• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Wieżowce I Karawany

Jungtiniai Arabų Emyratai / Pažintinė kelionė / Pažintinė kelionė
1216 €
  • Data: 2024-11-20 - 2024-11-27 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> DXB 00:00
    Grįž: DXB 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kelionės trasa: Dubajus • Abu Dabis • Dubajus • Al Ainas • Dubajus • Šardža • Ras al Chaima

Kelionės planas: 
1 diena. Dubajus

Dalyvių susitikimas oro uoste. Skrydis į Dubajų. Pervežimas į viešbutį DUBAJUJE. Apgyvendinimas, vakarienė ir nakvynė.
2 diena. Abu Dabis (maršrutas: apie 280 km)
Pusryčiai. Apsilankymas ABU DABYJE – Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje. Šeicho Zajedo Didžiosios mečetės lankymas. Apsilankymas „Paveldo kaimelyje“ – muziejuje po atviru dangumi, arabų kultūros ir jos paveldo muziejuje. Važiuosite per naują Abu Dabio dalį. Važiuosite per Corniche rajoną – pilną modernių pastatų, daugiabučių ir aukštos klasės viešbučių. Apsilankymas Saadiyat saloje, kur yra Luvro muziejus. Pervežimas į Yas salą, kur yra Formulės 1 trasa ir pirmasis pasaulyje Ferrari parkas su daugybe pramogų. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.
3 diena. Dubajus
Pusryčiai. Ekskursijos DUBAJUJE. Pervežimas į Bastakiją – senąją miesto dalį. Kertant Dubajaus upelį vandens taksi vadinamais „abra“ ir mėgautis nepamirštamais vaizdais važiuojant į Deiros rajoną. Apsilankymas vietiniuose turguose – galimybė turguose įsigyti unikalių suvenyrų ir prieskonių. Apsilankymas Dubai Mall – didžiausiame pasaulyje prekybos centre, esančiame šalia Burj Khalifa, aukščiausio pastato pasaulyje, kurio aukštis siekia 828 metrus. Laisvalaikis. Pasirinktinai (už papildomą mokestį vietoje): įėjimas į Burj Khalifa 124 aukštą, iš kurio galėsite grožėtis nuostabia miesto panorama. Vakare – nuostabus multimedijos fontanų šou, kurių purkštukai siekia iki 150 metrų. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.
4 diena. Al-Ain – Dubajus (maršrutas: apie 290 km)
Pusryčiai. Pervežimas į oazėmis garsėjantį AL AIN miestą, esantį Hajar kalnuose. Tai vienas seniausių Jungtinių Arabų Emyratų miestų, turtingas tradicijomis. Šimtus metų tai buvo pagrindinė karavanų stotelė regione. Apsilankymas didžiausiame kupranugarių turguje šalyje. Apsilankymas regiono valdovų rūmuose, įskaitant šeichą Zayed Bin Sultan Al Nahyan – velionį pirmąjį Jungtinių Arabų Emyratų prezidentą. Apsilankymas Jahili forte. Atgal į DUBAJU. Apsilankymas Stebuklų sode – didžiausiame botanikos sode pasaulyje. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.
5 diena. Dubajus
Pusryčiai. Pervežimas į Jumeirah rajoną, sustojimas nuotraukoms prie Didžiosios mečetės, Burj Al Arab viešbučio ir Atlantis viešbučio dirbtinėje Palmių saloje. Pasirinktinai (už papildomą mokestį vietoje): pasiplaukiojimas laivu kanalu per modernų Marina rajoną, garsėjantį monumentaliais dangoraižiais, prabangiais apartamentais ir viešbučiais. Po pietų Jeep Safari: pasivažinėjimas džipu dykumoje, trumpas sustojimas ir laikas pasigrožėti vaizdingu saulėlydžiu dykumoje. Apsilankymas beduinų stovykloje: barbekiu vakarienė tradicinės muzikos ritmais, susitikimas su kupranugariais. Grįžimas į viešbutį, nakvynė.
6 diena. Šardža – Ras Al Khaimah (maršrutas: apie 115 km)
Pusryčiai. Pervežimas į ŠARDŽĄ: pro Karaliaus Faisalo mečetę – vieną didžiausių Emyratuose, pro Šardžos fortą – oficialią valdančiosios šeimos rezidenciją. Apsilankymas Islamo civilizacijos muziejuje, unikaliame visame Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Apsilankymas Souk Al Arsa ir Blue Souk – anksčiau čia buvo svarbiausia beduinų susitikimų vieta, o šiandien čia galima įsigyti perlų, varinių ąsočių, kavos, kvepalų ir smilkalų. Pervežimas į viešbutį RAS AL KHAIMAH. Apgyvendiniams, vakarienė, nakvynė.
7 diena. Ras Al Khaimah
Pusryčiai. Laisvas laikas. Pasirinktinai (už papildomą mokestį vietoje): pervežimas į pajūrio miestelį Dibą, o vėliau – kruizas iš Dibba Al Byah žvejų uosto link Musandamo pusiasalio – vienos gražiausių pakrantės pasaulyje. Aukšti Hajaro kalnai kyla tiesiai iš jūros, kurdami įspūdingus ir pasakiškus peizažus, tikrą rojų fotografams. Plaukimas palei garsius akmeninius namus, žvejų kaimelius, raižytus aukštus kalnus, gražius urvus ir smėlėtas Musandamo įlankas. Vandens mėgėjai gali pasinaudoti paviršinio nardymo pasiūlymu (galima nemokamai naudotis paviršiniu nardymo įranga). Pietūs laive. Grįžiimas į viešbutį. Vakarienė, nakvynė.
8 diena. (Maršrutas: apie 110 km)
Pusryčiai. Pervežimas į Dubajaus oro uostą. Išvykimas į Lenkiją.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
- 7 nakvynės viešbučiuose*** kelionės maršrute: 5 Dubajuje, 2 Ras Al Khaimah
- 2 asmenų kambariai (galima 1 papildoma lova vaikui) su vonios kambariais
- maitinimas: 7 pusryčiai, 7 vakarienės (įskaitant 1 kepsninę dykumoje)
- skrydis
- pervežimas autobusu
- kelionės vadovo ir vietinio gido priežiūra

Privalomi mokesčiai vietoje
- įėjimo bilietai, vietiniai gidai: 130 USD
- arbatpinigiai: apie 3 USD/asmeniui/nakčiai
- Turizmo mokestis: apie 4 USD/kambariui/nakčiai (mokestis imamas apsistojant viešbučiuose)

Papildomos ekskursijos kelionės metu:
Burj Khalifa: apie 55 USD asmeniui.
Musandam Dibba kruizas: apie 75 USD asmeniui (būtina mažiausiai 10 dalyvių)
kruizas per Marina rajoną: apie 45 USD/asm (reikia mažiausiai 10 dalyvių)

Patabos:
Lankantis mečetėse būtina tinkama apranga: moterys - kelnės ar sijonas iki kulkšnių, palaidinė ilgomis rankovėmis ir skara, bet kokios spalvos, išskyrus baltą; vyrų – kelnės iki kulkšnių, pečius dengiantys marškiniai. Tinkamų drabužių išsinuomoti vietoje negalima.
Vasarą, kai Stebuklų sodas nedirba, apsilankysite Drugelių sode.


ref:5402

Kitos kelionės datos

Apie kryptį

Nepaprastai modernios metropolijos, prabangūs viešbučiai prie smėlio paplūdimių, vaizdinga dykuma ir auksu tviskantys prekybos centrai. Aplankykite Emyratus ir „Atraskite viską, kas įmanoma“.

Dubajus žavi ir šokiruoja, būtent čia yra įgyvendinamos fantastinės garsiausių pasaulio architektų idėjos, tokios kaip palmių ar pasaulio žemėlapio formos dirbtinės salos. Įspūdį daro viešbučiai prie garsiojo Džumeiros paplūdimio: ne tik dėl prabangos, bet ir dėl nuostabios architektūros. Viena iš Emyratų vizitinių kortelių yra Burdž al – Arab, arba arabų bokštas, burės formos 7 žvaigždučių viešbutis.

Fudžeira - čia gražiausi kraštovaizdžiai, vienintelis emyratas prie Omano įlankos, tarp Indijos vandenyno ir Hadžar kalnų. 90 km smėlio paplūdimių kviečia pailsėti, o vandenyne yra net 65 rūšys koralų polipų ir daugiau kaip  900 rūšių žuvų! Puikios sąlygos nardymui su vamzdeliu, nardymui, žūklei. Verta išsiruošti į nuostabų kruizą iki Musandam fiordų.

Ras Al Chaima yra prie Persijos įlankos – smėlio paplūdimiai, įvairūs kraštovaizdžiai, prabangūs viešbučiai, platus vandens pramogų parkų pasirinkimas visai šeimai ir tik 45 min. nuo Dubajaus! Turistų laukia 60 km paplūdimių, žavūs palmių sodai ir raudona dykuma, rytietiškas turgus su pasakiškais kilimais.

BUrdž Chalifa - pats aukščiausias dangoraižis pasaulyje (829 m) turi aukščiausiai pasaulyje įrengtą apžvalgos aikštelę – 124. aukšte, ilgiausią pasaulyje liftą, daugiausia pasaulyje aukštų, aukščiausiai pasaulyje įrengtą restoraną ir naktinį klubą.

Dubai Mall - vienas iš didžiausių ir labiausiai pasaulyje lankomas prekybos centras su 1200 parduotuvių ir didžiausiu akvariumu, šalia - didžiausi pasaulyje šokantys fontanai: 275 m ilgio, išmeta vandenį į 120 m aukštį, o jų apšvietimas yra matomas iš kosmoso!

Burdž Al 7 žvaigždučių viešbutis – burė, įrengtas su pasakiška prabanga, vienas iš labiausiai atpažįstamų pastatų pasaulyje, 3. aukščiausias viešbutis pasaulyje (321 m). Svečių laukia apartamentai, kurių plotas yra nuo 169 m2 iki 780 m2.

Palmių salos -  trijų didžiausių pasaulyje dirbtinių salų kompleksas, kurių statybos metu buvo sunaudota 94 mln. m3 smėlio. Jų dėka Dubajaus pakrantė „pailgėjo“ apie 600 km.

Kur apsipirkti Jungtiniuose Arabų Emyratuose?

Prekybos centrai, arba Malls – tai ištaigingi miesteliai su negirdėtai prabangiu interjeru, su restoranais ir barais ir net ežerais bei upėmis. Būtent juose koncentruojasi gyventojų socialinis gyvenimas ir čia galima  pamatyti daug įdomių situacijų. Tik Dubajuje yra 96 prekybos centrai! Mall of the Emirates centre yra trečia didžiausia pasaulyje dengta slidinėjimo trasa! Kasmetinis Dubai Shopping Festival – tai įvykis su daugybe papildomų renginių. Planuose yra didžiausias pasaulyje prekybos centras Mall of the World.

Įdomu

Dubajus – tai didžiausias pasaulyje aukso importuotojas. Neįprastas Gold Souk – tai vieta, kuri daro įspūdį dėl aukso papuošalų didelio kiekio ir įvairovės. Nuo paprastų formų iki labiausiai įmantrių papuošalų, aplinka ir ekspozicijos kaip iš pasakos „1000 ir 1 naktis“. Dėmesio: aukso karštlige gali susirgti netgi labiausiai atsparūs žmonės!
 

Ką pamatyti Jungtiniuose Arabų Emyratuose?

  • Dubai City Tour ir Burdž Chalifa – miestas ir aukščiausias pasaulio pastatas
  • Abu Dhabi Tour – Jungtinių Arabų Emyratų sostinė
  • Jeep Safaris 4x4 – safaris per kopas
  • Musandam jūros safaris – kruizas Dhow laivu Omano kryptimi, Hadžar kalnai, Musandam fiordai, nardymas su vamzdeliu
  • Dubajus naktį – „šokančių fontanų“ pasirodymas
  • Ice Land Water Park – pingvinų šalis
  • Ras Al Khaimah City Tour – svarbiausios emyrato sostinės vietos
  • Fudžeira ir Dibba City Tour – Fudžeiros emyratas ir mečetė Al - Bidiya


Skrydis

Lenkija – Ras Al Chaima – apie 5,5 val.