• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Miestai, kuriuose sustojo laikas, o gatvėse galima pamatyti senus automobilius iš praėjusios epochos bei visur esančius revoliucijos simbolius. Nuostabūs paplūdimiai, cigarai, mochito ir karšti salsos ritmai – tai „karščiausios Karibų salos“ atpažinimo ženklai.

Cjego De Avilla regionui priklausanti Cayo Santa Maria  sala, turinti 11 km smėlio paplūdimių su smulkiu smėliu, žydra jūra ir „viskas įskaičiuota“ tipo prabangiais viešbučiais. Saloje yra 12 viešbučių, delfinariumas ir 2 Pueblo – turistiniai miesteliai: La Estrella ir Las Dunas su restoranais, diskotekomis, parduotuvėmis, boulingu ir treniruoklių salėmis. Į šią salą patenkama per atskirą pasų kontrolę, nes į ją patenka tik viešbučio rezervacijas turintys turistai bei viešbučių personalas. Beje, plaukti keltu nereikės, nes Cayo Santa Maria jungia tiltas su Kuba. 

Cayo Coco - flamingų būriai, išskirtinė atostogų atmosfera ir kubietiškos salsos garsai Karibų kurorte su patrauklia viešbučių infrastruktūra ir smulkaus, balto smėlio paplūdimiais. Sujungta su kaimynine nedidele Cayo Guillermo sala su gražiais paplūdimiais ir 4 „viskas įskaičiuota“ tipo kompleksais.

Perskelkite laike!

Kubos sostinės gatvėse sutiksime senus, bes vis važiuojančius automobilius, kuriais verta pasivažinėti. Besišypsantys ir salsos ritmu šokantys gyventojai sukuria nepakartojamą La Habanos atmosferą. Laikas čia tartum sustoja! Kolonijinė architektūra, išskirtinės priešrevoliucinės rezidencijos, jaukios kavinukės, kuriose galima atsipalaiduoti ir atsigerti mochito, ankštų gatvelių labirintai lemia, kad turistai taip noriai renkasi Kubos sostinę kaip savo kelionės tikslą.

Pajuskite salos skonius!

Būnant Kuboje negalima neparagauti kokteilių, gaminamų iš kubietiško romo. Rinktis galima tarp Hemingvėjaus dievinamo mochito ir daiquiri bei cuba libre ar ananasų pina colada. Paragaukite šviežiai spaustų mangų sulčių ir suvalgykite medianoche – populiarų sumuštinį su kumpiu. Kubietiškuose namuose karaliauja Moros y Cristianos, tai  balti ryžiai su juodomis pupelėmis. Taip pat populiarūs patiekalai su daržoviniais bananais – plantanais ir saldžiomis bulvėmis – batatais. Paladares – šeimyninėse užeigose galima suvalgyti net bandelę su majonezu. Kubietiškas gatvės maistas gali nustebinti paprastais, bet labai skaniais užkandžiais, tokiais kaip chicharrones – kiaulienos traškučiai.

Pasiimkite dalelę Kubos namo!

Perkant suvenyrus akivaizdžiu pasirinkimu taps kubietiški cigarai, romas ir kava. Iš Kubos taip pat verta parsivežti kubietiškos revoliucijos suvenyrų. Gatvės krautuvėlėse galima nusipirkti senų knygų, žurnalų, atvirukų ir paveikslų, taip pat Če Gevaros atvaizdus. Jeigu pajutote salsos ritmus, būtinai į lagaminą įsidėkite plokštelių su kubietiška muzika. Geras suvenyras bus ir originalūs dirbiniai iš medžio – senų automobilių kopijos, dėžutės cigarams, išdrožtos figūrėlės ar domino, vienas iš populiariausių žaidimų saloje.

Kubietiški ritmai

Sala garsėja puikiais muzikiniais klubais. Vienas iš populiariausių klubų – tai Tropicana, kuris veikia be pertraukų nuo 1931 m. Verta ten pamatyti pasirodymą, kupiną spalvų ir plunksnų. Privalomas kelionės  punktas - vakaras klube su salsos ir rumbos ritmais. Tipinė vieta yra La Casa de la Salsa diskoteka su tikra gyva Karibų muzika ir pilna salsą, merengue ar bačatą šokančių žmonių sale. Tačiau šokis karaliauja ne tik diskotekose, bet ir parkuose ar pėsčiųjų alėjose.

Kuboje aplankykite

  • Havana – tikras kubietiškas miesto, kuriame gausu vietų, susijusių su Ernesto Hemingvėjaus gyvenimu, skonis
  • Kolonijinių lobių pėdsakais – apsilankymas cigarų fabrike ir gamybos proceso stebėjimas. Sancti Spiritus ir Trinidado lankymas
  • Buena Vista Social Club – atpalaiduojantis mochito arba daiguiri Havanoje ir važiavimas senais automobiliais į Buena Vista Social Club koncertą
  • Saulės kryptimi – kruizas katamaranu palei šiaurinę Kubos pakrantę
  • Legendarios Show – vakaras su tradiciniais kubietiškais ritmais
  • Santiago de Cuba – pirmosios Kubos sostinės su Revoliucijos aikšte ir Fortaleza El Morro tvirtove  lankymas.