Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Lesbos sala (tariama Lesvos) yra trečia pagal dydį Graikijos sala. Ją lenkia tik Kreta bei Euboja. Salos pavadinimas kilęs iš graikų lyrikės Sapfo poemų, išaukštinančių meilę tarp moterų. Kadaise Lesbos sala buvo pamėgta romėnų atostogų vieta. Salos sostinė - Metilinas (Mitilini) labiausiai apgyvendinta vietovė, čia gyvena trečdalis salos gyventojų (30 tūkst.). Lesbos sala pasižymi derlinga žeme: čia gausu vynuogynų, grūdinių kultūrų, o pagrindinė eksporto prekė – alyvuogės.

Naudinga informacija apie Lesbos

  • Kelionės trukmė  Varšuva – Mitilėnė 2 val. 15 min.
  • Mašinos nuoma dienai kainuoja apie 35 Eur
  • Tarpmiestinio autobuso bilieto kaina 1.2 Eur. Taksi kaina apie 1 Eur/ km.


Rytinėje salos dalyje dominuoja du kalnai – šiaurėje Lepetymnos ir pietuose Olimpas, kurių aukštis siekia 968 m. Čia auga didžioje dalis alyvmedžių giraičių ir pušų. Apylinkėse yra labiausiai apgyvendinti kaimai po uosto Molyvos ir sostinės Mitilėnės. Šioje salos pusėje taip  pat rasite keletą karštųjų mineralinių vandenų kurortų. Mėgstamiausi – Loutra ir Etfalous prie Molyvos. Rytinėje pusėje puikiai išvystyta viešojo transporto infrastruktūra. Per 1 dieną keliaujant nuo Mitilėnės autobusu aplankysite visus pagrindinius salos mietus ir kaimus.

Vakarinėje Lesbos dalyje retai pamatysite medžių. Vietovės pasižymi uolomis bei paprastu gamtos grožiu, paplūdimiais, vietiniais kaimeliais, kuriuose auginami žirgai. Regione autobusai važiuoja retai, tačiau Molyvos mieste galima išsinuomoti automobilį.

Mitilėnė – salos sostinės pagrindinėje prekybos gatvėje Ermou turėsite puikią progą susipažinti su vietos turgaviete, kurios pietinėje dalyje prekiaujama retai kur kitur sutinkama žuvimi. Besidomintiems istorija – mieste gausu bažnyčių, namų ir monumentų iš įvariausių istorinių periodų, o muziejuose įspūdingos 3000 metų senumo ekspozicijos. Šiandien Mitilėnė populiari dar ir dėl to, kad lyginti nedideliame mieste išties gausu restoranų, barų bei naktinių pramogų. Nemažai graikų turi nekilnojamojo turto būtent šiame mieste.
 
Petra – populiaraus kurorto pavadinimas kilęs nuo didžiulės kurorte esančios uolos. Uoloje esantys laiptai veda į bažnyčia, kuri buvo pastatyta dar XVIII a.

Molyvos – uostas, vadinamas turistų sostine. Čia stūkso genujietiška pilis, iš kurios atsiveria nepakartojama panorama su vaizdu į Turkijos krantus.

Mantamados – kaimelis garsėja keramikos dirbiniais bei didžiuliu Moni ton Taxiarchon vienuolynu.
 
Agiasas – vietinių laikomas gražiausiu kalvos miestu, kurio pagrindinėje bažnyčioje, kaip manoma, yra šv. Luko tapyta ikona.