• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Geriausios vietos norintiems pažinti Venesuelą ir pailėti – Margaritos ir Coche salos. Nuostabūs saulėlydžiai, glaudus ryšys su gamta (galėsite iš arti stebėti krokodilus ir flamingus), galimybė pasirinkti labai aktyvų ir kupiną linksmybių, arba ramų ir jaukų poilsį. Venesuelą pamėgs ir apsipirkinėjimo mėgėjai –  ten rasite labai geras kainas.

Trumpa informacija

 

  • Skrydžio trukmė: Varšuva – Margaritos sala apie 11 h (tiesioginis skrydis). Nuskridus į Margaritos salą, galima keltu persikelti į Coche salą (užtrunka apie 45min).
     
  • Vietinis laikas: GMT-5.5 h
     
  • Oficiali kalba: ispanų, tačiau vietiniai kalba ir anglų kalba. 
     
  • Valiuta: bolivar (VEB). 1 VEB = 100 centimos; 1 USD = 4 VEB. Populiariausia valiuta – doleris. Banko kortelėmis rekomenduojama naudotis atsargiai, komisinis už grynųjų pinigų išėmimą gali siekti 30%. Grynintis pinigus rekomenduojama naudojantis Visa arba MasterCard korteles.
     
  • Įtampa: 110 V (60 Hz), reikėtų su savimi turėti adapterį (pareinamąjį kištuką).


Klimatas

Margaritos sala yra pusiaujo klimato juostoje – šiltas atogrąžų klimatas su minimaliais temperatūros svyravimais visus metus. Vidutinė temperatūra yra apie. 29 ° C . Naktį temperatūra nukrenta keliais laipsniais (nuo 3 iki 5 ° C). Krituliai galimi daugiausiai rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjo pradžioje.

Sveikata 

Privalomų skiepų vykstant į Margaritos salą (Coche salą taip pat) nėra, tačiau rekomenduojama pasiskiepyti nuo Hepatito A. Taip pat rekomenduojama turėti priemonių nuo vabzdžių.  Negerti nevirinto vandens, ir nevalgyti neplautų vaisių ir daržovių. Tinkama savęs priežiūra padės apsisaugoti nuo dažnai pasitaikančių odos nudegimų, bei kraujo spaudimo nepastovumo (ilgai būnant karštye).

Automobilių nuoma

Tarptautinės vairuotojo teisės nėra reikalingos. Būtinai reikia su savimi turėti galiojančią medicininę pažymą, leidžiančią vairuoti transporto priemones. Medicinę pažymą galima gauti ir nuvykus, tai kainuoja apie 15 USD.

Virtuvė

Nieko keisto, tačiau Margaritos salos virtuvėje svarbiausią  vietą užimta jūros gėrybės. Austrių bei omarų rasite kone kiekviename restoranėlyje! Omarų sezonas prasideda lapkričio bei balandžio mėnesiais. Vietiniai žino begales jų gaminimo būdų, tad norint pasigaminti patiems – geriausia klausti jų.

Rekomenduojame paragauti tradicinio kukūrzų pyrago Pastel de Chuco arba Sancocho de Pescado žuvies sriubos.  Nors Venesueloje – žuvis vienas svarbiausių ingredientų, tačiau mėsa čia išties kokybiška. Ne veltui nacionaliniu patiekalu vadinamas Pabellón yra mėsos ir ryžių troškinys su juodosiomis pupelėmis bei gruzdintais bananais.

Ekskursijos
 

  • Jeep Safari  - kelionė į Margaritos salos pietus, kur yra Macanao Peninsula – kalvotas, dalinai dykumos kraštovaizdis. Ten yra La Restinga įlanka, kuri priklauso nacionaliniam parkui. Ten išvysite flamingus, papūgas, pelikanus ir vanagus, taip pat jūros gyventojus – austres ir jūrų arkliukus. Palei pakrantę driekiasi didžiausias saloje, 22-kilometrų smėlio paplūdimys. Programa apima kelionę laivu, maudynes gražiajame Punta Arenas paplūdimyje ir pietus,  perėjimą per La Sierra kalnus, iš kurių atsiveria puikus vaizdas į visą Macanao Peninsula. Vienos dienos kelionė su 4WD transporto priemonėmis. Kaina – apie  65 USD (įskaitant vakarienę, vietinius gaiviuosius ir alkoholinius gėrimus visą dieną).
     
  • Coche sala – kelionė iš Margaritos salos į kaimyninę Coche salą. Po pusryčių, vykstama į uostą, iš kurio laivu plaukiama į Coche salą (~45min). Atplaukus jus pasitinka balto smėlio paplūdimys. Poilsis paplūdimyje, kur skėčiai, gultai, pietūs ir gaivieji gėrimai jau įskaičiuoti į ekskursijos kainą. Papildomai gali kainuoti išvykimas iš Margaritos salos (apie 1 USD). Dienos trukmės ekkursijos kaina – 75 USD.
     
  • Cubagua sala – kelionė į salą, esančią Margaritos salos pietvakariuose, praeityje išgarsėjusią kaip perlų žvejybos vieta. Laivu plaukiama iš Punta de Piedras, apie 40 min (su sustojimais panardyti). Atvykimas į Cubagua ir maudynės krištolo skaidrumo jūroje. Pietūs paruošiami laivo įgulos. Purvo terapija. Vienos dienos kelionės kaina – apie 65 USD (įskaitant nardymo įranga, užkandžius, pietus, alkoholinius ir gaiviuosius gėrimus).
     
  • Canaima National Park – kelionė lėktuvu į vieną seniausių geologinių darinių žemėje. Tai viena gražiausių vietų Venesueloje. Laukinė gamta ir kalnai, tarp kurių – auksčiausias pasaulyje krioklys Salto Angel. Jeigu leidžia oro sąlygos, vaizdu galima grožėtis per orlaivio langus. Kelionė prie El Sapo arba El Hácha krioklio,  pasiplaukiojimas ežere indiška kanoja – Curiara – ir pietūs. Poilsis ir skrydis atgal į Margaritos salą. Vienos dienos kelionės kaina - apie 370 USD (į kainą įskaičiuota : skrydžiai, pietūs, gaivieji gėrimai; Papildomai kainuoja:  Persikėlimo mokestis iš Margaritos salos – apie 10 USD,   įėjimas į Canaima nacionalinį parką: apie 20 USD).
     
  • Orinoco upė ir Canaima Nacionalinis parkas – Dviejų dienų kelionė . Skrydis iš Porlamar oro uosto į Tucupita. Kruizas laivu Orinoko upe iki viešbučio, kurio metu galėsite mėgautis tropinio miško vaizdais. Trumpas poilsis viešbutyje. Plaukiate į džiugles, žvejoje piranijas, stebite florą ir fauną, aplankote Indišką kaimuką, kur galite įsigyti indiškų rankdarbių, pagamintų Warao genties žmonių. Nakvynė viešbutyje. Pusryčiai. Skrydis į Canaima nacionalinį parką, ekskursijos į El Sapo arba El Hacha krioklius (jeigu tai leidžia oro sąlygos), skrydis virš auksčiausio pasaulyje krioklio Salto Angel. Pasiplaukiojimas ežere indiška kanoja – Curiara – ir pietūs. Trumpas poilsis ir skrydis atgal į Margaritos salą. Ekskursijos kaina apie 490 USD (Į kainą įskaičiuota : skrydžiai, pervežimai, pilnas maitinimas ir gaivieji gėrimai; papildomai kainuoja : išvykimas iš Margaritos salos ~20 USD, Canaima nacionalinio parko įėjimas ~20 USD).
     
  • Los Roques Nacionalinis parkas – rojus žemėje. Sąlynas susideda iš daugiausia negyvenamų salelių, koralinių rifų ir balto smėlio paplūdimių. Skrydis virš pagrindinės salyno salos trunka apie 45 min. Per 2 dienas trunkantį kruizą laivu matysite vaizdingus kraštovaizdžius, mėgautis povandeniniu pasauliu nardant.  Nakvynė tikro Karibų stiliaus viešbutyje. Po pusryčių skrydis atgal į Margaritos salą. Dviejų dienų kelionės kaina apie 370 USD ( Į kainą įskaičiuota : skrydžiai, kruizas, apgyvendinimas, pilnas maitinimas; papildomai kainuoja : išvykimas iš Margaritos salos ~20 USD, La Roques nacionalinio parko įėjimas ~20 USD).