Vizos

Vykstant į ES ar Šengeno erdvei nepriklausančias valstybes, būtina turėti piliečio pasą, kuris galiotų ne trumpiau kaip 6 mėnesius, skaičiuojant nuo kelionės pabaigos. Kitu atveju, keliautojai bus neįleisti į šalį. Asmens tapatybės kortelė, vykstant į minėtas šalis - nėra tinkama.
 
Jeigu vaiko pavardė nesutampa su vieno iš tėvų, su kuriuo jis išvyksta, pavarde, pasieniečiams pasienio kontrolės punkte turi būti pateikiamas vaiko gimimo liudijimas. Jeigu vaikas vyksta vienas ar su jį lydinčiu asmeniu į Šengeno erdvei nepriklausančias valstybes, pasienio kontrolės punkto pareigūnams turi būti pateikiamas bent vieno iš tėvų arba globėjo sutikimas anglų/ lenkų kalba ir šio sutikimo kopija (ypatingai į tai atkreipkite dėmesį, jei vaikas vyksta be tėvų, o su močiute, seneliu ar kitais giminės atstovais).

Paspaudę čia, galite pasirinkti valstybę, į kurią vykstate, ir patikrinti, ar Jums reikia vizos.

Šalis

Informaciją apie vizą

Egiptas

Viza perkama atvykus į šalį oro uoste: Hurgados, Šarm el Šeicho, Tabos, Marsa Alamo – kaina asmeniui 25 USD.

Dominikos Respublika

Trumpalaikiam buvimui Lietuvos piliečiams vizos nereikia. Reikalinga Turisto kortelė, kurį yra įskaičiuota į kainą.

Zanzibaras

Viza perkama nuvykus oro uoste. Mokestis asmeniui - 50 USD. Mokama grynais.

Žaliojo Kyšulio salos

Viza įskaičiuota į paketo kainą. Turistas gauna ją atvykęs į šalį.

Jungtiniai Arabų Emyratai

Trumpalaikiam buvimui Lietuvos piliečiams vizos nereikia. Pastaba: vykstantiems turizmo tikslais leidžiamas buvimas iki šešių mėnesių.

Maldyvai

Trumpalaikiam buvimui Lietuvos piliečiams vizos nereikia.Pastaba: vykstantiems turizmo tikslais leidžiamas buvimas iki šešių mėnesių.

Madagaskaras

Viza perkama nuvykus oro uoste. Mokestis asmeniui - 35 USD. Mokama grynais.

Kuba

Trumpalaikiam buvimui Lietuvos piliečiams vizos nereikia. Reikalinga Turisto kortelė, kurį yra įskaičiuota į kainą (išduodama Varšuvos oro uoste). Kortelę būtina turėti visos kelionės metu, nes be kortelės nebus galima išvykti iš Kubos. 
Omanas
14 nakvynių trukmei yra nemokama. Išduodama atvykus į šalį.