• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Residence Le Playe

Italija / Kalabrija / Santa Domenica Di Ricadi
597 €
  • Data: 2024-06-12 - 2024-06-19 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 16:00 -> SUF 18:35
    Grįž: SUF 19:35 -> WAW 22:10
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ***

Regionas: Italija / Kalabrija

Trumpas aprašymas:
Malonus bei jaukus, labai patinkantis svečiams, įsikūręs gražiame Kalabrijos kampelyje, siūlo jums neišdildomą poilsį ir gražią atostogų atmosferą. Viešbutis yra įsikūręs ant jūros skardžio, kur yra vaizdingas, smėlėtas paplūdimys, įrėmintas uolų bei Aeolian salų vaizdu. Svečiai galės džiaugtis puikiai prižiūrimais kambariais su virtuvėlėmis, gražiu baseinu, restoranu, barais ir daugiafunkcine sporto sritimi. Viešbutis apsuptas plačiu sodu, kuriame yra mažas daržovių sodelis. Nuostabi vietovė, esanti šalia garsiosios Tropėjos ir Capo Vaticano.

Vieta:
Vakarinėje Kalabrijos pakrantėje, šalia Tyrėnų jūros, ant uolos apie 70m aukščio; apie 1km nuo mažo Santa Domenica Di Ricardi miestelio; prekybos centras visai šalia viešbučio; apie 5 km nuo garsaus Tropea kurorto su barais, restoranais, parduotuvėmis ir naktiniu gyvenimu; apie 11 km nuo Capo Vaticano; apie 60 km nuo Lamezia oro uosto; viešbučio autobusas į Tropea (apie 10Eur; būtinas išankstinis rezervavimas).

Paplūdimys:
Viešas, smėlėtas, įrėmintas uolų paplūdimys; apie 1 km nuo viešbučio Formicoli viešojo paplūdimio, smėlėto, prieiga per vietinį kelią; skėčiai ir gultai nemokami.

Viešbutis:
3-jų žvaigždučių, kuklus ir gerai prižiūrimas; 43 kambariai; 2 aukštai; registratūra su seifu; restoranas - švediškas stalas, a la carte, Italų virtuvės, vegetariški patiekalai; baras; TV kambarys; bagažo saugykla; terasa su vaizdu į jūrą, sodą ir nedidelį daržovių sodelį; nemokamas bevielis internetas registratūroje ir baseine (ribotai); dėl savo geografinės padėties nerekomenduojama žmonėms su negalę; viešbutis priima augintinius iki 30 kg (mokama: apie 20Eur/dienai); priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard, American Express.

Kambarys:
Standartinis:
2 asm. apie 25-30m²; kuklus; gerai prižiūrimas; individualiai reguliuojamas oro kondicionierius; vonios kambarys (dušo kabina, WC; plaukų džiovintuvas); interneto ryšys (mokamas); televizorius; telefonas; virtuvėlė; mini baras (mokama pagal suvartojimą); balkonas arba terasa (stalas ir kėdės);
Šeimyninis:
2 asm. (galimybė 1 papildoma lova), apie 30-35m²; standartinio kambario baldai.

Sportas ir pramogos:
Baseinas, gėlas vanduo, apie 170m², gylis 1,6 m; integruotas vaikiškas baseinas vaikams, apie 20m², gylis 0,5 m; skėčiai ir gultai prie baseino nemokami; daugiafunkcinė sporto sritis; stalo tenisas; stalo futbolas; animacija suaugusiems ir vaikams (liepą-rugpjūtį); žaidimų aikštelė vaikams.

Kontaktai:
0039/0963669573, www.leplaye.com


ref:4655

Kitos kelionės datos

Santa Caterina Village Resort & Spa

Italija / Kalabrija / Scalea
597 €
  • Data: 2024-06-12 - 2024-06-19 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 16:00 -> SUF 18:35
    Grįž: SUF 19:35 -> WAW 22:10
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pilnas maitinimas
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Italija / Kalabrija

Trumpas aprašymas:
Apsuptas Viduržemio jūros sodo, didelis plotas, esantis gražioje pakrantėje - Kedrų Rivjeroje, tai puiki atostogų vieta. Čia rasite terasą, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į jūrą, restoranus, kuriuose patiekiami skanūs italų ir Viduržemio jūros virtuvės patiekalai bei patogius, šviesius ir modernius kambarius. Kitas privalumas – paplūdimys visai šalia, kuriame teikiamos nemokamos paslaugos baruose ir restoranuose. Aktyviems svečiams viešbutis turi platų sporto užsiėmimų pasiūlymų su baseinais ir teniso kortais.

Vieta:
Pirmoje pakrantėje, kedrų Rivjeroje, apytiksliai 300 m nuo SCALEA centro, artimiausios parduotuvės ir barai apie 60 m nuo viešbučio, apytiksliai 20 km nuo Pollino nacionalinio parko, apytiksliai 121 km nuo Lamezia Terme oro uosto, viešbučio autobusas (apie 10 EUR), autobusų stotelė apytiksliai 200 m nuo viešbučio („Torre Talao“).

Paplūdimys:
Vieša, atskira viešbučio dalis - „Santa Caterina“ paplūdimys, smėlis, visai šalia viešbučio, pasiekimas per viešbučio taką, skėčiai, saulės gultai ir čiužiniai nemokamai.

Viešbutis:
Keturių žvaigždučių, gerai prižiūrimas, pastatytas 1972 m., renovuotas 2016 m., apytiksliai 40 000 m², 379 kambariai, 2 Viduržemio jūros stiliaus pastatai, atskirti gatve (RESORT dalis pirmojoje pakrantėje ir VILLAGE atkarpa, maždaug 100 m nuo paplūdimio, sujungta požemine perėja, kur yra parduotuvės), 4 aukštai, 2 liftai, didelė salė, visą parą veikianti registratūra, restoranas (klientai restoraną naudoja tik toje dalyje, kur jie apgyvendinami) - švediško stalo patiekalai, italų, Viduržemio jūros regiono ir regioninė virtuvė, kėdės ir meniu vaikams, vegetariški patiekalai, dietos pagal pareikalavimą: be glitimo ir be laktozės, ant grotelių, kepta mėsa ir žuvis, salotos, sode, 2 barai: pagrindinis baras, sodo baras ir paplūdimio baras; kongresų centras 1. 000 žmonių (su garso ir vaizdo įranga), seifas registratūroje, parduotuvės suvenyrais, rankdarbiai, žaislai, paplūdimio įranga, tabakas, automobilių stovėjimo aikštelė, bagažo saugykla, TV kambarys, nemokama belaidžio interneto prieiga viešose vietose, už mokestį: medicininė priežiūra, vaikų priežiūra, kirpykla, terasa su vaizdu į jūrą ir baseinas, sodas su Viduržemio jūros augmenija, patogumai neįgaliesiems: liftai, turėklai, leidžiami augintiniai iki 5 kg (apie 70 EUR), priimamos kreditinės kortelės: „Visa“, „MasterCard“, „American Express“, „Diners Club“, sodas su Viduržemio jūros augmenija.

Kambarys:
Standard in section resort:

2 asmenims (yra 1 arba 2 papildomos lovos - dviaukštė lova), kambario plotas apytiksliai 20 m², modernus, individualiai valdomas oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia, wc, plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas, seifas, nemokamas bevielis internetas, lovelė vaikams iki 2 metų pagal užsakymą prieš atvykstant (mokama: apie 10 EUR / para), balkonas (stalas ir kėdės, drabužių džiovintuvas), vaizdas į jūrą ir kambarys su 2 papildomomis lovomis už papildomą mokestį.
Standard in section village:
2 asmenims (yra 1 arba 2 papildomos lovos - dviaukštė lova arba išskleidžiama sofa), kambario plotas apytiksliai 20 m², renovuotas, oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc, plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas, seifas, nemokamas bevielis internetas, lovelė vaikams iki 2 metų pagal užsakymą iki atvykimo (mokama: apie 10 EUR / diena, balkonas (stalas ir kėdės), kambarys su 2 papildomomis lovomis už papildomą mokestį.
Sportas ir pramogos:
2 baseinai, apytiksliai 200 m² ploto, gėlas vanduo: 1,6–4 m gylis ir 1,4–2,5 m gylis (atviras tarp: 25.05-30.09), baseinas vaikams, apytiksliai 20 m² ploto, gylis 0,5 m, baseinas vaikams, apytiksliai 25 m² ploto, gylis 0,5 m, vandens čiuožykla, būtini maudymosi drabužiai, skėčiai, saulės gultai ir čiužiniai prie baseinų prieinami nemokamai, žaidimų aikštelė, krepšinio ir tinklinio aikštelės (nemokamos animacijos metu), stalo tenisas, šaudymas iš lanko, kanojos valtys, paplūdimio tinklinis, vaikų žaidimų aikštelė ir žaidimų kambarys, mini klubas (3–11 metų amžiaus), amfiteatras, diskoteka, animacija vaikams ir suaugusiems (tarp: 28.05–24.09): žaidimai, linksmybės, sportinė ir poilsio veikla, pasirodymai, gyva muzika, mokestis: 2 teniso kortai su įrangos nuoma ir prožektoriais, sveikatingumo centras: masažai, atpalaiduojančios procedūros.

Viskas įskaičiuota:
Pusryčiai (7.30–9.30), priešpiečiai (12.45–14.15), vakarienė (19.45–21.15) - švediškas stalas pagrindiniame restorane, su maistu: vanduo, gaivieji gėrimai, vietinis vynas, užkandžius nurodytu laiku nurodytoje vietoje, gaivieji gėrimai iš platintojo, vanduo, vynas, alus ir vietiniai alkoholiai tam skirtoje bare (10.00–21.00).

Kontaktai:
0039/0985043105, www.santacaterinavillage.com

Nemokamai:
Bevielis internetas ir paplūdimio aptarnavimas.


ref:4488

Kitos kelionės datos

Parco Dei Principi - Hotel Club

Italija / Kalabrija / Scalea
620 €
  • Data: 2024-06-12 - 2024-06-19 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 16:00 -> SUF 18:35
    Grįž: SUF 19:35 -> WAW 22:10
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:8758

Kitos kelionės datos

La Fattoria sul Mare

Italija / Kalabrija / Torre Ruffa
641 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SUF 00:00
    Grįž: SUF 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: **

Regionas: Italija / Kalabrija

Trumpas aprašymas:
Įsikūręs netoli paplūdimio su nemokamu aptarnavimu, leidžiančiu ramiai atsipalaiduoti Viduržemio jūroje. Akį traukiantis sodas svečius priverčia jaustis fantastiškai, o jei norite atsigaivinti, viskas, ką jums reikia padaryti, įšokti į baseiną ir užsisakyti bare ko nors skanaus! Viešbutis taip pat yra puiki vieta norint ištirti apylinkes, įskaitant gyvybingą Capo Vaticano, kuris lankytojus vilioja nepakartojamais vaizdais.

Vieta:
Ant kalvos, apytiksliai 400 m nuo TORRE RUFFA centro, artimiausios parduotuvės ir barai apie 300 m nuo viešbučio, apytiksliai 3 km nuo Vatikano kapo, apytiksliai 60 km nuo Lamezia Terme oro uosto, nemokamas autobusas viešbutyje iki Ricardi traukinių stoties.

Paplūdimys:
Privatus, smėlio ir malksnos paplūdimys, apytiksliai 300 m nuo viešbučio, prieiga per kelią, skėčiai ir gultai nemokamai.

Viešbutis:
Dviejų žvaigždučių, 2 pastatai, fojė, registratūra, restoranas - švediškas stalas, padavėjų aptarnavimas, vaikų kėdės ir restoranų meniu, vegetariški patiekalai, baseino baras, automobilių stovėjimo aikštelė, sodas, terasa su vaizdu į jūrą, nemokamas bevielis internetas viešose vietose.

Kambarys:
Standartinis:

2 asmenims (yra 1 papildoma lova), individualiai valdomas oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc, plaukų džiovintuvas), televizorius, seifas, nemokama lovelė vaikams iki 2 metų pagal užsakymą prieš atvykstant.

Sportas ir pramogos:
Baseinas, gėlas vanduo, skėčiai ir saulės gultai prie baseino prieinami nemokamai, miniklubas.

Kontaktai:
0039/3451045137, www.lafattoriatorreruffa.it/

Nemokamai:
Bevielis internetas, paplūdimio aptarnavimas bei viešbučio autobusas.


ref:7051

Kitos kelionės datos

Residence Costa Azzurra

Italija / Kalabrija / Capo Vaticano
689 €
  • Data: 2024-06-19 - 2024-06-26 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 16:00 -> SUF 18:35
    Grįž: SUF 19:35 -> WAW 22:10
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:10582

Kitos kelionės datos

La Conchiglia Resort & Spa

Italija / Kalabrija / Capo Vaticano
758 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SUF 00:00
    Grįž: SUF 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Italija / Kalabrija

Trumpas aprašymas:
Įsikūręs netoli paplūdimio, apsuptas didelio sodo asu Viduržemio jūros regiono augmenija, tai ideali vieta atostogoms. Svečiai gali naudotis baru ir nemokamu belaidžiu internetu. Šis viešbutis svečių labai vertinamas už draugišką aptarnavimą ir puikią vietą. Jis įsikūręs netoli garsaus Tropea ir Spiaggia Grotticelle, vieno gražiausių Kalabrijos paplūdimių.

Vieta:
Apie 1,5 km iki CAPO VATICANO centro, apie 1 km iki prekybos centro, geriausi restoranai apie 300 m nuo viešbučio, apie 2 km iki vieno gražiausių Calabria paplūdimių - Spiaggia Grotticelle. Apie 10 km nuo garsaus Tropea kurorto su barais, restoranais, parduotuvėmis ir klubų. Apie 70 km iki Lamezia Terme oro uosto. Nemokamas viešbučio autobusas į paplūdimį (už mokestį: į stotį, Capo Vaticano centrą), apie 850 m iki geležinkelio stoties Ricadoje (Tropea).

Paplūdimys:
Tono, viešbučio nuosavybė, smėlio, baltas smėlis, švelnus įėjimas į jūrą, apie 350 – 500 m nuo viešbučio, nemokamai autobusiukas važiuoja nuo viešbučio. Nemokami skėčiai, gultai.

Viešbutis:
4 žvaigždučių, gerai prižiūrimas, pastatytas 1979 m., renovuotas 2016 m ir 2017 m. 1 aukštas, erdvi salė, 24 val. dirbanti registratūra, restoranas – pusryčių švediškas stalas, pietūs ir vakarienė - meniu pasirinkimas, itališka ir vietinė virtuvė, kėdės vaikams. Seifas registratūroje, sodas, kurio plotas yra apie 20 000 m² ploto su Viduržemio jūros augmenija. Nemokamas internetas viešose vietose. Papildomi mokesčiai: skalbykla (apie 7-15 EUR), dviračių nuoma; leidžiama apsistoti su gyvūnais (už papildomą mokestį); Priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard, American Express.

Kambarys:
Standartinis:
2 asm., (2 papildomos lovos, sofa), apie  25 m² ploto, gerai prižiūrimas,  individualiai reguliuojamas oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, mini baras (mokamas pagal vartojimą), kavos / arbatos rinkinys, seifas, balkonas arba terasa. Nemokamai pristatoma vaikiška lovelė užsakoma prieš atvykimą.

Sportas ir pramogos:
Baseinas, grynas vanduo, apie 180 m². Šildomas: balandį - gegužį, rugsėjo-spalio mėn. Apie 27 m² ploto, skėčiai ir gultai prie baseino nemokami. Animacijos vaikams lenkų kalba (liepos-rugpjūčio mėn.). Stalo tenisas, bulvarai, futbolo aikštelė. Papildomi mokesčiai: sporto salė (apie 10 EUR / val.); sveikatingumo centras: sauna (apie 10 EUR / val.), sūkurinė vonia.

Viskas įskaičiuota:
Pusryčiai(8.00-10.00), pietūs (12.30-14.30), vakarienė (19.30-21.30) – švediškas stalas restorane. Vanduo, arbata, kava ir sultys per pusryčius, vanduo ir taurė vyno pietų ir vakarienės metu.

Kontaktai:
0039/0963663256, www.laconchigliavillage.it


ref:6031

Kitos kelionės datos

Futura Club La Praya

Italija / Kalabrija / Pizzo
758 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SUF 00:00
    Grįž: SUF 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:10583

Kitos kelionės datos

Residence Solemare Club Village

Italija / Kalabrija / San Nicolo
758 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SUF 00:00
    Grįž: SUF 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pilnas maitinimas
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Italija / Kalabrija

Trumpas aprašymas:
Puiki vieta tipiškoms itališkoms atostogoms, su pietietišku temperamentu, kur į gražius paplūdimius poilsiauti atvyksta ir paplūdimių ekspertai – italai. Jūra čia kobalto atspalvio, o puikus paplūdimys yra tik kelios minutės pėsčiomis nuo viešbučio. Tai geras pasirinkimas mėgstantiems karštą saulę, gražius kraštovaizdžius, skanius itališkus patiekalus bei draugišką atostogų atmosferą. Puiki vieta praleisti atostogas su šeima, arba poilsiui su draugais.

Vieta:
Apie 1,5 km nuo centro mažos vietovės San Nicola di Ricadi, Baia del Tono įlankoje, apie 8 km nuo TROPEA; apie 70 km nuo oro uosto Lamezia; autobusų sustojimo aikštelė apie 600 m nuo viešbučio (liepa/rugpjūtis; apie 3 EUR/Tropea); geležinkelio stotis apie 700 m nuo viešbučio (apie 2 EUR/1 pusė/Tropea); viešbutis organizuoja nuvežimą iki Tropea (apie 10 EUR/ abi pusės, reikalingas išankstinis rezervavimas).

Paplūdimys:
Nuosavas, gražus, ilgas, smėlio-žvyro, nuolaidus įėjimas į jūrą, nedideli aukščio skirtumai, dugne vietomis akmenys, rekomenduojama speciali avalynė, apie 50 m nuo viešbučio, skėčiai ir gultai nemokama (kol yra laisvų vietų).

Viešbutis:
Keturių žvaigždučių, turistinio kaimelio formos, susideda iš viešbučio dalies, ir kelių pastatų, atnaujintas 2011 m. Iš viso 50 kambarių, nedidelis fojė, registratūra; restorane - švediškas stalas, italų virtuvė, kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai, picerija; pagrindinis baras, baras paplūdimyje - užkandžiai, seifas registratūroje, mini prekybos centras, terasa su vaizdu į jūrą, sodas, automobilių stovėjimo aikštelė; už papildomą mokestį: interneto prieiga (apie 3 EUR/val.), bevielis internetas (apie 15 EUR/sav.), skalbykla; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
Dvivietis (galima 1 arba 2 papildomos vietos vaikams), apie 15-20 m², gerai prižiūrimas, paprastai ir patogiai įrengtas, yra oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, mažas šaldytuvas, seifas (apie 15 EUR/sav.); lovelė vaikui iki 2 metų rezervuojama prieš atvykimą (apie 7 EUR/diena); balkonas arba terasa (stalas ir kėdės); kambarys su dviem papildomom vietom pagal užsakymą už papildomą mokestį.

Sportas ir pramogos:
3 sujungti sūraus vandens baseinai, apie 600 m², gylis 1,2-1,8 m, 200 m², gylis apie 0,8 m; hidromasažas, sūraus vandens braidymo baseinėlis vaikams, apie 50 m², gylis iki 0,5 m. Prie baseino nemokami skėčiai ir gultai; stalo tenisas, daugiafunkcinė aikštė, tinklinis; vaikų žaidimų aikštelė, amfiteatras, mini klubas vaikams (italų kalba), pramoginė ir sporto animacija suaugusiems ir vaikams (20.06-15.09, nustatytomis valandomis); už papildomą mokestį: futbolas (apie 30 EUR/diena), teniso kortai (apie 10 EUR/val., apšvietimas apie 10 EUR/val.), vandens sporto šakos: burlentės, buriavimas, vandens dviračių nuoma (sezono metu).

Kontaktai:
0039/0963663463, www.solemare.net

 
 


ref:349

Kitos kelionės datos

TH Capo Rizzuto

Italija / Kalabrija / Isola Di Capo Rizzuto
804 €
  • Data: 2024-06-16 - 2024-06-23 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SUF 00:00
    Grįž: SUF 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:10187

Kitos kelionės datos

Voi Essentia Le Muse

Italija / Kalabrija / Marina Di Zambrone
899 €
  • Data: 2024-09-29 - 2024-10-06 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SUF 00:00
    Grįž: SUF 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 17 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:9732

Kitos kelionės datos

TH Simeri

Italija / Kalabrija / Simeri
984 €
  • Data: 2024-09-15 - 2024-09-22 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SUF 00:00
    Grįž: SUF 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
****
Regionas:
Italija/ Kalabrija

Pasiūlymo aprašymas:
Pasiūlymas saulėtoms atostogoms Kalabrijoje! Naujausias pasiūlymas iš ispaniško viešbučių tinklo Barcelo, gerai žinomo ir labai mylimo Itaka klientų. Viešbutis, turistinio kaimelio forma, įsikūręs puikiame sode, maždaug 120.000 m² plote, tarp žaliuojančios vejos, palmių ir gėlynų, kurie tęsiasi iki pat nuosavo paplūdimio. Aktyvaus poilsio mėgėjų čia laukia didelė sporto-rekreacijos objektų bazė bei puiki animacija visai šeimai.

Vieta:
rytinėje Kalabrijos pakrantėje, prie Jonijos jūros, apie 3,5 km nuo miestelio SIMERI, apie 16 km nuo CATANZARO; apie 40 km nuo Lamezia oro uosto.

Paplūdimys:
šalia viešbučio, apie 250 m nuo viešbučio pastatų (priklausomai nuo apgyvendinimo vietos); nuosavas, smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, skėčiai mokami (apie 10 EUR/komplektas), gultai ir čiužiniai, rankšluosčius už užstatą; baras all inclusive.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, stilingas ir naujoviškas, pastatytas 1990 metais, orenovuotas 2012-2013 m. Keliolikoje pastatų išsidėsčiusių didelėje teritorijoje iš viso yra 400 kambarių, apartamentų ir vasarnamių; po visą kompleksą ir gretimą to paties tiklo viešbutį, važinėja traukinukas ant ratų; erdvus, elegantiškas fojė; visą parą veikianti registratūra, restoranai: pagrindinis L’Ulivo pagrindiniame pastate su terasa ir Costa di Simeri - švediškas stalas, padavėjo paslaugos, tarptautinė virtuvė, kartais vyksta teminiai vakarai, meniu ir kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai, kiti dietiniai patiekalai užsakomi prieš atvykimą; baras fojė, baras prie baseino, baras ir užkandžių baras paplūdimyje, kambarys motinoms su mažais vaikais: vežimėlių nuoma (ribotas kiekis), butikai, nedidelis turgelis; konferencijų salė, terasa su vaizdu į baseiną ir jūrą, didelis sodas, už papildomą mokestį: bevielis internetas šalia registratūros (apie 10 EUR/val.), aptarnavimas kambariuose, fotografas, gydytojas pagal iškvietimą, vaikų auklė (pagal užsakymą prieš atvykimą), skalbykla; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; katalogo ruošimo metu prasidėjo rekonstrukcijos darbai, kai kurios teikiamos paslaugos gali būti pasikeitusios.

Kambarys:
Standartinis superior:
dvivietis (galima 1 papildoma vieta), apie 20 m², visiškai renovuotas, modernus ir įrengtas Viduržiemio jūros regiono stiliumi, oro kondicionierius (birželio vidurys-rugsėjo vidurys), vonios kambarys (vonia arba dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, seifas, mini baras (mokamas); nemokama lovelė vaikui iki 2 metų rezervuojant prieš atvykimą; terasa (stalas ir kėdės); kambarys su vaizdu į jūrą pagal užsakymą ir už papildomą mokestį.

Šeimyninis:
dvivietis (galimos 1 arba 2 papildomos vietos), apie 25-30 m², 1 didelis kambarys apartamentuose arba vasarnamiuose; abiem variantais įranga kaip ir standartiniame kambaryje; šeimyninis kambarys pagal užsakymą, už papildomą mokestį.

Sportas ir pramogos:
2 gėlo vandens baseinai, iš viso apie 500 m², gylis iki 1,5 m, planuojamas mini pramogų parkas - viename iš baseinų vandens kalneliai, 2  gėlo vandens baseinai vaikams, apie 50 m² ir apie 80 m², gylis apie 0,5 m; prie baseinų nemokami skėčiai ir gultai, rankšluosčius už užstatą; 9 teniso kortai su įrangos nuoma (apšvietimas mokamas), dvi mini futbolo aikštės, tinklinis, paplūdimio tinklinis, petankė; kambarys ir vaikų žaidimų aikštelė, mini klubas vaikams: (3-16 metų), amfiteatras, diskoteka, animacija suaugusiems ir vaikams; už papildomą mokestį: sveikatingumo centras; jodinėjimo centras, vandens sporto šakos paplūdimyje: sporto užsiėmimai ir animacija sezono metu (birželio vidurys-rugsėjo vidurys).

All incluvive:
pusryčiai (8.00-9.30), pietūs (13.00-15.30), vakarienė - švediškas stalas restoranuose(19.30-22.00); užkandžiai bare paplūdimyje (10.00-18.00); prie pietų ir vakarienės - vynas, vanduo, alus, sultys; vietinės gamybos nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai tam skirtuose baruose (10.00-23:00; limituotas kiekis); būtina nešioti apyrankes all inclusive.

Kontaktai:
0039/0961791021, www.barcelo.com

 

1. Vatikano kyšulys
(Capo Vaticano)
Ilgas smulkučio smėlio ruožas, saugomas šimtmečius skaičiuojančių medžių ir skalaujamas krištolinio vandens, kuriame matyti, kaip plauko įvairiaspalvės žuvys. Beje, šis pakrantės ruožas įtrauktas į 100 pasaulio gražiausių paplūdimių sąrašą.



2. Skalėja (Scalea)
20 km į pietus nuo Praja a Marės nutolusi Skalėja yra svarbiausias šios zonos pajūrio kurortas. Miestelis keliautoją pakeri aukštai virš jūros įsikūrusiu senamiesčiu, jį supančios senovinės gynybinės sienos likučiais ir spalvingomis vingiuotomis gatvelėmis. Naujoji miestelio dalis, kurioje virte verda gyvenimas, įsikūrusi palei jūros krantą.



3. Diamantė (
Diamante)
Išskirtinis Diamantės bruožas – nuostabiai ištapytos senų žvejų namų sienos, tokių piešinių yra daugiau kaip 100, todėl niekada nepabos jais grožėtis. Rugsėjį miestelyje, aitriosios paprikos gimtinėje, tradiciškai organizuojamas Aitriosios paprikos festivalis, kurį kuruoja Italijos aitriosios paprikos akademija, įsikūrusi čia pat miestelyje.

 

4. Tropėja (
Tropea)
Tropėja, ko gero, lankomiausia Kalabrijos vieta, į kurią atvyksta ne tik vietiniai turistai, bet ir keliautojai iš Vokietijos, Austrijos, Prancūzijos. Šiame miestelyje tvyro tipiška itališka atmosfera – jis pilnas gyvybės, šviesos ir šurmulio vasarą bei labai jaukus ir pakankamai šiltas žiemą. Tropėja didžiuojasi savo indėliu į pasaulio kulinariją – raudonąjį Tropėjos svogūną vertina viso pasaulio virtuvių šefai.

 

5.
Vatikano kyšulys (Capo Vaticano)
Vatikano kyšulys iškilęs tiesiai priešais Strombolio ir Lipario salas. Kai oras geras, nuo jo galima pamatyti Siciliją. Šalia – trys populiarūs Grotų įlankos (Baia di Grotticelle) paplūdimiai. Beje, Vatikano kyšulys laikomas vienu iš trijų gražiausių Italijos paplūdimių ir patenka į 100 gražiausių pasaulio paplūdimių sąrašą. Nuostabūs paplūdimiai, krištolinė jūra ir kerinčios apylinkės, kurias garsina ir puikus maistas, niekada neleis pamiršti šios vietos.

 

6.
Pietragrandė (Pietragrande)
Šis Apelsinų pakrantės širdyje, visai netoli nuo Katancaro (Catanzaro) ir Soverato įsikūręs pajūrio kurortas jau daugiau nei 30 metų gausiai lankomas turistų. Paplūdimys, unikalios uolos, tradicijos, istorija – tai jūsų atostogas padarys neužmirštamas. Dėl išskirtinio grožio ši vieta tapo viena populiariausių ne tik Italijoje, bet ir Europoje. Nuostabus krantas jungiasi su skaidria it krištolas jūra ir kur ne kur įsirėžia į ją didingomis uolomis ir daugybe izoliuotų paplūdimių, kuriuos pasiekti galima tik vandeniu. Tai – gamtos oazė.


7.
Rozeto Kapo Spulikas (Roseto Capo Spulico)
Rozete, kuris Didžiosios Graikijos laikais priklausė Sibariui, buvo auginamos rožės, jų žiedlapiais pripildomi matracai. Šiandien Rozetas, be puikių paplūdimių, garsėja ir viena įspūdingiausių Kalabrijoje akmeninių pilių (Castrum Petrae Roseti) – ši pilis buvo pastatyta, kad gintų Jonijos pakrantę nuo priešų.



8.
Polino parkas
Tai didžiausia Italijoje saugoma teritorija. Ties Kalabrijos ir Bazilikatos siena į dangų rėžiasi aukščiausios Pietų Italijos Polino kalnų masyvo viršūnės, kurias didesnę metų dalį dengia sniegas. Milžiniškoje teritorijoje slypi daug paleontologinių stebuklų, kaip antai Romito urve (Grotta del Romito) ar Merkurijaus slėnyje (Valle del Mercure), ir archeologinių aikštelių, atveriančių graikų kolonizacijos laikų duris.
 


9.
Čivita (Civita)
Kalnų miestelis, kuriame įsikūrusi didžiausia visame regione albanų bendruomenė ir kuriame vietiniai gyventojai vis dar kalba ir savo vaikus moko gimtosios kalbos bei tradicijų. Čia galėsite pasigrožėti unikaliu miestelio palikimu ir Ragnanelo tarpekliu – giliausiu tarpekliu visoje Europoje – bei įspūdingu Velnio tiltu (Ponte del Diavolo).


10.
Pentadatilas (Pentadattilo)
Beveik apleistas ir nebegyvenamas kalnų miestelis su šalia iškilusiomis penkiomis smiltainio viršūnėmis, panašiomis į penkis rankos pirštus. Keliautojus traukia ne tik senos miestelio bažny  čios ir turtinga istorija, bet ir gražūs apy  linkių vaizdai.

 


ref:891

Kitos kelionės datos

Apie kryptį

Pietų Italijos regionas Kalabrija – pasakiško grožio kraštas, kurį turistai dar tik pradeda atrasti. Čia Jūsų laukia nuostabi, laukinė ir kontrastinga gamta, krištolinė jūra, žavūs istorija alsuojantys miesteliai, puikus vietinis maistas bei vynas. Aukšti kalnai ir pušynai čia pereina į ežerus ir krioklius, o kerinčios uolėtos pakrantės virsta beribiais smėlio paplūdimiais. Piečiausia žemyninės Italijos dalis Kalabrija tęsiasi į Viduržemio jūrą apie 300 km. Tai yra „Italijos bato“ galiukas, kurį iš vakarų skalauja Tirėnų jūra, iš rytų – Jonijos, o nuo Sicilijos Kalabriją skiria Mesinos sąsiauris.

Kalabrija vienas seniausių Italijos regionų. Pirmosios gyvenvietės pradėjo kurtis maždaug 3500 m. prieš Kristų. Per savo istoriją Kalabrija buvo nuolat užkariaujama vis kitos valstybės. Kai galiausiai Italija 1861 m. buvo suvienyta, Kalabrijoje buvo vienintelis kelias, vedantis iš šiaurės iki Redžo (Reggio) miesto pietuose, todėl šis kraštas praktiškai buvo izoliuotas.

Čia pildosi atostogų svajonės! Dėl teritorijos įvairovės ir universalumo Kalabrija galima džiaugtis visus metus: čia rasite ir sniegu padengtus kalnus su slidinėjimo trasomis, ir saulėtas skaidrios jūros pakrantes. Mylintys kalnus gali laiką lesti Polino, Silos ir Aspromontės kalnų grandinėse, kalnai nėra nutolę daugiau negu 40 km nuo jūros. O paplūdimių mėgėjai gali džiaugtis atostogomis tyrinėdami miestelius Kalabrijos pakrantėje, kuri driekiasi beveik 800 km. Keliautojai, kurie domisi istorija, taip pat liks patenkinti, nes Kalabrija – senovės Graikijos lopšys ir senovinių gyvenviečių žemė – atvers galybę bažnyčių, vienuolynų, pilių, rūmų ir kitų istorinių vietų, kur vis dar gyvos šimtmečius puoselėtos tradicijos.

Ką aplankyti Kalabrijoje?

  • Citronų Rivjera

Tirėnų jūra Kalabriją skalauja nuo Praja a Marės (Praia a Mare) miestelio šiaurėje iki Kalabrijos Redžo pietuose (apie 300 km). Citronų Rivjera (Riviera dei Cedri) – taip dėl auginamo citrusinio vaisiaus citrono, naudojamo gėrimams ir ledinukams gaminti, vadinama nuostabaus grožio Kalabrijos zona, į kurią patenka ir dalis kalnuotos teritorijos, esančios labai arti pakrantės.

  • Praja a Marė (Praia a Mare)

Rudo smulkučio smėlio ir akmenukų paplūdimiai, uolėtos pakrantės, nuo jūros gyvūnijos mirgantis vanduo – tai tik keletas priežasčių, kodėl Praja a Marė yra vienas lankomiausių Kalabrijos kurortinių miestelių. Taip pat reikėtų pasinaudoti proga ir aplankyti Dino salą (Isola di Dino), iškilusią jūroje šiek tiek piečiau miestelio. Šis mažas gamtos šedevras (salos perimetras vos 4 km) garsėja vešlia Viduržemio jūros augalija ir įspūdinga pakrante. Joje nerasite smėlėtų paplūdimių, tačiau negalėsite atplėšti akių nuo kvapą gniaužiančių grotų, kurių čia daugiau nei penkios.

  • Skalėja (Scalea)

20 km į pietus nuo Praja a Marės nutolusi Skalėja yra svarbiausias šios zonos pajūrio kurortas. Miestelis keliautojus pakeri aukštai virš jūros įsikūrusiu senamiesčiu, jį supančios senovinės gynybinės sienos likučiais ir spalvingomis vingiuotomis gatvelėmis. Naujoji miestelio dalis, kurioje virte verda gyvenimas, įsikūrusi palei jūros krantą.

  • Diamantė (Diamante)

Išskirtinis Diamantės bruožas – nuostabiai ištapytos senų žvejų namų sienos, tokių piešinių yra daugiau kaip 100, todėl niekada nepabos jais grožėtis. Miestelis taip pat garsėja aitriosios paprikos festivaliu rugsėjį.

  • Dievų pakrantė

Tirėnų jūros pietų pakrantė vadinama Gražiąja dėl stulbinamų vaizdų ir nuostabių Lipario salų (Isole Lipari), o Dievų – dėl gebėjimo sapnus paversti realybe: kupinas gyvybės skaidrus kaip krištolas jūros vanduo, balto smėlio paplūdimiai. Ši pakrantės dalis sudaro vadinamąjį Kalabrijos ragą – skirtingos geologinės sandaros 55 km ilgio ruožą. Ilgus baltus paplūdimius dalija dantytos uolos ir įlankėlės, paprastai pasiekiamos tik pėsčiomis arba valtele. Lankantis šioje pakrantėje būtina pamatyti 12 Tropėjos (Tropea) miestelio bažnyčių, Pargeliją (Parghelia) ir jos granito uolas, kyšančias jūroje, bei balto smėlio paplūdimį, Žydrąją grotą (Grotta Azzurra) ir Dzambronę (Zambrone), kurios paplūdimiai primena ne Europos, o tropinių kraštų paplūdimius.

  • Vatikano kyšulys (Capo Vaticano)

Vatikano kyšulys laikomas vienu iš trijų gražiausių Italijos paplūdimių ir patenka į 100 gražiausių pasaulio paplūdimių sąrašą. Kyšulys iškilęs tiesiai priešais Strombolio ir Lipario salas. Kai oras geras, nuo jo galima pamatyti Siciliją. Šalia – trys populiarūs Grotų įlankos (Baia di Grotticelle) paplūdimiai. Nuostabūs paplūdimiai, krištolinė jūra ir kerinčios apylinkės, kurias garsina ir puikus maistas, niekada neleis pamiršti šios vietos.

  • Tropėja (Tropea)

Tropėja, ko gero, lankomiausia Kalabrijos vieta, į kurią atvyksta ne tik vietiniai turistai, bet ir keliautojai iš užsienio. Šiame miestelyje tvyro tipiška itališka atmosfera – jis pilnas gyvybės, šviesos ir šurmulio vasarą bei labai jaukus ir pakankamai šiltas žiemą. Tropėja didžiuojasi savo indėliu į pasaulio kulinariją – raudonąjį Tropėjos svogūną vertina viso pasaulio virtuvių šefai.

  • Violetinė pakrantė

Mažasis rojus – taip vienas rašytojas pavadino pakrantės ruožą nuo Palmio (Palmi) iki Banjaros (Bagnara). Nuo neatmenamų laikų dėl nuostabios spalvos, kuria tam tikru dienos metu nusidažo jūros vanduo, šis Tirėnų jūros ruožas vadinamas Violetine pakrante (La Costa Viola). Čia jūra atvira ir gili.

  • Palmis (Palmi)

Įsikūręs šiek tiek aukščiau jūros lygio ir iš pietų pusės apsaugotas Šv. Elijos (Sant’Elia) kalvos (582 m) Palmis laikomas ir jūros, ir kalnų miestu. Be auksinių paplūdimių ir plačios granitinės pakrantės su žaviomis įlankėlėmis ir įspūdingu povandeniniu pasauliu, kurį pažinti padės Palmio mieste įsikūręs nardymo centras.

  • Banjara Kalabra (Bagnara Calabra)

Nuo Banjaros uosto į šiaurę nutolusioje pakrantėje vyrauja kalnų kyšuliai ir įlankėlės. Čia galima pamatyti keletą garsių gražių ir natūralių grotų. Monako (Grotta del Monaco) ir Kregždžių (Grotta delle Rondini) grotų skliautuose atsispindi saulė, uolos ir violetinis vanduo (jos pasiekiamos tik laiveliais). Virš Mesinos sąsiaurio, Strombolio ir Lipario salų besileidžiančios saulės vaizdai ilgam įsirėš į atmintį. Banjaroje liepos pabaigoje švenčiamas Kardžuvių festivalis, o burnoje tirpstanti nuga (konditerijos gaminys iš riešutų masės su cukrumi) pagal senąsias tradicijas vis dar gaminama rankomis.

  • Šila (Scilla)

Homero ir Vergilijaus kūriniais išgarsintas žavus Šilos miestelis puikuojasi šimtmečių istorija ir jūrine kultūra. Scila mieste esanti Ruffo di Scilla pilis yra pati svarbiausia lankytina vieta. Tai seniausias architektūros paminklas, kuris stovi gražioje vietoje – ant Scilleo uolos. Iš čia atsiveria pasakiški vaizdai į apylinkes. Pirmoji pilis čia stovėjo dar 5 a. pr. m. e. Vėliau pilis nuolat plėtėsi ir didėjo. Dėl to tvirtovė yra netaisyklingos formos ir dalinama į kelias dalis. Tam, kad patekti į pilį reikia pereiti tiltą už kurio akmeniniai vartai su arkomis. Čia nuolat būriuojasi minios lankytojų, kurie nori pamatyti 16 amžiaus Ruffo herbą. Įžengus į pilį visus apsupa prabanga ir didžiulės salės. Verta paminėti, kad šioje teritorijoje stovi 19 amžiaus švyturys, kuris priklausė kariniam jūrų laivynui.

  • Jazminų Rivjera

Pakrantė Kalabrijos pietuose vadinama Jazminų Rivjera (Riviera dei Gelsomini), nes joje gausiai auginami jazminai. Ši 90 km ilgio pakrantė vingiuoja žemais, smėlėtais paplūdimiais, kuriuos dažnai nuo žemyninės dalies užstoja aukštos į jūrą žvelgiančios uolos. Čia nerasite prabangių viešbučių ar vilų, tačiau galėsite mėgautis kerinčiais peizažais, neliesta gamta ir kalnais, saugančiais istoriją, legendas ir tradicijas. Jazminų pakrantės paplūdimiams ne kartą buvo suteikta Mėlynoji vėliava, nes jų vanduo – vienas švariausių ir skaidriausių Kalabrijoje.

  • Apelsinų pakrantė  

Puikus derinys – natūralus Apelsinų pakrantės grožis ir kupinų gyvybės Soverato (Soverato) ir Kopanelo (Copanello) kurortų šurmulys.

  • Kopanelas (Copanello)

Kopanelas vadinamas visos pakrantės brangakmeniu. Tai yra vienas svarbiausių Kalabrijos pajūrio kurortų, įsikūręs ant aukštos uolos pajūry. Erdvūs paplūdimiai, nuostabūs vaizdai ir daugybė viešbučių bei siūlomų pramogų patenkina net ir paties reikliausio poilsiautojo poreikius.

  • Kaminija di Staleti (Caminia di Stalettì)

Tai nuostabaus grožio įlanka su visame pasaulyje gamtos grožiu garsėjančiomis pakrantėmis. Dėl įstabių, ilgų dramblio kaulo spalvos paplūdimių, skalaujamų šilto ir švaraus vandens, ir pilko granito uolų šiose pakrantėse gausu poilsiautojų, vasaros vakarais čia buriasi jaunimas. Tačiau kitais metų laikais įsivyrauja tobula pusiausvyra tarp žmogaus ir gamtos. Tarp Kaminijos ir Kopanelo yra garsiosios Kasiodoro maudyklės (Vasche di Cassiodoro) – gamtos sukurtas baseinas, kuriame senovės romėnai veisė murenas (unguriažuvių šeimos veislines žuvis).

  • Pietragrandė (Pietragrande)

Šis Apelsinų pakrantės širdyje, visai netoli nuo Katancaro (Catanzaro) ir Soverato įsikūręs pajūrio kurortas jau daugiau nei 30 metų gausiai lankomas turistų. Dėl išskirtinio grožio ši vieta tapo viena populiariausių ne tik Italijoje, bet ir Europoje. Nuostabus krantas jungiasi su skaidria it krištolas jūra ir kur ne kur įsirėžia į ją didingomis uolomis ir daugybe izoliuotų paplūdimių, kuriuos pasiekti galima tik vandeniu. Tai – gamtos oazė, kuri jūsų atostogas padarys nepamirštamas.

  • Soveratas (Soverato)

Dėl palankios geografinės padėties čia klimatas itin malonus ir švelnus ištisus metus, todėl Soverate labai gerai išplėtota turizmo infrastruktūra. Vasarą, ypač rugpjūtį, šiame mieste vyksta gausybė įvairių švenčių, spektaklių, svarbių kultūros renginių, kaip antai Didžiosios Graikijos kino festivalis, o jaukios kavinės ir restoranai pasiruošę patenkinti bet kokio amžiaus ir pomėgių poilsiautojų poreikius.

  • Saracėnų pakrantė

Saracėnų pakrantė (Costa dei Saraceni) – viena iš mažiausiai prijaukintų Jonijos jūros pakrančių, kurios istorija viena iš turtingiausių. daugybės plačių pakrantės kyšulių tyvuliuoja jaukios įlankos, o turtinga Viduržemio jūros augalija, kvapnūs pušynai puikiai tinka ramiam poilsiui. Saracėnų pakrantėje gausu Didžiosios Graikijos civilizacijos liekanų bei viduramžių ir Bizantijos laikų priminimų.

  • Achėjų pakrantė

Ši pakrantės dalis pavadinta Achėjų (Costa degli Achei) dėl joje dominavusių Sibario (Sybaris) koloniją įkūrusių graikų. Apie 150km besidriekianti Achėjų pakrantė ir šalia stūksantis įspūdingas Polino kalnynas leidžia mėgautis nuostabiais peizažais.

  • Rozeto Kapo Spulikas (Roseto Capo Spulico)

Rozete, kuris Didžiosios Graikijos laikais priklausė Sibariui, buvo auginamos rožės, jų žiedlapiais pripildomi matracai. Šiandien Rozetas, be puikių paplūdimių, garsėja ir viena įspūdingiausių Kalabrijoje akmeninių pilių (Castrum Petrae Roseti) – ši pilis buvo pastatyta, kad gintų Jonijos pakrantę nuo priešų.

  • Sibaris (Sibari)

Tai populiariausias Achėjų pakrantės pajūrio kurortas. Smulkaus smėlio paplūdimius kas keletą kilometrų keičia žvirgždas ir akmenukai. Visai ant jūros kranto arba pušynų pavėsyje įsikūrę jaukūs restoranėliai siūlo puikų maistą ir itin draugišką aptarnavimą. Svarbūs ir Sibario ežerai (Laghi di Sibari) – taip vadinama didesnį nei 420 tūkst. m2 plotą užimanti pakrantės zona, kurioje švartuojami net 2 800 laivelių. Aplankyti reikėtų ir Skijavonėją (Schiavonea), ir Rosano Skalą (Rossano Scalo), kuriame yra didelis ir garsus vandens pramogų parkas, istorinis likerio fabrikas „Amarelli“ ir taip pat pavadintas muziejus.

  • Nacionaliniai parkai

Gamta Kalabrijai dosni. Atvykę į šį kraštą sau atranda milžiniškus miškus, didžiules plynaukštes ir nuostabaus grožio nacionalinius parkus – Polino (Parco nazionale del Pollino), Silos (Parco nazionale della Sila) ir Aspromontės (Parco nazionale dell’Aspromonte). Daugialypis kraštovaizdis leido plėtoti turizmą ne tik prie pat jūros, bet ir šalies gilumoje. Gamtos mylėtojai Kalabriją gali lankyti ir grožėtis jos vaizdais bei jausti jos dvasią ištisus metus. Kadangi parkai nuo pakrantės nenutolę, saulę galima pasitikti ant kalno viršūnės, o palydėti įmerkus kojas į jūros vandenį. Oras kalnuose vėsesnis, todėl iškyla į juos karštą vasaros dieną yra tikra palaima. Bet nuostabiausia – šie kalnai vis dar laukiniai, neliesti žmogaus.

  • Polino parkas

Tai didžiausia Italijoje saugoma teritorija. Polino kalnų masyvo viršūnes didesnę metų dalį dengia sniegas. Milžiniškoje teritorijoje slypi daug paleontologinių stebuklų, kaip antai Romito urvas (Grotta del Romito) ar Merkurijaus slėnis (Valle del Mercure), ir archeologinės aikštelės, atveriančios graikų kolonizacijos laikų duris.
Mėgstantys aukštį keliautojai Polino parke jausis tarsi rojuje. Daugybė geologinių maršrutų, kuriuos remia vietinės sąjungos ir draugijos, kviečia lankytojus pažinti tik šioje vietovėje aptinkamas uolienų formacijas ir gėrėtis kvapą gniaužiančiais vaizdais stebint danguje sklandančius erelius.

  • Raganelo slėnis (valle del Raganello)

Tai pati įspūdingiausia ir mažiausiai paliesta Polino parko dalis, esanti prie Bazilikatos sienos. Čia galėsite gėrėtis kelių šimtų metrų aukščio uolų sienomis, giliais tarpekliais, bukų ir ąžuolų giriomis bei stebuklingomis versmėmis, pasigrožėti unikaliu Čivitos kalnų miestelio palikimu ir Ragnanelo tarpekliu – giliausiu tarpekliu visoje Europoje – bei įspūdingu Velnio tiltu (Ponte del Diavolo).

  • Silos parkas

Šis parkas – tai ne tik gamta, jame susipynusios istorija, kultūra ir tradicijos. Parkas puikiai tinka iškyloms dviračiais ar arkliais. Arba tiesiog pasinerkite į kerinčią gamtą ir pajuskite malonumą ją fotografuodami ar mirtinoje tyloje stebėdami paukščius. Norisi aktyvumo? Leiskitės baidare srauniomis upėmis arba atsiduokite žiemos sportui (kalnų ir lygumų slidinėjimui).
Žiemą Didžiosios Silos kalnų šlaitai pritraukia daugiausia slidinėtojų visoje Kalabrijoje, o vasarą šioje teritorijoje keliautojai puikiai leidžia laiką vaikščiodami pėsčiomis arba jodinėdami žirgais.
Keliautojus traukia nuostabus žalių miškų apsuptyje įsikūrusio Mankūzo (Villaggio Mancuso) kaimelio medinių namų dekoras. Žiemą dėl patogios geografinės padėties čia apsistoja slidinėti atvykę poilsiautojai. O Račizės (Racise) miestelis keliautojus vilioja kultūros ir gamtos objektais. Jo centre veši kvapiųjų ir gydomųjų žolių botanikos sodas, o pakeliui į Simerino (Simmerino) upės slėnį akį veria gražūs mediniai tiltai, atstatytos nuostabios senovinės trobelės ir medžio anglies degimo krosnys

  • Aspromontės parkas

Pačiame Italijos „bato nosies“ gale stūkso Aspromontės kalnai. Dėl unikalios geografinės padėties tą pačią valandą galite ir stovėti kalno viršūnėje, ir gaivintis jūros vandenyje. Aspromontės nacionalinio parko kraštovaizdžiui būdingos tūkstančių metų jūrinės nuosėdos ir aštrios granitinės uolos. Aukščiausios viršūnės iškilusios maždaug į 2 000 m aukštį, o pats parkas primena milžinišką piramidę, apaugusią tankiais bukų, juodųjų pušų, kaštainių ir pilkųjų kėnių miškais. Daugybė archeologinių ir kultūrinių vietų byloja apie turtingą krašto isoriją ir kultūrą.
Ypač žavi Aspromontės kalnuose ant žemesnių kalvų viršūnių įsikūrę pasakiški senieji kalnų miesteliai. Vienas garsiausių – Pentadatilas (Pentadattilo) – beveik apleistas ir nebegyvenamas kalnų miestelis su šalia iškilusiomis penkiomis smiltainio viršūnėmis, panašiomis į penkis rankos pirštus.

  • Bova

Bovos (Bova) miestelis įsikūręs itin vaizdingoje vietovėje, iš kurios atsiveria nuostabi panorama. Lankytojus labiausiai vilioja pilies griuvėsiai, gražus senamiestis su puikia katedra, bizantinė Šventosios Dvasios bažnyčia (Chiesa dello Spirito Santo), Meziano rūmai (Palazzo Mesiani) ir Šv. Leono bazilika (Basilica di San Leo).
Džeračė (Gerace) – Viduramžių dvasia alsuojantis miestas yra vienas iš lankomiausių Kalabrijos regiono vietų. Jis priklauso pačių gražiausių nedidelių Italijos miestų klubui. Visi čia apsilankiusieji iškart apsupami jaukia atmosfera ir kerinčiais vaizdais. Juk Džeračė yra daugiau kaip 450 metrų virš jūros lygio. 5 amžiuje įkurtas miestas pakeri ne tik savo gamta, istorija, bet ir architektūra.
 
Itališka virtuvė Kalabrijoje

Kalabrijos maistas, kaip ir pats kraštas, – tobulas žemės ir jūros derinys. Kalabriečiai į daugybę patiekalų deda tai, ką užaugina žemėje ir sužvejoja jūroje. Sūriai, kiauliena (populiariausia), jautiena ir aviena bei daržovės (ypač baklažanai) – tai kalabriečių mėgstamiausi produktai, tačiau pakrančių gyventojai neįsivaizduoja dienos be keptos ar konservuotos kardžuvės, tuno ar menkės. Kaip ir bet kurioje kitoje Italijos vietoje, Kalabrijos virtuvėje neišsiverčiama be makaronų (la pasta) ir picos.

Vis dėlto pagrindinis Kalabrijos virtuvės ingredientas – aitrioji paprika. Ar ilga, ar apvali, raudona, oranžinė, geltona ar žalia, šviežia ar džiovinta, visa ar smulkinta – sunku rasti vietinį patiekalą, kuriame nebūtų aitriosios paprikos.

Nduja – tradicinis šio krato patiekalas, gaminamas iš maltos kiaulienos ir aitriosios paprikos, kuri sudaro apie 30 % viso patiekalo. Nduja negenda netgi be konservantų, ji valgoma ištisus metus, paprastai tepama ant skrudintos duonos, tačiau dažnai naudojama ir užkandėlėms, makaronams, keptų daržovių bei kitiems patiekalams gaminti.
Visiškas kontrastas aštriam aitriosios paprikos skoniui – saldus raudonasis Tropėjos svogūnas, kuris įtrauktas į Saugomų kilmės vietos nuorodų ir saugomų geografinių nuorodų registrą. Šis svogūnas naudojamas ne tik maistui pagardinti, bet ir gydymo tikslais. Apie Kalabrijos produktus ir tradicinius patiekalus būtų galima parašyti knygą. Pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, įvairūs vynai, bergamoto likeriai, citronai ir žolelės, medus ir džemai, rankų darbo makaronai, kurie dar ir šiandien gaminami pagal senuosius receptus, – tai tik keletas skanėstų, kurių turėtumėte paragauti lankydamiesi šiame nuostabiame regione.

Kada geriausia vykti į Kalabriją?

Visus metus! Viduržemio jūros klimatui būdingos trumpos švelnios žiemos, šilti pavasariai ir rudenys ir gana karštos sausos vasaros. Vasariški orai čia prasideda balandį ir tęsiasi iki pat spalio. Karščiausi liepos ir rugpjūčio mėnesiai (vidutinė temperatūra siekia 26–30 °C šilumos), o šalčiausi – gruodžio vasario mėnesiai, kai oras atvėsta iki vidutiniškai 8–17 °C šilumos ir iškrenta didžiausias kritulių kiekis. Žiemą Pietų Italijoje esantys Apeninų kalnai visada padengti sniegu ir juose vyrauja neigiama temperatūra.
Gegužę vandens temperatūra jau siekia apie 20 °C šilumos, rugpjūtį pasiekia maksimalią 27–28 °C temperatūrą ir spalį nukrenta iki malonių 24 °C šilumos.

Kokia yra šalies valiuta?

Šalies valiuta – euras. Kreditinės kortelės priimamos beveik visur. Pinigus keisti geriausia bankuose - jie sūlo palankiausius keitimo kursus ir yra patikimiausi. Siūlytina nesikeisti pinigų pirmame pasitaikiusiame banke, o paėjėti toliau nuo centro, kur valiutos kursas turistams bus žymiai palankesnis. Pinigus taip pat galima išsikeisti daugumoje parduotuvių, viešbučių, stočių bei oro uostų. Italijoje bankai veikia pirmadieniais-penktadieniais nuo 8.35 iki 13.35 bei nuo 15 -16 val. Turistų gausiai lankomose vietose bankai veikia be pertraukų nuo 8.35 iki 16  val. Bankai nedirba savaitgaliais bei per nacionalines šventes.

Kur ir kada valgyti?

Vakarienę italai valgo vėlai, nenustebkite, jei 18 val. vakare restoranus rasite uždarytus – jie dar tik tuoj atsidarys vakarienės metui (apie 20val.). Jeigu picos ir makaronų patiekalai atsibodę, nepamirškite, kad būtent Italijoje juos atrasite iš naujo, pažinsite tikrąjį skonį! Vakarienei galite rinktis picą (nuo 3-5 EUR) arba prašmatnią kelių patiekalų vakarienę restorane, už kurią gali tekti pakloti 120 ar daugiau eurų. Jei nenorite išlaidauti, rinkitės ne ristorante, o trattoria, ar osterie. Kainos čia žemesnės, stilius paprastesnis.

Transportas Kalabrijoje

Žinoma, patogiausia išsinuomoti automobilį (nuoma savaitei kainuos maždaug nuo 150 iki 200 eurų ir keliauti nepriklausomiems nuo autobusų ar traukinių stotelių ir tvarkaraščių. Jauniems vairuotojams (įprastai iki 25 m.) taikomas antkainis. Benzino kaina Italijoje apie 1,8 EUR už litrą.

Miestuose automobilių statymo vietos įprastai pažymėtos skirtingų spalvų linijomis: baltos linijos dažniausiai reiškia, kad automobilį galima statyti nemokamai, geltonomis linijomis žymimos rezervuotos vietos (vietiniams gyventojams, neįgaliesiems, taksi ir t. t.), o mėlynos linijos reiškia, kad už stovėjimą reikia mokėti. Rinkliavos už automobilio statymą priklauso nuo miesto, zonos ir laiko. Dažnose aikštelėse (ir mokamose, ir nemokamose) jus pasitiks draugiški aikštelių „prižiūrėtojai“, kurie įnirtingai mojuodami parodys, kur statyti automobilį. Savaime suprantama už pagalbą šie „prižiūrėtojai“ tikėsis tam tikro atlygio. Įprastai italai jiems duoda vieną eurą. Nepagailėkite monetos ir jūs, nes dažnai pasitaiko, kad supykę „prižiūrėtojai“ už skūpumą keršija subraižydami nesusimokėjusio savininko automobilį.

Geležinkelių tinklas plačiai išraizgęs visą Italiją. Diretto (DIR), Regionale (R) ir Interregionale (IR) yra lėtesni (ir pigesni) ir sustoja kiekvienoje maršruto stotelėje. O tolimų atstumų Intercity (IC) ir Eurostar (ES) traukiniai stoja tik didesniuose miestuose ir yra brangesni. Svarbiausia, nusipirkus bilietą, nepamiršti jo pasižymėti dar prieš įlipant į traukinį (traukinyje komposterių nėra). Tai reikia padaryti viename iš daugybės peronuose įrengtų geltonų aparatų. Net jei ir turėsite įsigiję bilietą, bet jis prieš įlipant nebus pažymėtas, labai tikėtina, kad teks susimokėti baudą.

Autobusų, kaip ir traukinių, bilietai dažnai parduodami savitarnos aparatuose, įvedus laiką ir reikiamas stoteles. Pigiau pirkti į abi puses. Autobuso bilietą galite pažymėti pačiame autobuse. Tačiau pasiruoškite netikėtumams, autobusų tvarkaraščiai kartais žinomi tik vairuotojams.

Kokiai laiko juostai priklauso Italija?

Laikas Italijoje nuo Lietuvos skiriasi viena valanda, todėl atvykus reikėtų  laikrodį atsukti valanda atgal (GMT +1).