• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Epirus regionas įsikūręs Graikijos žemyninėje dalyje tarp Makedonijos ir Jonijos jūros. Čia vyrauja kalnai, o Jonijos jūros pusėje atrasite nepaprastai gražių paplūdimių ir pajūrio miestelių. Mėgstantys nepakartojamas panoramas bei augaliją, verta aplankyti Vikos-Aoos ir Pindus nacionalinius parkus. Be to, Vikos tarpeklis yra giliausias po Didžiojo kanjono Jungtinėse Amerikos Valstijose! Regione daugiausia spygluočių miškų, kuriuose sutinkama lokių, vilkų, lapių, elnių bei kitų laukinių gyvūnų. Epirus tiesiog sutvertas kelionėms pėščiomis per miškus ir ežerus, be to keliautojai gali išbandyti plaukimą kanojomis bei plaustais (ang. rafting) ar jodinėjimą.

Epirus išties yra ką nuveikti ir pamatyti. Čia puikiai išvystyta turizmo infrastruktūra, tad vietiniai daug dėmesio skiria regiono svečiams, ypač Parga, Sivota bei Preveza miestuose. Juose tvyro ramybė, o atsigaivinti po vasaros saulės galite tvarkinguose ir švariuose paplūdimiuose.

Naudinga informacija

  • Skrydis: Varšuva – Preveza trunka 2,5 val.
  • Vietos laikas sutampa su Lietuvos laiku.
  • Kainos: pietūs 25 Eur, alus apie 2 Eur, mineralinis vanduo apie 1,5 Eur, kava 3 Eur.
  • Automobilio nuoma dienai kainuoja apie 40 Eur.
  • Puikus susisiekimas viešuoju transportu, bilieto kaina iki 3 Eur, taksi kaina 4 Eur/ km.


Preveza - ramybės oazė Graikijoje

Preveza yra atokiau nuo miesto šurmulio. Vaizdingi paplūdimiai, tarsi apsnūdę aplinkiniai kaimeliai, spalvinga kultūra. Šis miestas išgyveno išties ilgą, įvairią istoriją ir ėjo tarsi iš rankų į rankus ją užėmusiems kitataučiams. Prevezą valdė bulgarai, serbai, albanai, venecijiečiai, o ilgiausiai – Osmanų imperija. Iš pastarosios laikų išliko nemažai istorinių paminklų kaip Parga pilis ar Zalongo paminklo griuvėsiai. Preveza išties nėra didelė, tad norintys gali aplankyti ir šalia esančias Graikijos salas Kefaloniją, Lefkadą, Paksą bei legendinę Itakę.

Preveza yra puikus pasirinkimas visiems, kurie nori praleisti ramų poilsį. Kanali ilgame smėlio paplūdimyje mažai žmonių, o vakare ieškantiems pramogų nuo birželio iki rugpjūčio mėnesio Preveza pilna gyvybės dėl čia vykstančių festivalių.

Populiariausia vieta vasarą yra miestas Parga. Čia būtina pamatyti Venecijos pilį stovinčią ant kalvos. Ji buvo pastatyta XIX a. ir skirta apsaugoti miestą nuo priešų. Šiek tiek už Pargos miesto stūksto įspūdinga Osmanų pilis. Beje iš Pargos galima persikelti į nedidelę salą Paksis (Paxi). Keliaujantiems automobiliu rekomenduojama nuvykti į šalia esantį kaimelį Sivota, čia galėsite paplaukioti žalumos apsuptoje įlankoje.