• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

La Isla Bonita – gražioji sala. Taip apie La Palmą su pasididžiavimu atsiliepia vietiniai salos gyventojai. Ir tam yra pagrindo! Didžiausias šios salos privalumas yra unikalus kraštovaizdis: kanjonai, miškai, kalnai, kurie susiduria su juodųjų vulkanų paplūdimiais, Caldera de Taburiente, mažais miesteliais ir begalė bananų plantacijų – visa tai sukuria begalinį La Palmos grožį.

Penkta pagal dydį Kanarų sala, nuo Tenerifės nutolusi apie 60 km ir 400 km nuo Maroko. Puiki vieta mėgstantiems pasivaikščiojimus, sportą gryname ore ar pasivažinėjima dviračiu. Tanki ir ypatingai žalia gamta suteikia daug galimybių aktyviam poilsiui. Kelionės į La Palmą - puikus pasirinkimas atotrūkiui nuo rutinos ir teigiamai energijai pasikrauti. Ryškiai žalias kraštovaizdis suteikia salai ir kitą pavadinimą – La Isla Verde – Žalioji sala.

Šioje saloje nerasite didelių turistų antplūdžių, kurortinių zonų ar prekybos centrų, tačiau vietinėse parduotuvėse galėsite įsigyti tradicinių Kanarų dirbinių: nėrinių, siuvinių bei keramikinių dirbinių. Saloje gaminami netgi kanarietiški cigarai. Vakarus čia galėsite praleisti mėgaudamiesi maistu ir muzika Tapas baruose, tačiau naktinis gyvenimas nėra toks aktyvus kaip kitose Kanarų salose.

Ką paragauti La Palmoje?

Atostogu metu verta paragauti: jūros gėrybių, churros de pescado – žuvis tešloje, sancocho de pescado – žuvis su daržovėmis, caldereta – sriuba, queso blanco – rūkytas ožkos sūris, sopa de garbanzos – avinžirnių sriuba ir žinoma Kanarietiškas papas arrugadas – mažos bulvės pateikiamos su kanarietiškais padažais.
 
Koks oras La Palmoje?

Vidutinė metinė temperatūra La Palmoje yra 20 laipsnių. Rytinėje salos dalyje, nuo Mazo iki Barlovento, klimatas yra švelnesis, tuo tarpu vakarinėje dalyje nuo Fuencaliente iki Garafia yra šilčiau ir sausiau.

Ką verta aplankyti La Palmoje?

  • Caldera de Taburiente - Nacionalinis parkas esantis pačiame salos viduryje, ir tai yra viena lankomiausių salos vietų. Yra įvairiausių spėliojimų apie šio parko atsiradimą, bet terminas “Caldera” reiškia įdubą vulkano viršūnėje, kurios gylis 1.5 km, o diametras apie 10 km ir yra apsuptas 2426 metrų aukščio akmeninių sienų. Parką supa pušynai, kuriuose puikiai išvystyti maršrutai turistams.
     
  • Los Tilos - vienas iš nedauglio pasaulyje likusių Laurų miškų, saugomas UNESCO. Šiame miške galėsite pajusti džiunglių ramybę ir pasimėgauti gamta. Miške yra įrengta nemažai pėsčiųjų takų.
     
  • Piscinas de La Fajana – šiaurinėje salos pusėje, Barlovento vietovėje yra trys naturalūs baseinai.
     
  • Puerto Naos – vienas iš dviejų pagrindinių turizmo centrų La Palma saloje. Puerto Naos miestelis gyvuoja tik dėl turistų. Čia rasite restoranų, barų ir įvairių suvenyrų parduotuvių.
     
  • Puerto Tazacorte/Los Cancajos vietovės- čia rasite juodo vulkanino smėlio paplūdimius. Šie paplūdimiai nėra perpildyti žmonių, todėl lengvai rasite vietą saulės vonioms ir ramiam poilsiui.
     
  • Roque de Los Muchachos - La Palma sala yra žinoma dėl giedro dangaus, todėl būtent šioje saloje yra įkūrta viena moderniausių pasaulyje astrofizikos observatorijų: Roque de Los Muchachos (2426 m. virš jūros lygio), čia rasite didžiausia pasaulyje teleskopą GranTeCan.
     
  • Santa Cruz de La Palma – La Palmos sostinė ir bene labiausiai turistų pamėgta vieta visoje saloje.
     
  • Los Cancajos – mažas miestelis įsikūręs tarp kalnų ir Atlanto vandenyno su juodojo smėlio paplūdimiu Playa de Los Cancajos,  kuris apdovanotas Mėlynąja vėliava. Šalia paplūdimio nusidriekusi promenada su restoranais, barais ir suvenyrų parduotuvėmis.


Aktyvi veikla La Palmoje

La Palma turi tikrai ką pasiūlyti aktyvaus poilsio mėgėjams. Čia puikiai sutvarkyta infrastruktūra pasivaikščiojimams gamtoje. Apsilankykite La Cumbrecita miestelyje, kur galėsite pasivaikščioti šalia vulkano kraterio ir pamatyti nuostabius vaizdus. Tačiau, jei vyksite iki miestelio automobiliu, nepamirškite prieš išvykdami įsigyti leidimą automobilio stovėjimui mieste.

Pasimėgaukite salos paplūdimiais. Skirtingai nei kitose Kanarų salose, La Palmoje turistų yra mažiau, todėl vietą paplūdimyje rasti tikrai nebus sunku. Plaukite katamaranu ir pasileiskite į kelias valandas trunkančią ekskursiją po Atlanto vandenyną, kur galėsite išvysti banginius, vėžlius ir kitus vandenyno gyventojus.

Naudinga informacija

  • Skrydžio trukmė: Varšuva – La Palma apie 5 val. Skrydis tiesioginis.
  • Salos sostinė: Santa Cruz de la Palma
  • Elektros įtampa: 220 V.
  • Valiuta: euras (EUR)
  • Vidutinės kainos restoranuose ir viešbučiuose: pietūs – apie 10 EUR, alus – apie 2 EUR, vynas – apie 9 EUR, mineralinis vanduo – apie 2 EUR. Parduotuvėse perpus pigiau.
  • Automobilio nuoma: apie 29 EUR/dienai, 1 l kuro – apie 1,1 EUR.
  • Transportas: viešasis transportas gerai išvystytas ir nebrangus.