti netoliese yra pagrindinis slidinėjimo kurortas Parnassos, čia yra daug ir įvairių slidinėjimo trąsų. Antras didžiausias slidinėjimo kurortas yra Chelmos, išalia Kalavrity, tačiau jis yra mažiau išvystytas negu Parnassos.

Ekskursijos

  • Delphi - miestas, kuris senovėje buvo laikomas Dievo Apolono kulto centru, kitaip dar vadinamas ,,Pasaulio bamba‘‘.Verta pamatyti Šventąjį rajoną ir muziejų.
     
  • Epidaurus - miestas, kuriame šešis amžius pr. Kr. buvo žymiausia vieta garbinti Dievą - Gydytoją Asclepius. Šioje vietoje yra geriausiai išsilaikęs amfiteatras Graikijoje, kuriame nuostabi akustika ir galima sutalpinti net 14 tūkst. žiūrovų. Kitos įdomios įžymybės apima vonios ir miegamojo griuvėsius, kur pacientai laukdavo gydymo.
     
  • Mikėnai - senovės miestas šiaurės rytų Peloponese. Maždaug du tūkstančius metų pr. Kr. buvo Mikėnų kultūros centras - vienas seniausių Europoje, tačiau savo svarbą prarado jau senovėje, kai jis buvo užgrobtas Achaeans ir sunaikintas Dorians. Šiuo metu Mikėnuose yra didelės archeologinės vietovės, kur galima mėgautis Akropolio griuvėsiai, Mikėnų citadele, rūmų ir kapų liekanomis, iš jų viename buvo rasti karaliaus Agamemnowi palaikai su auksine kauke ant veido.
     
  • Corinth - uostamiestis, esantis Corinth Sąsmaukoje, kuri jungia Peloponnese su Graikijos žemyne esančia valstybės dalimi. Miestas yra keli kilometrai nuo kaimo Archea Korinthos  griuvėsių. Tarp griuvėsių yra Apollo šventykla, garsi senovinė graikų Aphrodite šventykla. Tai pat būtina pamatyti gerai išsaugotus Viduramžių tvirtovės įtvirtinimus.
     
  • Thebes - miestas, kuris senovėje buvo centrinės Graikijos dalies politinis centras, o dabar čia gyvena mažiau 20 tūkst. žmonių. Thebes istorijoje kalbamas apie Dionisą, Heraklį, Oedipus. Taip pat yra įrodymų, patvirtinančių, kad miestas buvo vienas iš Mikėnų civilizacijos centrų. Miestas labai greitai įsikūrė ir tapo Atėnų konkurentu. Didžiausia katastrofa mieste buvo kova su Makedonija, kai miestas buvo beveik visiškai sunaikintas, o visi gyventojai pateko į vergiją. Galima grožėtis Kadmey - Thebo Akropolio griuvėsiais.
     
  • Sparta - miestas pietinėje Graikijoje, Peloponeso pusiasalyje. Lakonijos nomo centras. Spartos miestas driekiasi centrinėje Lakonikos dalyje, dešiniajame Euroto upės krante. Yra archeologijos muziejus. Sparta buvo vienas svarbiausių antikinės Graikijos miestų, pats galingiausias Peloponeso Polis, kuriam priklausė Lakonika ir Mesenija. Miestą apie 1000 m. pr. m. e. įkūrė dorėnai. Spartoje vergų (helotų) buvo daug daugiau nei tikrų spartiečių – karių, todėl jie turėjo būti visada pasiruošę jų sukilimams. Juos kovos menų mokydavo nuo septynerių (dar sakoma, kad nuo trejų) metų. Gyvendavo kareivinėse. Visus metus vilkėdavo tik ploną apsiaustą, miegodavo ant šiurkščių nendrių. Berniukams buvo skirta fizinių pratimų, skirtų lavinti kūną, pvz., bėgioti per šakas, žarijas. Be to, juos skaudžiai plakdavo rykštėmis, kad priprastų prie skausmo. Kad galėtų bet kokiomis sąlygomis prasimaitinti, paaugliai vagiliavo. Nutvėrus vagiant nubausdavo ne už vagystę, bet už tai, kad buvo sugauti. Taip ruošti kariai buvo puikūs ir įgudę.Mergaitėms taip pat buvo skiriama daug dėmesio. Jos buvo taip auklėjamos, kad galėtų gimdyti stiprius, sveikus vaikus. Jei vaikas gimdavo silpnas ar ligotas, kūdikį numesdavo nuo skardžio.
     
  • Atėnai – Graikijos sostinė ir didžiausias miestas. Atėnų vardas kilęs iš graikų deivės Atėnės. Atėnai garsūs demokratija, Olimpinėmis žaidynėmis ir filosofija. 729,1 tūkst. gyventojų (2007; su priemiesčiais – apie 4 mln.).Miestas išsidėstęs didžiausioje Atikos lygumoje su Ilysos ir Kephisos upėmis. Iš trijų pusių miestą supa kalnų grandinės – Hymettos (1 026 m), Pentelikon (1 109 m) ir Parnes (1 413 m) bei Ägaleo (468 m). Iš ketvirtosios pusės prieš miestą atsiveria jūra, Sarono įlanka. Atėnai – vienas seniausių miestų Europoje, savo istoriją skaičiuojantis nuo neolito. Graikų civilizacijos klestėjimo laikotarpiu I a. pr. m. e. Atėnai buvo svarbiausias graikų miestas. Daugelis šiuolaikinės Vakarų civilizacijos bruožų atsirado būtent senovės Atėnuose. Čia gimė pirmoji demokratija, olimpiniai žaidimai ir idealistinė filosofija. Patekę romėnų valdžion Atėnai iki vėlyvojo Romos imperija. Romos imperijos laikotarpio išliko klestinčiu miestu ir mokslo centru.1458 m. miestas pateko turkų osmanų valdžiai. Partenoną turkai pavertė musulmonų mečete. 1687 m. Partenonas buvo stipriai apgadintas, jame sprogus parakui. Po Graikijos nepriklausomybės karo 1821–1833 Atėnai buvo išvaduoti iš turkų ir nuo to laiko tapo nepriklausomos Graikijos sostine. Miesto centre ant Adriano vartų užrašyta, kad čia prasideda Atėnai, senasis Tesėjo miestas. Ties šiais vartais, esančiais labai arti Akropolio, antikos laikais buvusi miesto riba. Jeigu šiandien atėniečiai norėtų šiuos vartus nukelti prie miesto ribos, tai jie atsidurtų mažiausiai už 15 mylių nuo šios vietos. Turistai šį miestą laiko labai romantišku. Žavi jūra, žavūs kalnai – nepakeičiamas šio balto miesto fonas, ir žavūs antikinio amžiaus balto marmuro griuvėsiai. Akropolis – buvusi senovės Atėnų tvirtovė, šventykla ir visuomeninio gyvenimo centras, iškilęs virš miesto ant didelės kalvos. Žodis „Akropolis“ reiškia aukštutinį ir įtvirtintą miestą. Akropolių būta ir kituose Graikijos miestuose. Netoli yra Adriano vartai ir olimpinis stadionas, o už jų uola, kurios viršūnėje yra antikinio pasaulio statiniai. Ši uola vadinasi Likabeto arba Vilkų kalva. Nuo šios kalvos viršūnės atsiveria nuostabus vaizdas į Atėnus ir Sarono įlanką. Netoliese yra ir Akropolio viršūnė su Panteonu. Šio kalno pirmojoje pakopoje yra vartai į Akropolį. Prie paties Akropolio yra daug šventyklų ir muziejų. Akropolio papėdėje matyti Dioniso ir Herodoto teatro griuvėsiai. Antikos laikais čia buvo statomi Sofoklio, Euripido ir kitų dramaturgų veikalai. Už šio teatro griuvėsių yra olimpinis stadionas ir Jupiterio šventyklos liekanos.
     
  • Olimpija – istorinis miestas vakarų Graikijoje. Miestas labiausiai žinomas dėl jame rengtų pirmųjų Olimpinių žaidynių. Pirmosios žaidynės buvo rengiamos graikų dievui Dzeusui. Šiuo metu kiekvienų olimpinių žaidynių deglai yra uždegami Olimpijos centre ir iš ten pradeda kelionę į olimpinių žaidynių rengėją. Istorinis miesto centras yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. VII  amžiuje pr. Kr. svarbiausios ir didžiausios Dzeuso šventyklos viduryje buvo pastatyta didžiulė statula, skirta Phidias, kuri laikoma vienu iš septynių pasaulio stebuklų. Kiti svarbūs pastatai yra Leonidjon, Hera šventykla, administraciniai pastatai, didelis hipodromas ir stadionas talpinantis 20 tūkst. žiūrovų.
     
  • Argas – miestas Graikijoje, šiaurės rytų Peloponese. Argolidės nomo centras. Miestas yra šalia Argolidės įlankos (6,5 km nuo jos). Prieš mūsų erą Argas turėjo gana daug įtakos Graikijoje. VII a. pr. Kr. tai buvo svarbiausias miestas-valstybė Peloponeso pusiasalyje, kol jame ėmė vyrauti Sparta. Argas ir Sparta konkuravo nuolatos – 669 m. pr. Kr. nugalėjo Argas, 550 ir 494 m. pr. Kr. nugalėjo Sparta. Vis didėjant Spartos galybei, Argas 461 m. pr. Kr. sudarė sąjungą su Atėnais, tačiau 418 m. pr. Kr. pralaimėjus Atėnų lygai Argas sudarė sąjungą su pačia Sparta. Tačiau 392 m. pr. Kr. ši taika buvo sulaužyta, kai Argas sudarė sąjungą su Korintu. 371 ir 362 m. pr. Kr. Argas vėl nugalėjo Spartą. Apie 200 m. pr. Kr. Sparta laikinai buvo okupavusi Argą. Kai 146 m. pr. Kr. romėnai sutriuškino Korintą, Argo įtaka sustiprėjo. Bizantijos laikais Argas klestėjo. 1397 m. miestą užėmė turkai, ir 1500 m. jie išžudė gyventojus ir apgyvendino albanus. Graikijos nepriklausomybės karo metu (1821–1829 m.) pirmasis Graikijos parlamentas buvo sušauktas kaip tik Argo mieste.
     
  • Nafplionas - senovėje buvo vienas iš pagrindinių uostų Peloponese, bet II pr. Kr prarado savo svarbą. Iš šio laikotarpio išliko daug įspūdingų archeologinių griuvėsių. Miestas vėl buvo įkurtas Bizantijos laikais, buvo pastatyta gynybinė tvirtovė. Miestas dažnai buvo užpuldinėjamas kryžiuočių. XIV amžiuje buvo atstatyta Venecijos pilis, tik šį kartą saloje Bourtz. Po audringo Turkų karaliavimo grįžo venecijiečiai, kurie pastatė dar vieną tvirtovę - Palamidi.
     
  • Nemea - senovės kultūros centras Graikijoje, kur, pasak mitologijos, Heraklis nužudė liūtą nemejskiego. Nemea mieste buvo šventykla pastatyta Dzeuso garbei, tačiau ji buvo sunaikinta žemės drebėjimo. Netoli šventyklos buvo stadionas, talpinantis 40 tūkst. žiūrovų.
     
  • Pylos - šalia dabartinio miesto dabar vyksta Bronzos amžiaus žemės kasinėjimo darbai. Senovės laikais, Pylos įvyko vienas iš pagrindinių mūšių. Po įvairių grobikų viešpatavimo metų liko įdomių įžymybių, tokių kaip pilis Teutonic Paleokastro Ottoman, tvirtovė Neo Kastro. Pylos yra smėlio - žvyro paplūdimys, kuris yra šalia Urvo Nestor - urvas labai gražios formos, pagal mitologiją jaunas Hermes čia paslėpė pavogtas iš Apollo karves. Ši vieta traukia vis daugiau turistų.
     
  • Tegea - vienas iš seniausių ir galingiausių miestų senovėje, garsus savo kariniu jūrų laivynu. Čia buvo puikus Demetros ir Persefonės prieglobstis. Atėnės Alea šventykla - svarbus religinis centras ir bėglių prieglobstis senovės Graikijoje. Po ilgų kovų su Sparta dėl dominavimo Arcadia mieste Tegea buvo sugriauta.
     
  • Patra - taip pat vadinamas Patrai, trečias pagal dydį miestas Graikijoje, įsikūręs į rytus nuo Atėnų, to paties pavadinimo įlankoje. Tai pagrindinis Peloponeso uostamiestis, puiki strateginė vieta leido apsisaugoti nuo įsibrovėlių. Mieste už pamokslavimą apie krikščionybę buvo nukryžiuotas Andriejus. Dabar jo garbei pastatytas svarbiausias paminklas mieste – Šv. Andrew katedra - didžiausia šventykla Graikijoje. Miestas turi turtingą Archeologijos muziejų, turintį daug vertingų kolekcijų iš viso regiono ir kai kurių Odeon griuvėsių bei pilies relikvijų. Manoma, kad miesto vardas kilęs nuo legendinio įkūrėjo Patrėjaus vardo.


Kada geriausia vykti į Peloponesą?

Turizmo sezonas trunka visus metus - pavasarį ir rudenį vyrauja idealias sąlygas tyrinjimui, žygiams ir alpinizmui. Rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjo pradžioje vėjas sukuria idealias sąlygas burlenčių, latawca banglenčių, buriavimo ir parasparnių sportui.

Kokie paplūdimiai yra Peloponese?

Pusiasalyje dominuoja smėlio ir žvyro paplūdimiai. Aukštesnės kategorijos viešbučiuose dažnai galima rasti dirbtinai iškastų smėlio paplūdimių, bet nusileidimas į jūra daugiausia dengtas žvyru ir kriauklėmis.

Kokia valiuta Graikijoje ir kokios yra orientacinės kainos?

Graikijoje nuo 2002 m. galioja visą Europą apimantis euras. To pasekmė yra šiek tiek didesnės kainos nei Lenkijoje. Tai taikoma ir vietos parduotuvėse, taip pat viešbučiuose ir restoranuose.

Kur ir kokius suvenyrus pirkti Peloponese?

Ypatinga vieta yra Kalamata, ji  garsėja savo tradiciniais šilko šaliais "Pastele‘‘. Būtina žinoti, kad dauguma parduotuvių nedirba siestos metu. Pirmadieniais, trečiadieniais ir šeštadieniais darbo valandos yra trumpesnės.

Kaip galima apkeliauti Peloponesą?

Pigiausias ir labiausiai paplitęs transportas - autobusai. Taip pat yra metro, troleibusų, tramvajų pasirinkimas, tarpmiestinių traukinių. Galima išsinuomoti automobilį.

Kokie muitinės apribojimai Graikijoje?

Taikomi kiekybiniai apribojimai, taisyklės, galiojančias ES, o tai reiškia, kad praktiškai asmeniniems daiktams ir įrenginiams asmeniniam naudojimui nėra taikomi muitinės apribojimai. Prekių atveju: iki 800 cigarečių, 200 cigarų, 10 litrų spirito, 20 litrų stipresnio alkoholio, 90 litrų vyno ir 110 litrų alaus.